Sordo Giovanni

Piedmont Coni, Italië
9 beoordelingen 4,7
Sordo Giovanni
De Azienda Agricola Giovanni Sordo ligt in het hart van de bekende regio Barolo, in de gemeente Castiglione Falletto - op slechts enkele kilometers van Alba, in de provincie Cuneo. Het is een door een familie gerunde wijnmakerij, tussen de derde en de vierde generatie, nu in de bekwame handen van Giorgio - de zoon van Giovanni - de derde generatie van een familie die al meer dan een eeuw wijnen verzorgt en produceert. Het landgoed werd in 1912 gesticht door de overgrootvader Giuseppe, maar de echte ommekeer kwam met zijn zoon Giovanni die - samen met zijn vrouw Maria, de echte getuige van het familieverhaal - verschillende wijngaarden van Nebbiolo kocht voor Barolo - de Sorì in Piemontese taal – een van de beste in de wijnstreek Barolo. De bodem van deze wijngaarden – een compacte kalkhoudende mergel – is rijk aan micronutriënten die – samen met het unieke microklimaat van de regio Langhe – een perfecte omgeving creëren voor de teelt van Nebbiolo-druiven. Het is een krachtige en moeilijke druif die geweldige wijnen kan geven met krachtige aroma's en een groot verouderingspotentieel.
Vandaag bezit de familie Sordo 53 hectare, verspreid over de gemeenten Castiglione Falletto, Serralunga d'Alba, Monforte d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Grinzane Cavour en Vezza d'Alba.
Sordo is uniek: het is de enige bestaande wijnmakerij die kan bogen op 8 verschillende soorten Barolo - de crus - waarvan de wijngaarden zich bevinden in de gebieden van 5 verschillende gemeenten in het wijndistrict Barolo.
Bij Sordo's worden alleen apparatuur van de laatste generaties gebruikt voor de fermentatie, opslag en botteling, samen met een enorme kelder - 135 grote vaten van 50 tot 120 hl - om een perfecte rijping en veroudering van de wijn te garanderen.
Grote vaten, gemaakt van Slavonisch eiken, zijn het geheim van deze honderdjarige wijnmakerij: dit hout gaat – dankzij zijn zachte karakter – niet op in de wijn die zijn authentieke smaak behoudt, zodat wat u in uw glas zult aantreffen de echte smaak is van ons terroir. Dit is wat traditie betekent - een gewoonte voortzetten die onze voorouders ons hebben aangeleerd - net zoals de familie Sordo al meer dan 100 jaar doet.
Elke stap van de productie - van de wijngaarden tot de kelder - volgt precies het proces dat wordt gegeven door de traditie - die sindsdien de steunpilaar van de familie is geweest.

Over

Sordo Giovanni - Winalist

Azienda Agricola Sordo Giovanni, Via Alba Barolo, Garbelletto, Coni, Italie


Recensies van Sordo Giovanni

9 beoordelingen
Deze recensies zijn automatisch vertaald. Ze kunnen dus fouten bevatten.
Thomas Vlag us
5,0
De grote wijnen van de Langhe en Roero 7 maanden geleden


Daniela Vlag us
5,0
De 3 Barolo-selectie 7 maanden geleden

Mooi kelderbezoek, zeer goed georganiseerd, wij raden het aan.

De 3 Barolo-selectie
De 3 Barolo-selectie
De 3 Barolo-selectie

Nina Vlag us
5,0
De 3 Barolo-selectie 9 maanden geleden

Zeer professionele uitleg over de productie van wijn in dit luxe bedrijf. Zeer vriendelijke gids. Geweldige ervaring. Tot de volgende keer!


Pavel Vlag us
4,5
De 3 Barolo-selectie 11 maanden geleden


Bergson Vlag us
5,0
De 4 tinten van Nebbiolo 12 maanden geleden

Een fantastische ervaring!!!

De 4 tinten van Nebbiolo
De 4 tinten van Nebbiolo
De 4 tinten van Nebbiolo
1 2
Veelgestelde vragen
Waar bevindt Sordo Giovanni zich?
Sordo Giovanni bevindt zich Coni in het Piedmont wijngebied.

Misschien vind je ook iets leuks in Piedmont

Agricola Marrone - Winalist
Coni
21 beoordelingen 4.7
Agricola Marrone
Barbaresco Nebbiolo d'Alba

Vanaf € 74,00

Ontdek steden in de buurt van Sordo Giovanni

Word lid van onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse reisgidsen en tips voor uw wijn- en sterke drankreizen, samen met speciale aanbiedingen!

Toonaangevend platform voor wijn- en sterke drankliefhebbers, evenals wereldreizigers.

+1500 wijnhuizen en distilleerderijen zorgvuldig uitgekozen wereldwijd.

Eenvoudig boeken zonder kosten en gratis annuleren.