Boek je volgende wijnervaring in Duitsland

Boek een gratis domeinbezoek, een proeverij met een wijnmaker, een wandeling door de wijngaarden, een oenologische workshop voor een teambuilding, ... en ontdek het wijntoerisme in Duitsland. Onmiddellijke bevestiging en gratis annulering. Ervaringen in mijn omgeving
Vlag de

Ontdek de wijnstreken in Duitsland

Ontdek de cadeaubon

Ontdek de cadeaubonnen van Winalist!

Direct beschikbaar
Origineel en aanpasbaar, je hebt het perfecte cadeau gevonden.

Bied het direct aan of laat Winalist het voor u verzenden.

Geldig voor 1 jaar
Geldig voor alle ervaringen
Te gebruiken in 1 of meerdere keren
Bekijk cadeaubon

Vind je volgende wijnervaring in Duitsland

maaltijd maaltijd

maaltijd

Oenologische workshop Oenologische workshop

Oenologische workshop

wandeling wandeling

wandeling

wijn proeven wijn proeven

wijn proeven

Rondleiding / excursie Rondleiding / excursie

Rondleiding / excursie

Bezoek en proeverij Bezoek en proeverij

Bezoek en proeverij

Verfijn je zoekopdracht op type ervaring of locatie

Ontdek andere landen

Frankrijk Frankrijk

Frankrijk

Italië Italië

Italië

Portugal Portugal

Portugal

Spanje Spanje

Spanje

Zwitserland Zwitserland

Zwitserland

Verenigde Staten Verenigde Staten

Verenigde Staten

Duitse wijnen zijn vrij vertrouwelijk in het landschap van de Europese wijnbouw, en toch hebben ze een aantal leuke verrassingen voor je in petto. De wijnboeren cultiveren een knowhow en een liefde voor het terroir dicht bij de traditie. Ontdek de prachtige wijnen die langs de weg worden geserveerd, te proeven in de kelders van de vele producenten, of zelfs in de beroemde tavernes.

Wist je dat Duitsland de grootste wijnimporteur van Europa is? En toch produceert het minstens zoveel als zijn inwoners consumeren.

Winalist biedt u een selectie van de beste activiteiten en bezoeken aan wijnhuizen en kastelen in Duitsland. Om te ontdekken met vrienden, alleen of met familie, geniet van een opmerkelijk erfgoed tijdens de week en in het weekend. De wijnroutes wachten op je! Het wijnbouwgebied van Duitsland, dat zich uitstrekt van het Bodenmeer tot de Elbe, produceert ongeveer 36% rode wijn en 64% witte wijn. De belangrijkste druivenrassen in Duitsland zijn Spätburgunder en Riesling, aangezien ze bijna 30% van de wijnstokken beslaan, vooral in het noorden van het land. Silvaner en Chardonnay zijn ook aanwezig. In het zuiden zijn Burgunder en andere rode wijnsoorten dominanter. De regio's Rheinhessen en Pfalz verbouwen op hun land de beroemde Spätburgunder, het equivalent van Pinot Noir voor kenners. Fantastische landschappen wachten op u op de wijnroutes in Duitsland, te beginnen met het Midden-Rijndal, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De route van Bad Bergzabern naar kasteel Wachenheim is een smaakpad dat we u absoluut aanraden te beleven. De route is eenvoudig en vol met wijnmakerijen om in een weekend te verkennen.

Hoe boek je een beleving of een wijnweekend in Duitsland?

Met Winalist is wijntoerisme in Duitsland heel goed bereikbaar. Ontdek partnerwijnhuizen in het hele land en kies een ervaring die bij u past. U kunt verschillende criteria selecteren om uw ervaring te vinden en te boeken op de datum en tijd van uw keuze, zonder reserveringskosten en in slechts een paar klikken. Onze oogstpartners openen ook hun deuren voor u voor een wijntoeristisch verblijf op zaterdag en zondag.

Wil je een wijnliefhebber een plezier doen door hem een oenologische ervaring aan te bieden? Ontdek onze Winalist cadeaukaart. Bruikbaar voor alle voorgestelde activiteiten, de kaart is ook volledig aanpasbaar!

De beste wijnervaringen in Duitsland

Varieer de geneugten, er is voor elk wat wils. Proef enkele regionale specialiteiten direct in de kelder van een producent, of kom aan tafel voor een oenologische initiatie vergezeld van een maaltijd bij de wijnmaker. U leert hoe u Duitse wijnen kunt combineren met uw gerechten.

Sommige landgoederen en kastelen nodigen u uit voor hun open deuren of voor concerten die ter plaatse worden georganiseerd voor een feestelijk moment met een glas wijn. Om een streek te ontdekken, kan je ook kiezen voor de wandelingen en circuits van onze partners. Een zakelijk seminarie organiseren? Vergeet niet de aanbiedingen voor groepsexcursies te raadplegen.

Bekijk meer

Word lid van onze nieuwsbrief!

Ontvang elke maand onze gratis reisgidsen en tips voor je volgende wijnreis. Oh, en ook speciale aanbiedingen!