Boek je volgende wijnervaring in Portugal

Boek een gratis proeverij met een wijnmaker, een kelderbezoek, een wandeling door de wijngaarden, een oenologische workshop voor een teambuilding, ... en ontdek het wijntoerisme in Portugal. Onmiddellijke bevestiging en gratis annulering. Ervaringen in mijn omgeving
Vlag pt

Ontdek de wijnstreken in Portugal

Beste steden om te bezoeken in Portugal

Porto Porto
Ontdek de cadeaubon

Ontdek de cadeaubonnen van Winalist!

Direct beschikbaar
Origineel en aanpasbaar, je hebt het perfecte cadeau gevonden.

Bied het direct aan of laat Winalist het voor u verzenden.

Geldig voor 1 jaar
Geldig voor alle ervaringen
Te gebruiken in 1 of meerdere keren
Bekijk cadeaubon

Vind je volgende wijnervaring in Portugal

Verfijn je zoekopdracht op type ervaring of locatie

Ontdek andere landen

Oenologie is een integraal onderdeel van het Portugese culturele erfgoed. Hoewel de productie nog steeds erg traditioneel is, is de verscheidenheid aan wijnen behoorlijk verrassend. Raak in de ban van steden, de ene nog mooier dan de andere. Van Lissabon tot Porto en in de 14 wijnstreken van het land vind je op Winalist altijd een ervaring die bij je past.


Om te ontdekken met vrienden, alleen of met familie, profiteer van een opmerkelijk erfgoed tijdens de week en in het weekend. De wijnroutes wachten op je!

Trouw aan hun druivensoorten, verbouwen Portugese wijnboeren wijnstokken en produceren ze atypische wijnen. Vinho Verde in het noorden van het land produceert verfrissende witte en rode wijnen. De regio's Alentejo, Dão en Douro produceren de beste rode wijnen van Portugal, zoals Touriga Nacional. De wijnroute van de Dourovallei is een niet te missen attractie voor liefhebbers.

De "vinhos regional lisboa" wijnen uit de regio Lissabon zijn vaak zeer goed gemaakt. Wat witte wijnen betreft, produceren de regio's Bairrada en Bucelas meer dan correcte droge wijnen.


Port, een nationale specialiteit

Deze versterkte wijn is soepel en weelderig dankzij een modificatie tijdens de gisting. Een waar icoon van het land, port is een dessertwijn die ook zeer gewaardeerd wordt als aperitief. Het zijn echter de Fransen die het meest consumeren ter wereld. Je vindt er dan ook veel wijnproducenten die ook port maken. De 6 belangrijkste druivensoorten die gebruikt worden om een Port te maken zijn: Touriga Nacional, Tinta Roriz ook wel Tempranillo genoemd, Tinta Barroca, Tinta Cao, Touriga Francesca en Tinta Amarela.

Hoe boek je een beleving of een wijnweekend in Frankrijk?

Met Winalist is wijntoerisme in Portugal in slechts een paar klikken bereikbaar! Ontdek het vakmanschap van de partner wijnboeren en kastelen voor een beleving die bij je past. Selecteer uw volgende bestemming aan de hand van uw criteria en boek vervolgens uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze, zonder boekingskosten. Onze oogstpartners openen ook hun deuren voor u voor een wijntoeristisch verblijf op zaterdag en zondag.Wil je een wijnliefhebber een plezier doen door hem een oenologische ervaring aan te bieden? Ontdek onze Winalist cadeaukaart. Bruikbaar voor alle aangeboden activiteiten, de kaart is ook volledig aanpasbaar!

De beste wijnervaringen in Portugal

Om te profiteren van alle wijnrijkdom van Portugal, wordt u verwend met keuzemogelijkheden. Sommige wijnboeren bieden een maaltijd aan op hun terrein om de lokale specialiteiten te ontdekken in combinatie met de wijnen van de regio. U kunt ook een oenologische workshop van enkele uren boeken om meer te leren over de verschillende druivensoorten.

Voor groepen vrienden, bedrijven of grote gezinnen zijn rondleidingen en excursies bijzonder aanbevolen en goed beoordeeld. Sommige hosts maken ook bed & breakfast en kunnen daardoor een groot aantal gasten herbergen. In elke regio zullen de aangeboden wandelingen en wijnroutes wijn- en natuurliefhebbers bekoren. Op Winalist vind je altijd de activiteit die bij je past.

Bekijk meer

Word lid van onze nieuwsbrief!

Ontvang elke maand onze gratis reisgidsen en tips voor je volgende wijnreis. Oh, en ook speciale aanbiedingen!