Boek je volgende wijnervaring in Zwitserland

Boek een gratis proeverij bij een wijnmaker, een kelderbezoek, een wandeling door de wijngaarden, een oenologische workshop voor een teambuilding, ... en ontdek het wijntoerisme in Zwitserland. Onmiddellijke bevestiging en gratis annulering. Ervaringen om mij heen
Het wijntoerisme in Zwitserland is de afgelopen jaren gegroeid. De stad Lausanne wordt zelfs "Grote wijnhoofdsteden" genoemd. Zwitserse wijn wordt veel geproduceerd en geconsumeerd in het land en herbergt weinig bekende schatten. De adembenemende landschappen zijn de omweg waard, zoals de wijngaardterrassen aan de oevers van het Meer van Genève die uitkijken op de berg. De kantonsite Vaud staat sinds 2007 zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Winalist biedt u een selectie van de beste ervaringen met partnerwijnbouwers. Alleen of met een groep, zowel door de week als in het weekend genieten van een opmerkelijk erfgoed. De wijnroutes wachten op je!

Vlag ch Ontdek de wijngebieden in Zwitserland

De 6 wijnproducerende regio's in Zwitserland dragen elk op hun eigen manier bij aan de wijndiversiteit.
In de regio Trois-Lacs vindt u de wijngaarden van Pinot Noir, van Bern tot Neuchâtel. Daar wordt de beroemde roséwijn Oeil-de-Perdrix geproduceerd, evenals verschillende erkende rode wijnen en enkele bekroonde Chardonnay. Er zijn honderd producenten. In het zuiden is het Pays de Vaud het tweede wijnproducerende gebied in Zwitserland met meer dan 3.700 hectare wijnstokken, voornamelijk witte druivensoorten. Chasselas staat bekend om zijn fruitige witte wijnen. In dit kanton vind je een aantal wandelingen en wijntoerisme tours. De regio Genève is de oudste wijnproducent van Zwitserland. Wij produceren Aligoté, Chardonnay en Pinot Gris voor witte wijnen en Gamay rode wijn. De route van de kastelen op het platteland van Genève is ideaal voor een weekendwandeling. In de regio Wallis strekken zich spectaculaire wijngaarden uit op grote hoogte. Het is de regio die nationaal de meeste wijn produceert, waarvan de overgrote meerderheid rood is. De regio Ticino bij de Italiaanse Alpen is een groeiende wijngaard die gespecialiseerd is in rode wijnen zoals Nostrano. Ten slotte verbouwt de grote regio van Duits-Zwitserland ook de meerderheid van de rode druivensoorten en enkele witte wijnen zoals Gewürztraminer en Pinot Gris. Het is een zeer diverse regio verdeeld over 17 kantons.

Hoe een oenologische ervaring of weekend in Zwitserland boeken?

Met Winalist is wijntoerisme in Zwitserland slechts één klik verwijderd! Ontdek de partnerwijngaarden en -kastelen in het land, voor een ervaring die bij u past. Selecteer uw volgende bestemming met uw criteria en boek uw ervaring op de datum en op het tijdstip van uw keuze, zonder reserveringskosten. Onze oogstpartners openen ook hun deuren voor u voor een wijntoeristisch verblijf op zaterdag en zondag.Wil je een wijnliefhebber behagen door hem een oenologische ervaring aan te bieden? Ontdek onze Winalist-cadeaubon. Bruikbaar voor alle aangeboden activiteiten, de kaart is ook volledig aanpasbaar!

Ontdek Gift Card

Ontdek de cadeaubon van Winalist!

Meteen beschikbaar

Origineel en aanpasbaar, je hebt het perfecte cadeau gevonden.

Bied het direct aan of laat Winalist het voor u verzenden.

Cadeaubon 1 jaar geldig
Geldig voor alle ervaringen
Bruikbaar in 1 of meerdere keren

Vind je volgende wijnervaring in Zwitserland

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring of locatie

De beste wijnervaringen in Zwitserland

Om optimaal van uw bezoek te genieten, vult u een verscheidenheid aan ervaringen op. Proef direct in de kelder van een producent of tijdens een maaltijd voor een complete wijninitiatie met een wijnmaker.


Sommige gebieden bieden u soms hun open deuren voor een gezellig moment onder het genot van een glas wijn.


Om een regio van Zwitserland beter te ontdekken, kiest u voor de wandelingen en circuits van onze partners. Bepaalde meerdaagse excursies zijn met name geschikt voor zakelijke seminars.

Populair in Frankrijk

Ontdek andere landen