Les Frères Moine

Cognac Chassors, Frankrijk
1 beoordelingen 5,0
Les Frères Moine
Francois en Jean-Yves Moine kwamen uit een trotse familie van landarbeiders en hadden een lang gekoesterde droom om producten te destilleren en te ontwikkelen van hun eigen familieoogsten, gebruikmakend van kennis die ze in hun jarenlange ervaring hadden opgedaan. Het avontuur van Frères Moine begon in 1980. François en zijn broer vestigden zich in Villeneuve, een stadje in Chassors, zo'n twintig kilometer ten noorden van Cognac. Ze kozen de naam "Les Freres Moine" voor hun nieuwe bedrijf, en dit wordt nu erkend als een gevestigde waarde tussen de vele familielandgoederen in de Cognac-regio. 25 jaar lang hebben de broers geduldig alle rijkdom van hun wijngaarden verkend om cognacs, pineau des Charentes en Charentais-wijnen van de allerhoogste kwaliteit te produceren. Francois gaf zijn passie voor dit werk door aan zijn 2 zonen, Yann-Loïc en Gabriel, die trots het werk van hun vader en oom voortzetten in Les Freres Moine - en zo gaat de naam verder! Elke broeder brengt zijn persoonlijkheid en ervaring mee om nieuwe ideeën te introduceren die prachtig aansluiten bij de methoden, principes en tradities van de vorige generatie. Het landgoed Les Freres Moine heeft 40 hectare wijnstokken: 32 hectare Ugni Blanc-druivensoort bestemd voor de productie van cognac en Pineau des Charentes blanc, 4 hectare Merlot en 2 hectare Cabernet Sauvignon voor de productie van Pineau des Charentes-roos, en wijn. Ten slotte wordt 2 hectare Chenin Blanc verbouwd voor de productie van Les Freres Moine witte wijn, en een paar hectare produceren Gamay- en Colombard-druiven. Yann en Gabriel hebben het familiebedrijf draaiende gehouden, met name met Le Circuit du Chêne, een oenotoeristisch circuit waarvoor Les Frères Moine de Grand Prix d'Or won op de Trophées de l'Œnotourisme 2020, georganiseerd door Terre de Vins. Kortom, weer een idee van luxe. Les Frères Moine 1 Rue de la Boucle Villeneuve 16200 Chassors 05.45.80.98.91 https://www.moinefreres.fr/
Labels & onderscheidingen
Hoogst gewaardeerd door bezoekers
5,0 De favoriet van onze bezoekers

Over

Les Frères Moine - Winalist

1 Rue de la Boucle, Chassors, Charente, France


Hoogst gewaardeerd door bezoekers
5,0 Keuze van bezoekers: Hoogst gewaardeerd Deze host kreeg geweldige recensies! Een must-see tijdens een bezoek aan de regio.

Recensies van Les Frères Moine

1 beoordelingen
Deze recensies zijn automatisch vertaald. Ze kunnen dus fouten bevatten.
Anna Vlag us
5,0
Les Frères Moine Cognac Proeverij Workshop 2 jaar geleden

Heerlijke cognac gepresenteerd door zeer aardige gastheren. Op het eerste gezicht een beetje onopvallend, maar vergeleken met de stad Cognac een echte insidertip.

Veelgestelde vragen
Waar bevindt Les Frères Moine zich?
Les Frères Moine bevindt zich Chassors in het Cognac wijngebied.

Misschien vind je ook iets leuks in Cognac

Cognac Raby - Winalist Onmiddellijke boeking
Segonzac
6 beoordelingen 4.8
Cognac Raby

Vanaf € 0,00

Word lid van onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte dankzij maandelijkse reisgidsen en tips voor je reizen met wijn en sterke drank. Oh, en ook speciale aanbiedingen!

Toonaangevende website voor wijn en sterke drank
liefhebbers en wereldreizigers.

+1400 wijnhuizen en distilleerderijen zorgvuldig uitgekozen wereldwijd.

Eenvoudig boeken zonder kosten en gratis annuleren.