Boek je volgende wijnervaring in Italië

Boek een gratis proeverij bij een wijnmaker, een kelderbezoek, een wandeling door de wijngaarden, een oenologische workshop voor een teambuilding, ... en ontdek het wijntoerisme in Italië. Onmiddellijke bevestiging en gratis annulering. Ervaringen om mij heen

Vlag it Ontdek de wijngebieden in Italië

Ontdek Gift Card

Ontdek de cadeaubon van Winalist!

Meteen beschikbaar

Origineel en aanpasbaar, je hebt het perfecte cadeau gevonden.

Bied het direct aan of laat Winalist het voor u verzenden.

Cadeaubon 1 jaar geldig
Geldig voor alle ervaringen
Bruikbaar in 1 of meerdere keren

Vind je volgende wijnervaring in Italië

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring of locatie

Laatste plekken voor vandaag

Sunset tasting
Tenuta Di Castellaro

Tenuta Di Castellaro

wijn proeven Sunset tasting

Van € 35,00 / persoon • 2h00

Tenuta Experience
Tenuta Belguardo

Tenuta Belguardo

Bezoek en proeverij Tenuta Experience

Van € 20,00 / persoon • 1h00

onmiddellijke boeking
Bezoek aan de historische kelder
Tenuta Maltese

Tenuta Maltese

Bezoek en proeverij Bezoek aan de historische kelder

Van € 18,00 / persoon • 1h00

Ontdek andere landen

Als eerste producent ter wereld met Frankrijk, is Italië een van de meest populaire landen voor wijnminnende toeristen. De rijkdom van de Italiaanse wijnbouw strekt zich uit van Veneto tot Sicilië, waar jaarlijks maar liefst 54 miljoen hectoliter wordt geproduceerd.


Ontdek de geheimen die goed worden bewaard door Italiaanse wijnboeren en proef bepaalde exclusieve jaargangen van onze partners, terwijl u door deze prachtige wijnstreken slentert.


Van grote geklasseerde wijnen tot authentieke wijnen van kleine producenten, Italië is een populaire bestemming voor liefhebbers van wijn en wijntoerisme. Winalist biedt u een selectie van de beste ervaringen in de wijnmakerijen, kastelen en kelders van het land. Om te ontdekken met vrienden, alleen of met familie, profiteer van een opmerkelijk erfgoed tijdens de week en in het weekend. De wijnroutes wachten op je!

Italië is bezaaid met kleine wijnhuizen. Ter vergelijking: de gemiddelde grootte van een boerderij is in Frankrijk 7 hectare, terwijl het in Italië gemiddeld 1 hectare is.


De bekendste wijnstreken zijn Puglia, Veneto, Emilia Romagna en Sicilië. In het noordwesten van Italië heeft Piemonte ongeveer 40 appellations, waaronder enkele geweldige wijnen zoals Asti Spumante of Barolo. De zwarte nebbiolo druif levert een tanninerijke en fruitige wijn op die zeer lang houdbaar is.


Ten oosten van de regio Noord geven de druivensoorten Merlot en Cabernet fruitige en levendige wijnen. In Toscane is Chianti Classico een van de wijnen die geclassificeerd is als Vino Nobile Di Montalcino, wat ook een beroemde rode wijn uit Toscane is. In Zuid-Italië is de regio Puglia de grootste producent met bijna 20% van alle Italiaanse flessen. Sicilië heeft veel kleine producties en zeer goede witte druivensoorten.


Hoe boek je een beleving of een wijnweekend in Italië?

Met Winalist is wijntoerisme in Italië in een paar minuten bereikbaar! Ontdek de partnerwijngaarden en kastelen in het land die u de beste ervaringen bieden. Selecteer uw volgende bestemming aan de hand van uw criteria en boek vervolgens uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze, zonder boekingskosten. Onze oogstpartners openen ook hun deuren voor u voor een wijntoeristisch verblijf op zaterdag en zondag.



Wil je een wijnliefhebber een plezier doen door hem een oenologische ervaring in Italië aan te bieden? Ontdek onze Winalist cadeaukaart. Bruikbaar voor alle aangeboden activiteiten, de kaart is ook volledig aanpasbaar!

De beste wijnactiviteiten in Italië

Om volop te genieten van uw bezoek aan een wijngebied, kunt u zich opmaken voor een verscheidenheid aan ervaringen. Er is voor elk wat wils! Proef enkele wijnen direct in de kelder van een wijnmakerij tijdens een oenologische workshop. Naast feesten, leer je alles over de combinaties van eten en wijn in de regio.


Sommige kastelen zijn geschikt voor u met hun open deuren (soms gratis) en concerten die ter plaatse worden georganiseerd voor een feestelijk moment rond een glas wijn.


Om een regio te ontdekken, kunt u ook kiezen voor wandelingen en rondleidingen van onze partners. Overweeg voor een zakelijk seminarie naar de categorie "Excursies en rondleidingen".

Bekijk meer