Beleef een bijzonder moment in het hart van de wereld van de wijn

Ontmoet de beste wijnmakers van Europa met Winalist

Onze missie

Een nieuwe manier om te reizen met Winalist

Europa zit vol met wijngeheimen en dankzij Winalist heb je nu de kans om dit zelf te ontdekken. Wij zijn van mening dat je je tijd moet gebruiken om hiervan te genieten, en geen tijd moet verliezen om alles uit te zoeken en te boeken. Winalist regelt alles voor je en stelt de mooiste wijnroutes en de beste wijnproeverijen voor je samen.

Het was het nog nooit zo eenvoudig om de wijnboeren van de Elzas, de wijndomeinen van Bordeaux te ontmoeten, of om je volgende wijnreis in Italië te organiseren.

Wat jouw bestemming ook is, Winalist is je beste wijngids!

Wat jouw bestemming ook is, Winalist is je beste wijngids!

Ontworpen voor bezoekers

Boek gemakkelijk

Boek gemakkelijk

Met één klik heb je toegang tot de agenda's van meer dan 910 wijnboeren en wijnhuizen. Verfijn je selectie, betaal vooraf online voor je activiteit en geniet ervan!

Een unieke ervaring

Een unieke ervaring

Winalist geeft je eendere kijk op vakantie vieren: Uit eten met een wijnarrangement, originele wijnproeverij, wandeltochten, wijngaarden ontdekken zin een 4x4, rondleidingen door wijnkelders en krijtgrotten. Je gaat dit zeker waarderen!

Tegen de juiste prijs

Tegen de juiste prijs

Wanneer je een ervaring boekt op Winalist, betaal je geen reserveringskosten. De prijzen die op onze site worden weergegeven, zijn dezelfde prijzen die je betaald als je rechtstreeks zou boeken.

Gemaakt voor wijnprofessionals

Gemaakt voor wijnprofessionals

Omdat we weten dat de hedendaagse wijnmakers en wijnhuizen unieke knowhow hebben en hier interessante verhalen over kunnen vertellen, geven we ze de mogelijkheid om dat op één platform te doen. Wij bieden zichtbaarheid en ondersteuning, ongeacht hun grootte, regio en wijnbouw-methode. Dit is het mantra van Winalist.

" Winalist is ontworpen om de verbinding tussen bezoekers en wijnboeren te vergemakkelijken "

Nicolas, oprichter van Winalist

Ons "waarom"?

Hoe het allemaal begon…

Het verhaal begint in 2016, toen Nicolas, de oprichter van Winalist, zijn zoveelste reis naar Bordeaux organiseerde. Nadat Nicolas gemakkelijk zijn vervoer en accommodatie geboekt had, was hij helemaal verbaasd over het gebrek aan oplossingen om zijn activiteiten ter plaatse te organiseren. Omdat hij een wijngaard wilde bezoeken, had hij geen andere keuze dan talloze telefoontjes te plegen, zonder veel succes.

Vervolgens is Winalist ontstaan, met als doel de verbinding tussen bezoekers en wijnboeren te vergemakkelijken. Het platform stelt nu meer dan 20.000 toeristen per jaar in staat om in realtime een wijngaard te bezoeken, een nieuw verhaal te ontdekken, een onomkeerbare wijn om te proeven.

Nu delen

Onze aanvankelijke wens blijft onveranderd, om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden om via haar wijndomeinen door Europa te reizen.

Ons team werkt nu fulltime en is sterk gemotiveerd om deze belofte waar te maken.

Dit alles met behoud van de normen en waarden die sinds de oprichting van het bedrijf gelden: Een platform dat gemakkelijk toegankelijk is en bedoeld is om (wijn)liefhebbers een unieke en originele wijntoerisme-ervaringen te bieden.

Oprichter en CEO - Nicolas MANFREDINI

Nicolas Manfredini

Oprichter en CEO

Winalist - foto van het team

Word lid van onze community voor wijnliefhebbers

Vind al het Winalist-nieuws en de laatste trends in wijntoerisme op onze sociale netwerken. Op onze Facebook-, Instagram- en Pinterest-pagina's vind je nieuws van meer dan 600 wijnhuizen en wijnprofessionals. Onze Linkedin-pagina opent de deuren naar dé start-up in de wijnwereld: Volg onze projecten, samen met het wel en wee van het Winalist-team!

De wijnboeren hebben een uniek knowhow, en kunnen hier met passie over vertellen!

De wijnboeren hebben een uniek knowhow, en kunnen hier met passie over vertellen!

Ontdek met één klik meer dan 910 wijnhuizen in Europa.

Bezoekers


Ontdek met één klik meer dan 910 wijnhuizen in Europa.

Ontdekken
Profiteer van het eerste boekingsplatform voor wijntoerisme.

Professionals


Profiteer van het eerste boekingsplatform voor wijntoerisme.

Ontdekken

Word lid van onze nieuwsbrief!

Ontvang elke maand onze gratis reisgidsen en tips voor je volgende wijnreis. Oh, en ook speciale aanbiedingen!