Geen actieve filters

Wijntoerisme in Beaujolais: ga de Beaujolais-wijnroute veroveren

5 / 5 (1018 beoordelingen)

Verken de Beaujolais-wijnroute en bezoek de mooiste gebieden van de regio met Winalist. De Beaujolais-wijnroute strekt zich uit over 140 kilometer van het noorden van Lyon naar Mâcon. Ontdek uitzonderlijke domeinen en geweldige jaargangen ... Met wijntoerisme in Beaujolais kunt u een zeer rijk scala aan regionale en gemeentelijke benamingen ontdekken.

Meer informatie over Beaujolais

Wat zijn de 10 Beaujolais-jaargangen om te ontdekken?

Beaujolais is een wereldberoemde wijn, maar de specificiteiten in termen van benamingen en jaargangen maken het een beetje complex voor niet-ingewijden. Als u de Beaujolais-wijnroute ontdekt, kunt u de rijkdom en complexiteit van deze wijngaard duidelijker zien. Als Beaujolais wettelijk verbonden is met de Bourgogne-wijngaard, heeft het zijn eigen benamingen: er zijn 10 gemeentelijke benamingen ook "crus du Beaujolais". Dit zijn Brouilly, Chénas, Chiroubles, Côte-de-Brouilly, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin-à-vent, Régnié en Saint-Amour. Daarnaast zijn er 2 regionale benamingen die Beaujolais en Beaujolais-Village zijn. Kies met Winalist voor een authentiek en gepassioneerd wijntoerisme in Beaujolais.

Ken je het traditionele Beaujolais Nouveau-festival?

De "Beaujolais Nouveau" verwijst naar de vroege wijn geproduceerd in de Beaujolais-wijngaard, uiteraard binnen de oorsprongsbenamingen Beaujolais en Beaujolais-Villages. Het feest of "uitje" vindt traditioneel plaats op de derde donderdag in november. Deze wijn is Verplicht geproduceerd uit Gamay Noir met wit sap (100%) alleen door koolzuur maceratie of traditionele maceratie afhankelijk van het huis. Als u van plan bent om wijntoerisme in Beaujolais te doen om het evenement te ontdekken, raden we de festivals van Villefranche-sur-Saône aan, een belangrijke handelsplaats en productie van Beaujolais.

+
-

Dit symbool betekent dat de ervaring kan worden geboekt met onmiddellijke bevestiging

Kies datum

Alle filters

Reset Filters
Prijsklasse
Tijd van de dag
Directe boeking
Toon alleen directe boekingslijsten
Soorten ervaringen
Alle
Talen
Alle
Typen host
Alle
Diensten
Alle
Annuleringsvoorwaarden
Privé of openbaar?

Privévermeldingen betekent dat u de enige groep op de site bent tijdens uw ervaring. Als de ervaring openbaar is, kun je worden gemengd met andere groepen