Boek je volgende wijnervaring in Frankrijk

Proeven bij een wijnmaker, bezoek aan kelders, slenteren door de wijngaarden, oenologische workshop voor een teambuilding, ... trek eropuit om het Franse wijnbouwgebied en zijn wijnroutes te ontdekken dankzij Winalist. Ervaringen om mij heen

Vlag fr Ontdek de wijngebieden in Frankrijk

lauwerkransDe beste keuzes van Winalist

Zoek op stad

Ontdek Gift Card

Ontdek de cadeaubon van Winalist!

Meteen beschikbaar

Origineel en aanpasbaar, je hebt het perfecte cadeau gevonden.

Bied het direct aan of laat Winalist het voor u verzenden.

Cadeaubon 1 jaar geldig
Geldig voor alle ervaringen
Bruikbaar in 1 of meerdere keren

Vind je volgende wijnervaring in Frankrijk

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring of locatie

Populair in Frankrijk

Natuurbezoek
Château la Martinette

Château la Martinette

Oenologische workshop Natuurbezoek

Van € 39,00 / persoon • 2h30

Founder's visit
Champagne Mercier

Champagne Mercier

Bezoek en proeverij Founder's visit

Van € 19,00 / persoon • 1h00

4.2 (51)
onmiddellijke boeking
Segwayrit in de wijngaarden en proeverij
Joseph Cattin

Joseph Cattin

wandeling Segwayrit in de wijngaarden en proeverij

Van € 57,00 / persoon • 3h00

Experience Table
Champagne Henri Giraud

Champagne Henri Giraud

maaltijd Experience Table

Van € 195,00 / persoon • 2h30

5 (2)

Ontdek andere landen

Wijn is een echte instelling van Frans cultureel erfgoed. En het wijntoerisme speelt op deze golf mee door je in een groot deel van Frankrijk tienduizenden wijnboeren te laten ontdekken. Ontdek het wijnbouwgebied en de geheimen achter de beste wijnen van Frankrijk, proef bepaalde exclusieve cuvées in onze partnerlandgoederen en kastelen en wandel door de prachtige wijnbouwgebieden.

Van grote geklasseerde wijnen tot authentieke wijnen van kleine producenten, Frankrijk is de bakermat van liefhebbers van wijn en wijntoerisme. Winalist biedt u een selectie van de beste ervaringen in de wijnmakerijen, kastelen en kelders van het land. Om te ontdekken met vrienden, alleen of met familie, profiteer van een opmerkelijk erfgoed tijdens de week en in het weekend. De wijnroutes wachten op je!

Frankrijk heeft 17 wijngebieden. De rijkdom aan terroirs, druivensoorten, bodems en klimaat geven de wijnen een indrukwekkende variëteit die elke amateur, beginner of expert zal bekoren.

De Elzas is gespecialiseerd in witte wijnen, met Muscat, Pinot Gris of Riesling. De regio Beaujolais is wereldberoemd, vooral in de tijd van Beaujolais Nouveau die over de hele wereld werd verkocht. De Bordeaux-streek is essentieel, met een wijngaard van meer dan 119.000 hectare met veel druivensoorten (Merlot, Cabernet, Sauvignon, enz.) en Bourgondië is ook een specialist in de productie van rode wijn. Roséwijn komt vooral voor in de Provence en het zuidoosten. Winalist biedt u ook ervaringen in Champagne, om de meest luxueuze Franse dranken te ontdekken.Hoe boek je een beleving of een wijnweekend in Frankrijk?


Met Winalist is wijntoerisme in Frankrijk slechts één klik verwijderd! Ontdek de partnerwijngaarden en kastelen in het land, voor een ervaring die bij u past. Selecteer uw volgende bestemming aan de hand van uw criteria en boek vervolgens uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze, zonder boekingskosten. Onze oogstpartners openen ook hun deuren voor u voor een wijntoeristisch verblijf op zaterdag en zondag. Winalist is het toonaangevende wijntoerismeplatform in Frankrijk.


Wil je een wijnliefhebber een plezier doen door hem een oenologische ervaring aan te bieden? Ontdek onze Winalist cadeaukaart. Bruikbaar voor alle aangeboden activiteiten, de kaart is ook volledig aanpasbaar!

De beste wijnervaringen in Frankrijk


Om volop te genieten van uw bezoek aan een wijngebied, kunt u zich opmaken voor een verscheidenheid aan ervaringen. Er is voor elk wat wils! Proef een paar wijnen direct in de kelder van een wijnmaker, of ga aan tafel voor een kennismaking met wijn, vergezeld van een maaltijd met de wijnmaker. Naast feesten, leer je alles over de combinaties van eten en wijn in de regio.


Sommige kastelen zijn geschikt voor u met hun open deuren (soms gratis) en concerten die ter plaatse worden georganiseerd voor een feestelijk moment rond een glas wijn.

Om een regio te ontdekken, kunt u ook kiezen voor wandelingen en rondleidingen van onze partners. Sommige meerdaagse groepsexcursies zijn bijzonder geschikt voor zakelijke seminars.

Bekijk meer