Sordo Giovanni
12 foto's
Sordo Giovanni

Boek je bezoek op
Sordo Giovanni

Piedmont Wijnmakerij / wijnboer Coni
De Azienda Agricola Giovanni Sordo ligt in het hart van de bekende regio Barolo, in de gemeente Castiglione Falletto - op slechts enkele kilometers van Alba, in de provincie Cuneo. Het is een door een familie gerunde wijnmakerij, tussen de derde en de vierde generatie, nu in de bekwame handen van Giorgio - de zoon van Giovanni - de derde generatie van een familie die al meer dan een eeuw wijnen verzorgt en produceert. Het landgoed werd in 1912 gesticht door de overgrootvader Giuseppe, maar de echte ommekeer kwam met zijn zoon Giovanni die - samen met zijn vrouw Maria, de echte getuige van het familieverhaal - verschillende wijngaarden van Nebbiolo kocht voor Barolo - de Sorì in Piemontese taal – een van de beste in de wijnstreek Barolo. De bodem van deze wijngaarden – een compacte kalkhoudende mergel – is rijk aan micronutriënten die – samen met het unieke microklimaat van de regio Langhe – een perfecte omgeving creëren voor de teelt van Nebbiolo-druiven. Het is een krachtige en moeilijke druif die geweldige wijnen kan geven met krachtige aroma's en een groot verouderingspotentieel.
Vandaag bezit de familie Sordo 53 hectare, verspreid over de gemeenten Castiglione Falletto, Serralunga d'Alba, Monforte d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Grinzane Cavour en Vezza d'Alba.
Sordo is uniek: het is de enige bestaande wijnmakerij die kan bogen op 8 verschillende soorten Barolo - de crus - waarvan de wijngaarden zich bevinden in de gebieden van 5 verschillende gemeenten in het wijndistrict Barolo.
Bij Sordo's worden alleen apparatuur van de laatste generaties gebruikt voor de fermentatie, opslag en botteling, samen met een enorme kelder - 135 grote vaten van 50 tot 120 hl - om een perfecte rijping en veroudering van de wijn te garanderen.
Grote vaten, gemaakt van Slavonisch eiken, zijn het geheim van deze honderdjarige wijnmakerij: dit hout gaat – dankzij zijn zachte karakter – niet op in de wijn die zijn authentieke smaak behoudt, zodat wat u in uw glas zult aantreffen de echte smaak is van ons terroir. Dit is wat traditie betekent - een gewoonte voortzetten die onze voorouders ons hebben aangeleerd - net zoals de familie Sordo al meer dan 100 jaar doet.
Elke stap van de productie - van de wijngaarden tot de kelder - volgt precies het proces dat wordt gegeven door de traditie - die sindsdien de steunpilaar van de familie is geweest.
De weg vragen

Azienda Agricola Sordo Giovanni, Via Alba Barolo, Garbelletto, Coni, Italie Italië

Foto's van de wijnmakerij / wijnboer

  • Sordo Giovanni
  • De grote wijnen van de Langhe en Roero
  • De 3 Barolo-selectie
  • De fantastische 8 crus
  • De 4 tinten van Nebbiolo

Beoordelingen van gasten

5
(1 beoordelingen)
User Avatar
Casey Vlag gb 4 maanden geleden
De 3 Barolo-selectie (Als een koppel)

Great guide, passionate about his job. I gave this experience as a birthday present and I really loved it.

Veelgestelde vragen

Is Sordo Giovanni vandaag geopend? +
Wij nodigen u uit om de beschikbaarheid van bezoeken te controleren door hier te klikken .
Is Sordo Giovanni in het weekend geopend? +
Sordo Giovanni is in het weekend geopend. Om in realtime te kijken of er nog beschikbaarheid is voor een bezoek aan Sordo Giovanni, klik hier .
Welke soorten ervaringen worden voorgesteld door Sordo Giovanni? +
Sordo Giovanni proposes bezoeken en proeverijen, wijnproeverijen:
Moet ik reserveren om Sordo Giovanni te bezoeken? +
Om zeker te zijn van je plek en om in de beste omstandigheden te worden ontvangen, is het beter om te reserveren voordat je er naartoe gaat. U kunt tot 2 dag(en) tevoren gratis reserveren door hier te klikken .
Wat zijn de annuleringsvoorwaarden voor Sordo Giovanni? +
U kunt uw boeking kosteloos annuleren tot 72 uur voor het begin van uw ervaring. Na deze deadline nodigen we u uit om contact met ons op te nemen zodat onze teams u kunnen helpen.
Biedt Sordo Giovanni ervaringen voor groepen aan? +
De maximale opvangcapaciteit van Sordo Giovanni is 100 persoon(en). Voor meer informatie en boeken, klik hier . U kunt ook een specifiek verzoek indienen als uw groep groter is door hier te klikken
Wat is de prijs van een bezoek op Sordo Giovanni? +
De prijs van Sordo Giovanni ervaringen varieert tussen € 20,00 en € 80,00. Voor meer informatie en het boeken van een bezoek en proeverij, klik hier
Misschien vind je het ook leuk in Piedmont