Boek je volgende wijnervaring in Italië

Boek een gratis proeverij bij een wijnmaker, een kelderbezoek, een wandeling door de wijngaarden, een oenologische workshop voor een teambuilding, ... en ontdek het wijntoerisme in Italië. Onmiddellijke bevestiging en gratis annulering. Ervaringen in mijn omgeving
Vlag it

Ontdek de wijnstreken in Italië

Beste steden om te bezoeken in Italië

Milaan Milaan
Reggio Emilia Reggio Emilia
Ancona Ancona
Lucca Lucca
Florence Florence
Siena Siena
Assisi Assisi
Perugia Perugia
Napels Napels
Cagliari Cagliari
Verona Verona
Treviso Treviso
Barolo Barolo
Alba Alba
Ontdek de cadeaubon

Ontdek de cadeaubonnen van Winalist!

Direct beschikbaar
Origineel en aanpasbaar, je hebt het perfecte cadeau gevonden.

Bied het direct aan of laat Winalist het voor u verzenden.

Geldig voor 1 jaar
Geldig voor alle ervaringen
Te gebruiken in 1 of meerdere keren
Bekijk cadeaubon

Vind je volgende wijnervaring in Italië

maaltijd maaltijd

maaltijd

Oenologische workshop Oenologische workshop

Oenologische workshop

wandeling wandeling

wandeling

wijn proeven wijn proeven

wijn proeven

Rondleiding / excursie Rondleiding / excursie

Rondleiding / excursie

Bezoek en proeverij Bezoek en proeverij

Bezoek en proeverij

Verfijn je zoekopdracht op type ervaring of locatie

Ontdek andere landen

Frankrijk Frankrijk

Frankrijk

Portugal Portugal

Portugal

Spanje Spanje

Spanje

Duitsland Duitsland

Duitsland

Zwitserland Zwitserland

Zwitserland

Verenigde Staten Verenigde Staten

Verenigde Staten

Als eerste producent ter wereld met Frankrijk, is Italië een van de meest populaire landen voor wijnminnende toeristen. De rijkdom van de Italiaanse wijnbouw strekt zich uit van Veneto tot Sicilië, waar jaarlijks maar liefst 54 miljoen hectoliter wordt geproduceerd.


Ontdek de geheimen die goed worden bewaard door Italiaanse wijnboeren en proef bepaalde exclusieve jaargangen van onze partners, terwijl u door deze prachtige wijnstreken slentert.


Van grote geklasseerde wijnen tot authentieke wijnen van kleine producenten, Italië is een populaire bestemming voor liefhebbers van wijn en wijntoerisme. Winalist biedt u een selectie van de beste ervaringen in de wijnmakerijen, kastelen en kelders van het land. Om te ontdekken met vrienden, alleen of met familie, profiteer van een opmerkelijk erfgoed tijdens de week en in het weekend. De wijnroutes wachten op je!

Italië is bezaaid met kleine wijnhuizen. Ter vergelijking: de gemiddelde grootte van een boerderij is in Frankrijk 7 hectare, terwijl het in Italië gemiddeld 1 hectare is.


De bekendste wijnstreken zijn Puglia, Veneto, Emilia Romagna en Sicilië. In het noordwesten van Italië heeft Piemonte ongeveer 40 appellations, waaronder enkele geweldige wijnen zoals Asti Spumante of Barolo. De zwarte nebbiolo druif levert een tanninerijke en fruitige wijn op die zeer lang houdbaar is.


Ten oosten van de regio Noord geven de druivensoorten Merlot en Cabernet fruitige en levendige wijnen. In Toscane is Chianti Classico een van de wijnen die geclassificeerd is als Vino Nobile Di Montalcino, wat ook een beroemde rode wijn uit Toscane is. In Zuid-Italië is de regio Puglia de grootste producent met bijna 20% van alle Italiaanse flessen. Sicilië heeft veel kleine producties en zeer goede witte druivensoorten.


Hoe boek je een beleving of een wijnweekend in Italië?

Met Winalist is wijntoerisme in Italië in een paar minuten bereikbaar! Ontdek de partnerwijngaarden en kastelen in het land die u de beste ervaringen bieden. Selecteer uw volgende bestemming aan de hand van uw criteria en boek vervolgens uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze, zonder boekingskosten. Onze oogstpartners openen ook hun deuren voor u voor een wijntoeristisch verblijf op zaterdag en zondag.Wil je een wijnliefhebber een plezier doen door hem een oenologische ervaring in Italië aan te bieden? Ontdek onze Winalist cadeaukaart. Bruikbaar voor alle aangeboden activiteiten, de kaart is ook volledig aanpasbaar!

De beste wijnactiviteiten in Italië

Om volop te genieten van uw bezoek aan een wijngebied, kunt u zich opmaken voor een verscheidenheid aan ervaringen. Er is voor elk wat wils! Proef enkele wijnen direct in de kelder van een wijnmakerij tijdens een oenologische workshop. Naast feesten, leer je alles over de combinaties van eten en wijn in de regio.


Sommige kastelen zijn geschikt voor u met hun open deuren (soms gratis) en concerten die ter plaatse worden georganiseerd voor een feestelijk moment rond een glas wijn.


Om een regio te ontdekken, kunt u ook kiezen voor wandelingen en rondleidingen van onze partners. Overweeg voor een zakelijk seminarie naar de categorie "Excursies en rondleidingen".

Bekijk meer

Word lid van onze nieuwsbrief!

Ontvang elke maand onze gratis reisgidsen en tips voor je volgende wijnreis. Oh, en ook speciale aanbiedingen!