Boek je volgende wijnervaring in Zwitserland

Boek een gratis proeverij bij een wijnmaker, een kelderbezoek, een wandeling door de wijngaarden, een oenologische workshop voor een teambuilding, ... en ontdek het wijntoerisme in Zwitserland. Onmiddellijke bevestiging en gratis annulering. Ervaringen in mijn omgeving
Vlag ch

Ontdek de wijnstreken in Zwitserland

Ontdek de cadeaubon

Ontdek de cadeaubonnen van Winalist!

Direct beschikbaar
Origineel en aanpasbaar, je hebt het perfecte cadeau gevonden.

Bied het direct aan of laat Winalist het voor u verzenden.

Geldig voor 1 jaar
Geldig voor alle ervaringen
Te gebruiken in 1 of meerdere keren
Bekijk cadeaubon

Vind je volgende wijnervaring in Zwitserland

maaltijd maaltijd

maaltijd

Oenologische workshop Oenologische workshop

Oenologische workshop

wandeling wandeling

wandeling

wijn proeven wijn proeven

wijn proeven

Rondleiding / excursie Rondleiding / excursie

Rondleiding / excursie

Bezoek en proeverij Bezoek en proeverij

Bezoek en proeverij

Verfijn je zoekopdracht op type ervaring of locatie

Ontdek andere landen

Frankrijk Frankrijk

Frankrijk

Italië Italië

Italië

Portugal Portugal

Portugal

Spanje Spanje

Spanje

Duitsland Duitsland

Duitsland

Verenigde Staten Verenigde Staten

Verenigde Staten

Het wijntoerisme in Zwitserland is de laatste jaren gegroeid. De stad Lausanne is zelfs uitgeroepen tot "Great Wine Capitals". Zwitserse wijn wordt veel geproduceerd en geconsumeerd in het land en verbergt weinig bekende schatten. De adembenemende landschappen zijn een omweg waard, zoals de wijngaardterrassen aan de oevers van het Meer van Genève met uitzicht op de berg. De site van het kanton Vaud staat sinds 2007 zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO.


Winalist biedt u een selectie van de beste ervaringen met partnerwijnbouwers. Alleen of in groep, geniet zowel doordeweeks als in het weekend van een opmerkelijk erfgoed. De wijnroutes wachten op je!

De 6 wijnproducerende regio's in Zwitserland dragen elk op hun eigen manier bij aan de wijndiversiteit.

De regio Trois-Lacs is de thuisbasis van de Pinot Noir-wijngaarden van Bern tot Neuchâtel. De beroemde Oeil-de-Perdrix rosé wordt er geproduceerd, evenals verschillende erkende rode wijnen en enkele bekroonde Chardonnays. Er zijn ongeveer honderd producenten. In het zuiden is het Pays de Vaud het tweede wijnproducerende gebied in Zwitserland met meer dan 3.700 hectare wijnstokken, voornamelijk witte druivensoorten. De Chasselas staat daar bekend om zijn fruitige witte wijnen. U vindt in dit kanton een groot aantal wandelingen en wandelingen op het gebied van wijntoerisme. De regio van Genève is de oudste wijnproducent van Zwitserland. Het produceert Aligoté, Chardonnay en Pinot Gris voor witte wijnen, en Gamay rode wijn. De kastelenroute op het platteland van Genève is ideaal voor een weekendwandeling. In de regio Wallis strekken spectaculaire wijngaarden zich uit over de hele hoogte. Het is de regio die nationaal de meeste wijn produceert, waarvan de overgrote meerderheid rood is. De regio Ticino bij de Italiaanse Alpen is een groeiende wijngaard die gespecialiseerd is in rode wijnen zoals Nostrano. Ten slotte cultiveert de grote regio van Duitstalig Zwitserland ook een meerderheid van rode druivensoorten en enkele witte druiven zoals Gewürztraminer en Pinot Gris. Het is een zeer diverse regio verspreid over 17 kantons.


Hoe boek je een beleving of een wijnweekend in Zwitserland?

Met Winalist is het wijntoerisme in Zwitserland slechts één klik verwijderd! Ontdek de partnerwijngaarden en kastelen in het land, voor een ervaring die bij u past. Selecteer uw volgende bestemming aan de hand van uw criteria en boek vervolgens uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze, zonder boekingskosten. Onze oogstpartners openen ook hun deuren voor u voor een wijntoeristisch verblijf op zaterdag en zondag.Wil je een wijnliefhebber een plezier doen door hem een oenologische ervaring aan te bieden? Ontdek onze Winalist cadeaukaart. Bruikbaar voor alle aangeboden activiteiten, de kaart is ook volledig aanpasbaar!

De beste wijnervaringen in Zwitserland

Om ten volle van uw bezoek te genieten, kunt u verschillende ervaringen opdoen. Proef direct in de kelder van een producent, of tijdens een maaltijd voor een complete wijninitiatie met een wijnmaker.


Sommige landgoederen bieden u soms hun open deuren aan voor een gezellig moment rond een glas wijn.


Om een regio van Zwitserland beter te ontdekken, kiest u voor de wandelingen en rondleidingen van onze partners. Sommige meerdaagse groepsexcursies zijn bijzonder geschikt voor zakelijke seminars.

Bekijk meer

Word lid van onze nieuwsbrief!

Ontvang elke maand onze gratis reisgidsen en tips voor je volgende wijnreis. Oh, en ook speciale aanbiedingen!