Inleiding tot wijnproeven
La Cavale

Inleiding tot wijnproeven

1h00

25,00 €

per persoon

Gratis afzegging tot 72 uur voor.

Over de ervaring

1h00

2 - 6 personen

3 proeverijen
Oenologische workshop Privé bezoek
Beschikbaar vanaf: Frans,  Engels
Deze workshop is voor iemand die kennis wil maken met de verschillende stadia van proeven. Eerst De kleur: evaluatie van de intensiteit van de kleur in het glas, het visuele aspect. De neus: ruiken, wervelen, nog eens ruiken... leer je reukvermogen, je geurboeket te ontwikkelen. Wat is een retro-reukzin? In de mond: frisheid, levendigheid of rondheid en souplesse? Bloemig en fruitig of plantaardig en houtachtig? Hoe beschrijf je de sensaties en het aromatische palet dat je ontdekt? In welke smaakfamilie ga jij ze indelen? Welke woordenschat is geschikt? Leer 4 wijnen van het wijnhuis te beschrijven, geef uw persoonlijke indrukken en onthoud dat er geen goed of slecht antwoord is... Elk gehemelte is uniek en elke persoon zal zijn eigen interpretatie hebben. Het hele smakenpalet van een wijn weten te herkennen en meteen de juiste woorden vinden om ze te beschrijven, wat een genot! Niet alleen om te schitteren in de samenleving, maar juist om beter te kunnen identificeren wat je leuk vindt; dat is waar ik je bij zal helpen, zodat je alle stadia van een proeverij kunt begrijpen en met de juiste beschrijving over wijn kunt praten.

Wat zit er allemaal in

Proeven van 3 wijnen
proeverij
Gids

Over de gastheer

La Cavale is een uitzonderlijk wijnhuis. Gelegen in het hart van het regionale park Luberon, zal de eigentijdse stijl u verbazen. Je wordt vastgehouden door de 65 meter lange, met de hand uitgehouwen stenen muur en de ultramoderne kelder en boetiek. Een echte conceptstore, het is een uniek wijncentrum waar wijnliefhebbers en bezoekers alle aspecten van de « wijde wereld van de wijn » kunnen ontdekken!

Dingen om te weten

Betaling: Je betaald niets totdat de gastheer je boeking heeft bevestigd.
Annulering: Volledige restitutie van de reservering als de annulering plaatsvindt tot 72 uur vóór het begin van de ervaring.
Proeverij: Geen wijnproeverij voor minderjarige kinderen.

Winalistische zaken

Hulp nodig bij het boeken van een seminar, teambuilding of anders?

Onze reisagent zal contact met je opnemen om de mogelijkheden persoonlijk met je door te nemen.

Winalistische zaken

Waar bevindt de ervaring zich?

Inleiding tot wijnproeven - Winalist

Route de Lourmarin, Cucuron, France


Misschien vind je dit ook interessant

Word lid van onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte dankzij maandelijkse reisgidsen en tips voor je reizen met wijn en sterke drank. Oh, en ook speciale aanbiedingen!

Toonaangevende website voor wijn en sterke drank
liefhebbers en wereldreizigers.

+1350 wijnhuizen en distilleerderijen zorgvuldig uitgekozen wereldwijd.

Eenvoudig boeken zonder kosten en gratis annuleren.