Les Frères Moine

Proeverij van Pineau des Charentes Les Frères Moine

1h00

20,00 €

per persoon

Gratis afzegging tot 7 dagen voor.

Over de ervaring

1h00

4 - 10 personen

7 proeverijen
Wijn proeven Privé bezoek
Beschikbaar vanaf: Frans,  Engels,  Spaans
De Frères Moine bieden u een proeverij van een must in beide Charentes, Pineau, de eerste likeurwijn die in 1945 werd erkend als een AOC (Appellation d'Origine Contrôlée). Gedurende een uur ontdekt u 7 referenties van Pineau Les Frères Moine, van de jongste tot de oudste. Je proeft ook de signatuur van het Moine House, een Carbonic Maceration Pineau des Charentes, de eerste Pineau van de appellatie die met deze methode is gemaakt. Genoeg om dit emblematische aperitief van de twee Charentes te ontdekken of te herontdekken.

Wat zit er allemaal in

7 proeverijen
proeverij

Over de gastheer

Francois en Jean-Yves Moine kwamen uit een trotse familie van landarbeiders en hadden een lang gekoesterde droom om producten te destilleren en te ontwikkelen van hun eigen familieoogsten, gebruikmakend van kennis die ze in hun jarenlange ervaring hadden opgedaan. Het avontuur van Frères Moine begon in 1980. François en zijn broer vestigden zich in Villeneuve, een stadje in Chassors, zo'n twintig kilometer ten noorden van Cognac. Ze kozen de naam "Les Freres Moine" voor hun nieuwe bedrijf, en dit wordt nu erkend als een gevestigde waarde tussen de vele familielandgoederen in de Cognac-regio. 25 jaar lang hebben de broers geduldig alle rijkdom van hun wijngaarden verkend om cognacs, pineau des Charentes en Charentais-wijnen van de allerhoogste kwaliteit te produceren. Francois gaf zijn passie voor dit werk door aan zijn 2 zonen, Yann-Loïc en Gabriel, die trots het werk van hun vader en oom voortzetten in Les Freres Moine - en zo gaat de naam verder! Elke broeder brengt zijn persoonlijkheid en ervaring mee om nieuwe ideeën te introduceren die prachtig aansluiten bij de methoden, principes en tradities van de vorige generatie. Het landgoed Les Freres Moine heeft 40 hectare wijnstokken: 32 hectare Ugni Blanc-druivensoort bestemd voor de productie van cognac en Pineau des Charentes blanc, 4 hectare Merlot en 2 hectare Cabernet Sauvignon voor de productie van Pineau des Charentes-roos, en wijn. Ten slotte wordt 2 hectare Chenin Blanc verbouwd voor de productie van Les Freres Moine witte wijn, en een paar hectare produceren Gamay- en Colombard-druiven. Yann en Gabriel hebben het familiebedrijf draaiende gehouden, met name met Le Circuit du Chêne, een oenotoeristisch circuit waarvoor Les Frères Moine de Grand Prix d'Or won op de Trophées de l'Œnotourisme 2020, georganiseerd door Terre de Vins. Kortom, weer een idee van luxe. Les Frères Moine 1 Rue de la Boucle Villeneuve 16200 Chassors 05.45.80.98.91 https://www.moinefreres.fr/

Dingen om te weten

Betaling: Je betaald niets totdat de gastheer je boeking heeft bevestigd.
Annulering: Volledige terugbetaling van de boeking als de annulering plaatsvindt tot 7 dagen vóór het begin van de ervaring.
Proeverij: Geen wijnproeverij voor minderjarige kinderen.

Winalistische zaken

Hulp nodig bij het boeken van een seminar, teambuilding of anders?

Onze reisagent zal contact met je opnemen om de mogelijkheden persoonlijk met je door te nemen.

Winalistische zaken

Waar bevindt de ervaring zich?

Proeverij van Pineau des Charentes Les Frères Moine - Winalist

1 Rue de la Boucle, Chassors, Charente, France


Word lid van onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte dankzij maandelijkse reisgidsen en tips voor je reizen met wijn en sterke drank. Oh, en ook speciale aanbiedingen!

Toonaangevende website voor wijn en sterke drank
liefhebbers en wereldreizigers.

+1400 wijnhuizen en distilleerderijen zorgvuldig uitgekozen wereldwijd.

Eenvoudig boeken zonder kosten en gratis annuleren.