Privé ervaring

Privébezoek en proeverij

Vlag fr Frans
Vlag us Engels
Ervaring aanbieden

Onmiddellijke bevestiging na betaling.

Over deze ervaring en de gastheer

Grand Cru Classé van Margaux, Château Giscours opent zijn deuren voor u in het dorp Labarde, ongeveer twintig kilometer ten noorden van Bordeaux in de Médoc.

Gelegen in het hart van een landgoed van 300 hectare, beslaat de wijngaard van Château Giscours 80 hectare in de appellatie Margaux. Grand cru Classé in 1855, de wijn van Château Giscours bezit alle elegantie van de grands crus uit dit prestigieuze terroir. Château Giscours wordt sinds 1995 beheerd door Eric Albada Jelgersma en maakt daarmee deel uit van de continuïteit van generaties wijnbouwers, waardoor dit landgoed een wereldberoemde Grand Cru is geworden. De neoklassieke gevel van het huidige kasteel, daterend uit de 19e eeuw, kijkt uit op de wijngaard die zich uitstrekt over meer dan 85 hectare. Aan de andere kant heb je toegang tot het prachtige park met zeldzame soorten ontworpen door de landschapsontwerper Eugène Bülher. De rondleiding begint met de geschiedenis van dit prestigieuze landgoed: in 1330 werd op de plaats van Château Giscours een versterkte donjon gebouwd. Twee eeuwen later wordt het landgoed erkend als een wijngaard, de wijn werd met name geserveerd aan Lodewijk XIV. Presentatie van de wijnstokken, ontdekking van de vatkamer en kelders, proeven in de kamer gewijd aan dit quasi-religieuze moment ... Het bezoek is fascinerend, geëmailleerd met veel anekdotes (we informeren onze vriendelijke klanten dat onze vatkelder en vatkamer zijn momenteel gesloten voor het publiek wegens renovatie).
privé

Je wordt tijdens deze ervaring niet gemengd met andere gasten

Van 1 tot 6 mensen

2h00

Wat zit er allemaal in

Proeven van 3 wijnen

Gids

Fles water

Privé vervoer

Bezoek en proeverij
Recensies van Privébezoek en proeverij
4
(1 beoordelingen)
Deze recensies zijn automatisch vertaald. Ze kunnen dus fouten bevatten.
Gatien G. Vlag fr 7 maanden geleden
(Met vrienden)

Great visit and really great degustation. Our hostess was gentle, really smiling all the times and provided great explanation. Thx!

Privébezoek en proeverij - Winalist
Routebeschrijving

Château Giscours, Route de Giscours, Labarde, France

Winalistische zaken
Ondersteuning nodig voor een grotere groepsboeking bij Château Giscours, Grand Cru Classé ?
Onze reisagent zal contact met je opnemen om de mogelijkheden persoonlijk met je door te nemen.
Vraag een geheel vrijblijvende offerte aan

Word lid van onze nieuwsbrief!

Ontvang elke maand onze gratis reisgidsen en tips voor je volgende wijnreis. Oh, en ook speciale aanbiedingen!