
Bezoek Paitin in Neive
Piedmont
Wijnmakerij
Paitin is een eeuwenoude bijnaam die al eeuwenlang onlosmakelijk verbonden is met de Elia-familie.
Wij zijn een kleine familiewijnmakerij, bestaande uit 18 hectare grond beheerd door 10 personen, van wie er 3 deel uitmaken van de familie: Giovanni en Silvano (7e generatie) en Luca (8e generatie). We zijn in het dorp Neive, op de heuvel van Serraboella, een van de beroemdste wijngaarden van Neive en Barbaresco. Al lange tijd bekend om zijn langlevende wijnen en dynamische complexiteit, het resultaat van een oude kalkrijke bodem, ver van de invloeden van de Tanaro-rivier en van goede hoogte.
Gekocht in 1796 in het Napoleontische tijdperk, is de productie van wijn gedocumenteerd sinds 1828. In 1893 begon Giuseppe Elia (3e generatie) met het bottelen van Bricco di Neive Barbaresco dankzij de leiding van Domizio Cavazza, bekend als "de vader van Barbaresco".
We behoorden tot de pioniers van deze denominatie.
Tegenwoordig telen we alleen inheemse Piemontese variëteiten, met biologische praktijken en met een mentaliteit gericht op duurzaamheid. We verhogen onze wijnen met traditionele methoden. We richten ons op de expressie van het territorium en op de identificatie en verheerlijking van het unieke karakter van elk afzonderlijk perceel.
Wij geloven dat we de schoonheid van Nebbiolo kunnen laten zien door onze kennis en ervaring die door de eeuwen heen op aarde is ontwikkeld.
Onze Barbaresco Sorì Paitin Serraboella Vecchie Vigne is de synthese van deze filosofie.
Wij zijn een kleine familiewijnmakerij, bestaande uit 18 hectare grond beheerd door 10 personen, van wie er 3 deel uitmaken van de familie: Giovanni en Silvano (7e generatie) en Luca (8e generatie). We zijn in het dorp Neive, op de heuvel van Serraboella, een van de beroemdste wijngaarden van Neive en Barbaresco. Al lange tijd bekend om zijn langlevende wijnen en dynamische complexiteit, het resultaat van een oude kalkrijke bodem, ver van de invloeden van de Tanaro-rivier en van goede hoogte.
Gekocht in 1796 in het Napoleontische tijdperk, is de productie van wijn gedocumenteerd sinds 1828. In 1893 begon Giuseppe Elia (3e generatie) met het bottelen van Bricco di Neive Barbaresco dankzij de leiding van Domizio Cavazza, bekend als "de vader van Barbaresco".
We behoorden tot de pioniers van deze denominatie.
Tegenwoordig telen we alleen inheemse Piemontese variëteiten, met biologische praktijken en met een mentaliteit gericht op duurzaamheid. We verhogen onze wijnen met traditionele methoden. We richten ons op de expressie van het territorium en op de identificatie en verheerlijking van het unieke karakter van elk afzonderlijk perceel.
Wij geloven dat we de schoonheid van Nebbiolo kunnen laten zien door onze kennis en ervaring die door de eeuwen heen op aarde is ontwikkeld.
Onze Barbaresco Sorì Paitin Serraboella Vecchie Vigne is de synthese van deze filosofie.
Onze wijn
Gebruikte druivenrassen
Barbera Arneis Dolcetto NebbioloWijnprijzen
5,00€ - 1000,00€ per flesLabels & onderscheidingen

Vigneron Indépendant

Neem contact met ons op voor meer informatie over ervaringen op Paitin
Chat met ons team van reisagenten en ontvang alle informatie die je nodig hebt om je bezoek in Piedmont te plannen.
Neem contact met ons op
Routebeschrijving
Via Serraboella 18, 12052 Neive Cuneo, Italy Italië
Diensten & toegankelijkheid
Wifi beschikbaar
Gratis parkeren
Panoramisch zicht
Huisdieren welkom
Toegankelijk voor rolstoelgebruikers
Fietsenstalling
Gezinnen welkom
appellations
Barbaresco
Barbera d'Alba
Langhe Nebbiolo
Dolcetto d'Alba
Roero
Nebbiolo d'Alba
(Esc)