Bodegas Lecea

Rioja San Asensio, Spanje
1 beoordelingen 5,0
Bodegas Lecea
Bekroonde wijnmakerij Beste wijntoerisme-ervaring in Spanje 2016. Bodegas Lecea is een reis naar de oorsprong van Rioja-wijn door een rondleiding door de oude Barrio de las Bodegas de San Asensio. In deze buurt zijn er meer dan 350 familiewijnhuizen die in de 16e eeuw in de rotsen zijn uitgegraven, allemaal met productie tot 50 jaar geleden en vandaag de dag verlaten. Bodegas Lecea heeft als enige nog vier verbonden en werkende keldergrotten, met een labyrintische route van meer dan 300 ondergrondse meters. Het maakt en fermenteert zijn wijnen nog steeds bij een constante temperatuur in betonnen vaten, op dezelfde manier als in de 16e eeuw. De wijnmakerij behoudt de oude productietradities zoals het persen van de druiven en het persen in de handpers voor de productie van zijn meest speciale wijn "Corazón de Lago", een koolzuurhoudende maceratiewijn, zoals die werden gedronken vóór de mechanisatie van de kelders . De rondleiding duurt ongeveer een uur en wordt in groepen uitgevoerd onder leiding van een gespecialiseerde gids. Tijdens de rondleiding worden de oude werktuigen getoond, zoals de geitenhuid om de wijn te vervoeren, de kruik en houten vaten. Een bezoek om terug te gaan in de tijd, om de voorouderlijke tradities van La Rioja te verspreiden, om onze wortels te herstellen en het wijnbereidingsproces van de 16e eeuw tot heden volledig te begrijpen. Een reis door de tijd om onze oorsprong te begrijpen.
Labels & onderscheidingen
Hoogst gewaardeerd door bezoekers
5,0 De favoriet van onze bezoekers

Over

Bodegas Lecea - Winalist

Calle las Cuevas, 246, San Asensio, La Rioja, España


Ontmoet het team

Family Winery beheerd door de vierde en vijfde generatie van de Lecea-familie die u tijdens het bezoek zal ontvangen

Diensten & toegankelijkheid

Wifi beschikbaar
Gratis parkeren
On-site catering
Panoramisch zicht
Camperplaats
Gezinnen welkom
Romantische plek

Hoogst gewaardeerd door bezoekers
5,0 Keuze van bezoekers: Hoogst gewaardeerd Deze host kreeg geweldige recensies! Een must-see tijdens een bezoek aan de regio.

Recensies van Bodegas Lecea

1 beoordelingen
Deze recensies zijn automatisch vertaald. Ze kunnen dus fouten bevatten.
Henk Vlag us
5,0
1 maand geleden

Hallo Een van de beste wijnexcursies, meer informatie, ook heerlijk om het ondergronds te zien. Dit weekend openen wij thuis de reserva. Saludos

Veelgestelde vragen
Waar bevindt Bodegas Lecea zich?
Bodegas Lecea bevindt zich San Asensio in het Rioja wijngebied.

Misschien vind je ook iets leuks in Rioja

Ontdek steden in de buurt van Bodegas Lecea

Word lid van onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte dankzij maandelijkse reisgidsen en tips voor je reizen met wijn en sterke drank. Oh, en ook speciale aanbiedingen!

Toonaangevende website voor wijn en sterke drank
liefhebbers en wereldreizigers.

+1400 wijnhuizen en distilleerderijen zorgvuldig uitgekozen wereldwijd.

Eenvoudig boeken zonder kosten en gratis annuleren.