Bezoek de mooiste kastelen en kelders van Bordeaux

De wijngaard van Bordeaux heeft u niet verrast. Van de grote geclassificeerde groei tot de authentieke wijnen van kleine producenten, de regio Bordeaux is de bakermat van liefhebbers van wijn en wijntoerisme. Winalist biedt u een selectie van de beste ervaringen in de wijngaarden, kastelen en kelders van de Bordeaux-regio. Om te ontdekken met vrienden, alleen of met familie, profiteer zowel in de week als in het weekend van deze opmerkelijke erfgoedregio. De wijnroutes wachten op je!

Ervaringen om mij heen
Wijnkaart van Bordeaux

Bordeaux: de beroemdste wijngaard ter wereld

Proef de wijnen van Libournais tijdens een bevoorrecht bezoek aan Château la Croizille, leer de wijn- en kaascombinaties bij Château Pape Clément of profiteer zelfs van een wijnontdekkingsreis in het hart van Bordeaux .

Onze wijnmakers openen de deuren van de grootste druivensoorten en produceren de beste wijnen die wereldwijd worden erkend:

Boek een wijnontdekkingsworkshop in de regio Bordeaux en ontdek de geheimen van het maken van wijnbouwers, ondergedompeld in een wijngaard.


Er zijn 6 wijnroutes in Bordeaux. De Medoc en de route van de kastelen, de regio Saint-Emilion en het middeleeuwse dorp, de weg van de kroonlijst tussen Blaye en Bourg en vele anderen. Het wijntoerisme in Bordeaux is een centrale activiteit in het economische en culturele leven van de regio: proeverijen, avonden met wijnbouwers, wijnworkshops, zoveel activiteiten die de duizendjarige wijnactiviteit van de Bordeaux-regio overbrengen en promoten!


Wist u ? Het dorp Saint-Emilion dankt zijn naam aan een Bretonse monnik genaamd Émilion die bij zijn terugkeer van zijn pelgrimstocht naar Compostela stopte in het dorp dat vandaag zijn naam draagt.


wijnproeverijen in de Bordeaux regio

bezoeken in de Bordeaux regio

Bezoeken en proeverijen in de Bordeaux regio

maaltijden in de Bordeaux regio

Oenologische workshops   in de Bordeaux regio

wandelingen in de Bordeaux regio

Rondleidingen / excursies in de Bordeaux regio

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring

Hoe een wijnweekend in Bordeaux boeken?

Met Winalist is wijntoerisme in Bordeaux slechts één klik verwijderd! Ontdek dankzij ons onderzoeksplatform de wijngaarden en kastelen die op jou lijken. Selecteer uw volgende bestemming met uw zoekcriteria. Boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze. Zodra uw activiteit is geboekt, ontvangt u een bevestiging en een herinnering. De meeste van onze partneroogstmachines zijn op zaterdag en zondag geopend en heten u welkom voor een weekend voor wijntoerisme. Winalist is het toonaangevende platform voor wijntoerisme in Bordeaux en Frankrijk en biedt u de kans om de best beoordeelde wijnen te proeven, die veel positieve recensies hebben ontvangen.

Beste steden om te bezoeken in Bordeaux

Bordeaux

Bordeaux

4.2 / 5 (6010 beoordelingen)
144 ervaringen

Bordeaux staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is doordrenkt van wijncultuur. In de stad maar ook in de omgeving vind je veel wijnbars. U kunt een bezoek brengen aan de wijnstad, maar ook aan de kastelen, het landschap van de wijng...


Pauillac

4.2 / 5 (9029 beoordelingen)
56 ervaringen

Pauillac is een gemeente in het zuidwesten van Frankrijk. Het is gelegen in het departement Gironde, in de regio Nouvelle-Aquitaine. Bekend als de hoofdstad van de Médoc viticole, is de wijngaard een van de meest prestigieuze ter wereld....

Pauillac

Margaux

Margaux

4.5 / 5 (2913 beoordelingen)
20 ervaringen

Margaux is een voormalige gemeente in het zuidwesten van Frankrijk, nu een gedelegeerde gemeente van de nieuwe gemeente Margaux-Cantenac. Gelegen in het departement Gironde, in de regio Nouvelle-Aquitaine, is deze stad een van de beroemde...


Saint-Emilion

4.5 / 5 (3036 beoordelingen)
51 ervaringen

Saint-Émilion is een gemeente in het zuidwesten van Frankrijk, gelegen in het departement Gironde in de regio Nouvelle-Aquitaine.

In het hart van het Libournais-land ligt de middeleeuwse stad Saint-Emilion in een regio met wijnhe...

Saint-Emilion

Wat u moet weten voordat u Bordeaux bezoekt

Welke dorpen te bezoeken in Bordeaux? +
Wanneer Bordeaux bezoeken? +

Benamingen in Bordeaux

Wijngebieden in Bordeaux

Entre-Deux-Mers Médoc Libournais Sauternes Médoc Blayais-Bourgeais

Ontdek andere wijngebieden in Frankrijk