Cantine Madaudo

Proeverij van Siciliaanse bubbels bij de mousserende wijnfabriek

1h00
25,00 €

per persoon

Gratis afzegging tot 24 uur voor.

Over de ervaring

1h00

1 - 20 personen

2 proeverijen
Bezoek en proeverij
Beschikbaar vanaf: Engels,  Italiaans
In onze Larderia-fabriek die volledig is gewijd aan de productie van mousserende wijn, krijgen onze gasten de gelegenheid om getuige te zijn van het bottelen en afdekken van mousserende wijn en om onze twee mousserende wijnen te proeven: de Capovero Grillo Cuvèe Extra Dry (een mousserende wijn gemaakt door het mengen van grillo druiven van verschillende jaren geselecteerd vanwege het aroma en de versheid die typerend zijn voor de grillo-druif, maar die een aanzienlijk karakter en structuur krijgen) een lange Charmat-methode (180 dagen in stille tanks); en de Capovero Metodo Classico, een klassieke methode op basis van Nerello Mascalese Etna gevinifieerd in wit, waarbij een beperkt aantal flessen gisten hebben toegevoegd en meer dan 36 maanden hebben gerijpt.

Wat zit er allemaal in

2 proeverijen
proeverij
Gids

Over de gastheer

Inmiddels zijn er vier generaties van de familie Madaudo betrokken bij de geschiedenis van de Siciliaanse wijn. Zelfs vóór 1945, toen grootvader Alfio een van de eersten was die geloofde in en investeerde in de productie en marketing van wijnen uitsluitend gemaakt van autochtone Siciliaanse druiven, leverde hij een opmerkelijke bijdrage aan de ontwikkeling van een oenologie die nog in de kinderschoenen stond. Sindsdien staat Cantine Madaudo op de lijst van de belangrijkste wijnmakerijen van Sicilië. De Larderia-fabriek is gewijd aan de productie van mousserende wijn, hier richt de wijnmakerij zich op bubbels met behulp van twee verschillende methoden: de eerste is de lange Charmat-methode (180 dagen in stille tanks) om de Capovero Grillo Cuvèe Extra Dry te produceren (een mousserende wijn gemaakt door blending grillo-druiven van verschillende jaren, geselecteerd vanwege het aroma en de versheid die kenmerkend zijn voor de grillo-druif, maar die een significant karakter en structuur krijgen); de tweede is Capovero Metodo Classico, een klassieke methode gebaseerd op Nerello Mascalese Etna gevinifieerd in wit, waarbij een beperkt aantal flessen gisten hebben toegevoegd en meer dan 36 maanden hebben gerijpt. De Larderia-fabriek is ook de ontvangstruimte van Cantine Madaudo. Deze grote hal van 600 vierkante meter heet PalaVerve en is exclusief ontworpen om gasten de mogelijkheid te bieden getuige te zijn van de bottel- en dopfasen van mousserende wijn om het plezier van het proeven ervan te benadrukken.

Dingen om te weten

Betaling: Je betaald niets totdat de gastheer je boeking heeft bevestigd.
Annulering: Volledige restitutie van de reservering als de annulering plaatsvindt tot 24 uur vóór het begin van de ervaring.
Proeverij: Geen wijnproeverij voor minderjarige kinderen.

Winalistische zaken

Hulp nodig bij het boeken van een seminar, teambuilding of iets anders?

Onze reisagent zal contact met je opnemen om de mogelijkheden persoonlijk met je door te nemen.

Winalistische zaken

Waar bevindt de ervaring zich?

Proeverij van Siciliaanse bubbels bij de mousserende wijnfabriek - Winalist

Larderia Inferiore, Messina, ME, Italia


Word lid van onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse reisgidsen en tips voor uw wijn- en sterke drankreizen, samen met speciale aanbiedingen!

Toonaangevend platform voor wijn- en sterke drankliefhebbers, evenals wereldreizigers.

+1500 wijnhuizen en distilleerderijen zorgvuldig uitgekozen wereldwijd.

Eenvoudig boeken zonder kosten en gratis annuleren.