Ontdek de wijnboeren van Avize

Bent u op zoek naar advies en informatie om een proefworkshop bij te wonen, een wijnkelder, een champagnehuis of een wijnmaker bij Avize in het hart van de Côte des Blancs in Frankrijk te bezoeken? Avize ligt op slechts 2 uur rijden van Parijs, 10 minuten van Epernay en 40 minuten van Reims met de auto. In dit dorp, omringd door wijngaarden, vindt u prachtige plekken om te verkennen. Wanneer u aankomt in Avize, ontmoet u onmiddellijk de lokale wijnboeren die u graag verwelkomen. Hieronder vindt u een lijst met wijnmakerijen die open zijn voor het publiek in en rond Avize. De kaart helpt u bij het lokaliseren van de wijngaarden en het plannen van uw reis naar Champagne.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Avize?

Avize, een klein dorpje in de Marne, zit vol geschiedenis. Het is niet de grootste en ook niet de meest bekende bestemming en toch een bezoek waard! Champagneliefhebbers moeten er absoluut heen, omdat ze verschillende champagnehuizen zullen ontdekken, zoals het Maison de Sousa of in de omgeving, het Domaine Vincey.

Dit land van wijnbouw bestaat uit wijnstokken die een smakelijke druif produceren. Dit is ideaal voor het maken van blanc de blancs. In de champagnes van Avize vind je een karakter en een subtiele mix van zoetheid en originele aroma's.

Tussen de Champagnekelders, de wijngaarden, de wijnateliers is het onmogelijk om je te vervelen in Avize. We raden je aan om wat tijd door te brengen in Épernay zodra je wandelingen in het dorp zijn voltooid. Als je nog tijd hebt, aarzel dan niet om naar Châlons-en-Champagne te gaan, 26 kilometer verderop.

maaltijden in de buurt van Avize

Zie op een kaart

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Avize

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Wat te doen in de omgeving van Avize?

Als je hebt besloten om een weekend naar Champagne te komen, dan zijn hier onze aanbevelingen om ervoor te zorgen dat je constant bezig bent. Bezoek de opmerkelijke tuinen van de regio, zoals de Botanische Tuin van Presle of de Tuinen van Viels-Maisons. Bezoek de kathedraal van Reims en het Palais du Tau. Ga naar het regionale natuurpark Montagne-de-Reims en maak voor vertrek een rondleiding door het natuurreservaat Coteau de Chartèves.

De Grand-Est is rijk aan bedrijvigheid. Champagne, dat hoort er ook bij. Dus ga je gang en boek nu je wijntoerisme-activiteit (en) op Winalist. Als je vragen hebt over je toekomstige ervaring, zijn we er om je te begeleiden: stuur ons een e-mail.

Laatste plekken voor vandaag

Ontdek andere steden in de buurt van Avize

  • Reims Reims

    Reims

  • Troyes Troyes

    Troyes