Tenuta La Marchesa

Bezoek en proeverij

1h00

20,00 €

per persoon

Gratis afzegging tot 14 dagen voor.

Over de ervaring

1h00

5 - 20 personen

4 proeverijen
Bezoek en proeverij
Beschikbaar vanaf: Engels,  Italiaans
De tour begint vanaf het terras van onze wijngaarden waarvan het uitzicht uitkomt op het landschap van de Monferrato-heuvels, de Alpen, de Oltrepò-heuvels en de Maritieme Alpen. Onze boerderij van 76 hectare wordt beschermd door landschappelijke beperkingen, evenals ons natuurlijke meer. Na het verhaal van het bedrijf en het gebied gaat het bezoek verder in de fruit- en aromatische kruidentuin, de Italiaanse tuin, de kapel van de villa, het citroenhuis en de kelder met uitleg over het wijnbereidingsproces. Tijdens de proeverij kunt u onze Gavi ontdekken, de grote protagonist van de Alto Monferrato. U proeft onze rode Piemonte DOC Albarossa en Monferrato DOC Rosso Pelvaro, beide bestaande uit twee inheemse wijnstokken, Albarossa en Pelaverga. U zult hun unieke aromatische boeket ontdekken, met hints variërend van zwarte bes, rijp fruit en witte peper. Je zult ontdekken hoe we in de kelder werken om de primaire aroma's van de druiven te verbeteren, waarbij we ook het gebruik van eikenhouten containers voor veroudering vermijden. Aan het einde van het bezoek is het mogelijk om onze producten te kopen.

Wat zit er allemaal in

4 proeverijen
proeverij
Gids

Over de gastheer

Gelegen in een gebouw voor de villa, past de kelder van de Marchesa in Gavi harmonieus op architectonisch niveau en neemt enkele van de architecturale elementen op die de monumentale constructie in de gevel naar de villa kenmerken.
Het persen vindt plaats met de Bucher, machines voor zacht persen door een rubberen long die langzaam opzwelt, waardoor het breken van de altijd zeer delicate aromatische moleculen wordt vermeden.
In witte wijnen wordt de vrije uitloop, na het persen door eenvoudig decanteren met een temperatuurdaling, gescheiden en gevinifieerd met geselecteerde lokale gisten, in staal op niet meer dan 18 graden, om de aromatische terpenen te behouden, die door hun aard , zijn zeer vluchtig en zouden bij fermentatie bij normale temperatuur met de kooldioxidemoleculen worden verwijderd.
Een centraal koelsysteem zorgt voor een constante temperatuur. Aan het einde van de gisting zorgt een rijping van 2 maanden voor de white label Gavi, 6 maanden voor de Gold-kwaliteit, voor de perfecte balans van de wijn.
Voor het bottelen, gedaan onder vacuüm, zorgt de koude stabilisatie ervoor dat de wijn geen verdere neerslag krijgt.
In rode wijnen worden de druiven, nadat ze zijn geoogst, gedurende 24 uur op een lage temperatuur gebracht om de aroma's te extraheren en vervolgens gefermenteerd door zuurstof in te blazen bij elke overpomping, om de aanwezige tannines te verzachten.
Een lange rijping van minimaal een jaar in staal zorgt voor de perfecte kwaliteit van de wijn.
De rode wijnen van de Marchesa zijn soepele wijnen met veel structuur en intense fruitige aroma's. Ze zijn ook perfect als zomerwijnen.

Dingen om te weten

Betaling: Je betaald niets totdat de gastheer je boeking heeft bevestigd.
Annulering: Volledige restitutie van de reservering als de annulering plaatsvindt tot 14 dagen vóór het begin van de ervaring.
Proeverij: Geen wijnproeverij voor minderjarige kinderen.

Winalistische zaken

Hulp nodig bij het boeken van een seminar, teambuilding of anders?

Onze reisagent zal contact met je opnemen om de mogelijkheden persoonlijk met je door te nemen.

Winalistische zaken

Waar bevindt de ervaring zich?

Bezoek en proeverij - Winalist

Via Gavi, 87, Novi Ligure, Alexandrie, Italie


Word lid van onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte dankzij maandelijkse reisgidsen en tips voor je reizen met wijn en sterke drank. Oh, en ook speciale aanbiedingen!

Toonaangevende website voor wijn en sterke drank
liefhebbers en wereldreizigers.

+1400 wijnhuizen en distilleerderijen zorgvuldig uitgekozen wereldwijd.

Eenvoudig boeken zonder kosten en gratis annuleren.