Boek je volgende wijnervaring in Frankrijk

Proeven bij een wijnmaker, bezoek aan kelders, slenteren door de wijngaarden, oenologische workshop voor een teambuilding, ... trek eropuit om het Franse wijnbouwgebied en zijn wijnroutes te ontdekken dankzij Winalist. Ervaringen om mij heen

Wijn is een echte instelling van Frans cultureel erfgoed. En het wijntoerisme volgt deze golf, waardoor u in een groot deel van Frankrijk tienduizenden wijnbouwers kunt ontdekken. Ontdek het wijngebied en de geheimen achter de beste wijnen van Frankrijk, proef enkele exclusieve cuvées in onze partnerlandgoederen en kastelen en slenter door de prachtige wijnregio's.

Van de grote geclassificeerde groei tot de authentieke wijnen van kleine producenten, Frankrijk is de bakermat van liefhebbers van wijn en wijntoerisme. Winalist biedt u een selectie van de beste ervaringen in de wijn, kastelen en kelders van het land. Om te ontdekken met vrienden, alleen of met familie, geniet u zowel door de week als in het weekend van een opmerkelijk erfgoed. De wijnroutes wachten op je!

Vlag fr Ontdek de wijngebieden in Frankrijk

lauwerkransDe beste keuzes van Winalist

Zoek op stad

Frankrijk heeft 17 wijnregio's. De rijkdom aan terroirs, druivensoorten, bodems en klimaat geeft zijn wijnen een indrukwekkende variëteit die elke amateur, beginner of expert zal bekoren.

De Elzas is specialist in witte wijnen, met muscat, pinot gris of riesling. De regio Beaujolais is wereldberoemd, vooral tijdens het Beaujolais Nouveau-tijdperk dat over de hele wereld wordt verkocht. De regio Bordeaux is essentieel, met een wijngaard van meer dan 119.000 hectare met veel druivensoorten (Merlot, Cabernet, Sauvignon, etc.) en Bourgondië is ook een specialist in de productie van rode wijn. Roséwijn wordt vooral gevonden in de Provence en het zuidoosten. Winalist biedt je ook ervaringen in Champagne, om de meest luxueuze Franse drankjes te ontdekken.Hoe een oenologische ervaring of weekend in Frankrijk boeken?


Met Winalist is wijntoerisme in Frankrijk slechts één klik verwijderd! Ontdek de partnerwijngaarden en -kastelen in het land, voor een ervaring die bij u past. Selecteer uw volgende bestemming aan de hand van uw criteria en boek uw ervaring op de datum en op het tijdstip van uw keuze, zonder reserveringskosten. Onze oogstpartners openen ook hun deuren voor u voor een wijntoeristisch verblijf op zaterdag en zondag. Winalist is het eerste wijntoerisme-platform in Frankrijk.


Wil je een wijnliefhebber behagen door hem een oenologische ervaring aan te bieden? Ontdek onze Winalist-cadeaubon. Bruikbaar voor alle aangeboden activiteiten, de kaart is ook volledig aanpasbaar!

Ontdek Gift Card

Ontdek de cadeaubon van Winalist!

Meteen beschikbaar

Origineel en aanpasbaar, je hebt het perfecte cadeau gevonden.

Bied het direct aan of laat Winalist het voor u verzenden.

Cadeaubon 1 jaar geldig
Geldig voor alle ervaringen
Bruikbaar in 1 of meerdere keren

Vind je volgende wijnervaring in Frankrijk

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring of locatie

De beste wijnervaringen in Frankrijk


Om optimaal te genieten van uw bezoek aan een wijngebied, vult u een verscheidenheid aan ervaringen op. Er is voor elk wat wils! Proef enkele wijnen direct in de kelder van een producent, of kom aan tafel voor een oenologische initiatie vergezeld van een maaltijd met de wijnmaker. Naast feesten, weet u alles over het eten en wijnarrangement van de regio.


Sommige kastelen zijn geschikt voor hun open deuren (soms gratis) en voor concerten die ter plaatse worden georganiseerd voor een feestelijk moment onder het genot van een glas wijn.

Om een regio te ontdekken, kunt u ook kiezen voor de wandelingen en circuits van onze partners. Bepaalde meerdaagse excursies zijn met name geschikt voor zakelijke seminars.

Populair in Frankrijk

Laatste plekken voor vandaag

Ontdek andere landen