Adega José De Sousa

Talha wijnproeverij

1h30
48,00 €

per persoon

Gratis afzegging tot 24 uur voor.
TOP cadeau-idee  Bied deze ervaring aan! Cadeaubon geldig voor 2 jaar

Over de ervaring

1h30

1 - 40 personen

3 proeverijen
Bezoek en proeverij
Beschikbaar vanaf: Engels,  Portugees
De rondleiding begint in onze educatieve wijngaard, waar we u kennis laten maken met de belangrijkste druivensoorten die we gebruiken in onze wijnen.

We gaan verder in de moderne wijnmakerij, die 44 roestvrijstalen tanks heeft, en ook in de archeologiekamer, waar we u alle archeologische overblijfselen laten zien die zijn ontdekt in Herdade do Monte da Ribeira, waaronder een Menhir van bijna 5 meter.

We eindigen in de prachtige Adega dos Potes, een unieke wijnmakerij uit 1878, waar we enkele van de 114 kleikruiken bewaren en gebruiken om onze meest bijzondere wijnen te produceren.

Na de rondleiding proeven we de kruikwijnen.

Wat zit er allemaal in

3 proeverijen
proeverij
Gids

Over de gastheer

Adega José de Sousa bestaat sinds 1878 en werd in 1986 overgenomen door José Maria da Fonseca, om de oude droom te verwezenlijken: wijn produceren in Alentejo, in een pand vol prestige en geschiedenis. Gelegen in Reguengos de Monsaraz, hier leeft een traditie die meer dan 2000 jaar geleden door de Romeinen begon, voort.

De wijnmakerij José de Sousa beschikt over 114 kleipotten, waarin een eeuwenoude en uiterst zeldzame fermentatiemethode wordt uitgevoerd. Naast de traditionele wijnkelder, onder het maaiveld, met houtsnijwerk en twee persen om te betreden, heeft het ook een moderne wijnkelder met 44 roestvrijstalen vaten en alle benodigde technologie voor de wijnbereiding van rode en witte wijnen. Sommige voorouderlijke technieken voor het maken van wijn worden nog steeds gebruikt in de wijnmakerij, waarvan het meest emblematische het gebruik van snijwerk bij de fermentatie van druiven is.

De essentie van het maken van gesneden wijn is in meer dan tweeduizend jaar weinig veranderd. Bij dit proces worden de druiven die eerder met de voet zijn gekneusd, op een scheurtafel ontsteeld. Vervolgens worden het druivensap, de schillen en een deel van de stengel in de kleipotten geplaatst, waar de gisting spontaan plaatsvindt. Het gebruik van houtsnijwerk voegt pit en een derde dimensie toe aan de wijn. Vervolgens wordt de witte wijn verwijderd en in een nieuwe tank geplaatst en wordt de rode wijn uit de amfora gehaald, waarbij een deel ervan rijpt in kastanjevaten en het andere deel in tanks.

Na het bezoek kunt u in de rust van ons proeflokaal genieten van een wijnproeverij.

Dingen om te weten

Betaling: Je betaald niets totdat de gastheer je boeking heeft bevestigd.
Annulering: Volledige restitutie van de reservering als de annulering plaatsvindt tot 24 uur vóór het begin van de ervaring.
Proeverij: Geen wijnproeverij voor minderjarige kinderen.

Winalistische zaken Hulp nodig bij het boeken van een seminar, teambuilding of iets anders?

Onze reisagent zal contact met je opnemen om de mogelijkheden persoonlijk met je door te nemen.

Winalistische zaken

Waar bevindt de ervaring zich?

Adega José de Sousa, Rua de Mourão, Reguengos de Monsaraz, Portugal


Misschien vind je dit ook interessant

Word lid van onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse reisgidsen en tips voor uw wijn- en sterke drankreizen, samen met speciale aanbiedingen!

Toonaangevend platform voor wijn- en sterke drankliefhebbers, evenals wereldreizigers.

+1850 wijnhuizen en distilleerderijen zorgvuldig uitgekozen wereldwijd.

Eenvoudig boeken zonder kosten en gratis annuleren.