Château La Tour Carnet, Grand Cru Classé

Workshop wijn & kaas

1h30

30,00 €

per persoon

Deze ervaring kan momenteel niet worden geboekt.

Over de ervaring

1h30

1 - 10 personen

3 proeverijen
Oenologische workshop
Beschikbaar vanaf: Frans,  Engels
Ontdek Château La Tour Carnet, een echt middeleeuws kasteel, een van de oudste in de Médoc, zijn wijngaarden en uniek terroir. Ga dan onze kelders binnen om meer te leren over wijnmaken. Het bezoek wordt afgesloten met een ontdekking van de overeenkomsten tussen 3 wijnen uit de selectie van Bernard Magrez, waaronder Château La Tour Carnet rouge en drie soorten kaas.

Wat zit er allemaal in

3 proeverijen
proeverij
Gids

Over de gastheer

Een van de oudste eigendommen in de Médoc, de prachtige middeleeuwse toren van La Tour Carnet herbergt de schatten van troubadours, de geest van Michel de Montaigne en La Boétie... en een majestueuze suite die is ingericht in overeenstemming met de geschiedenis van het kasteel. Het kasteel heeft een enorm karakter en overdenkt zijn 900 jaar geschiedenis in het water van de omringende slotgracht, alleen doorkruist door een elegante ophaalbrug. Of het nu gaat om het proeven van de wijn - een geclassificeerde groei van de appellatie Haut Médoc - of het vieren van een jaarlijkse literaire prijs, Château La Tour Carnet boeit zowel schrijvers als liefhebbers van goede wijn. Het terroir van Château La Tour Carnet is een mozaïek van verschillende soorten land. Het gebruik van de modernste technieken, zoals de drone die door Bernard Magrez is aangeschaft om de percelen te analyseren, heeft de deugden van dit land geoptimaliseerd door de meest geschikte variëteiten toe te wijzen: de heuvel is een grond die bevorderlijk is voor Merlots, heuvels in plaats van de Cabernets. Maar het verkrijgen van uitzonderlijke druiven zou niets zijn zonder zorgvuldige wijnbereidingstechnieken om er het beste van te maken. Dit is de reden waarom Château La Tour Carnet sinds enkele jaren terugkeert naar traditionele methoden die sterk afhankelijk zijn van handarbeid. Het is een lappendeken van bodems die in het uiterste westen bestaat uit zand en grind, die in het westen en midden overgaan in kiezel-grind, kiezel-klei en kalk-klei. In het oosten liggen de grindhellingen van de mooiste wijngaarden, waaronder La Tour Carnet. Hier bestaat de bodem voornamelijk uit graven (rivierkiezels, grind en zand) uit het Gunziaanse ijstijd en lijkt sterk op de naburige appellations Pauillac en Saint-Julien. Door de ligging op het zuidwesten is een groot deel van de hellingen van de ondergrond van kalkhoudende klei bedekt met een dikke laag van de rivier de Garonne en graven uit de Pyreneeën. Op deze brede grens van grindhellingen bevinden zich de mooiste wijngaarden. De classificatie van 1855 bevestigde deze realiteit en onderscheidde vooral het Château La Tour Carnet. In het westelijke deel van het landgoed is een heuvelrug van asteriated kalksteen met hellingen van Sannois-klei. Dit is de "Butte de La Tour Carnet", een geologische curiositeit die experts nog steeds verwondert. Het oostelijke deel strekt zich uit over de zuid-zuidwest gerichte hellingen van een grindheuvel die typerend is voor de grands crus van de Médoc. De ondergrond van kalkhoudende klei is bedekt met een dikke laag graven uit de Garonne en de Pyreneeën. Het laatste stuk in het noorden bestaat uit een groot plateau met fraaie graven. Jaren van nauwgezette experimenten hebben ons in staat gesteld om het beste uit deze gronden te halen door ze te planten met de meest geschikte druivensoorten: de Butte is het meest geschikt voor Merlots, terwijl de hellingen het meest geschikt zijn voor Cabernets. Voor de wijnbereiding worden alle plantenresten die een "grasachtige" smaak kunnen geven, dus verwijderd om de nadruk te leggen op de rondheid die kenmerkend is voor de wijn van Château La Tour Carnet. De stroom van de druiven door de zwaartekracht, het gebruik van eikenhouten vaten en het met de hand dompelen dat we doen, zijn een terugkeer naar de traditionele methoden die in het verleden in de Médoc-regio werden gebruikt. Het doel van deze technieken is om een complexe, zijdezachte wijn te verkrijgen, met krachtige, uitgebalanceerde tannines en een grote aromatische persistentie. Vaten bevatten de nieuwe vintage en worden verzameld in de indrukwekkende amfitheatervormige kelders van Château La Tour Carnet. Grand Vins rijpen 18 maanden in vaten. Een maand voor het bottelen gaat de wijn terug naar vaten om hem af te ronden en vervolgens wordt hij gemengd, de laatste stap die de vintage van Château La Tour Carnet zal onthullen.

Dingen om te weten

Betaling: Je betaald niets totdat de gastheer je boeking heeft bevestigd.
Annulering: Volledige restitutie van de reservering als de annulering plaatsvindt tot 24 uur vóór het begin van de ervaring.
Proeverij: Geen wijnproeverij voor minderjarige kinderen.

Winalistische zaken

Hulp nodig bij het boeken van een seminar, teambuilding of anders?

Onze reisagent zal contact met je opnemen om de mogelijkheden persoonlijk met je door te nemen.

Winalistische zaken

Waar bevindt de ervaring zich?

Workshop wijn & kaas - Winalist

Château La Tour Carnet, Darrous, Saint-Laurent-Médoc, France


Word lid van onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte dankzij maandelijkse reisgidsen en tips voor je reizen met wijn en sterke drank. Oh, en ook speciale aanbiedingen!

Toonaangevende website voor wijn en sterke drank
liefhebbers en wereldreizigers.

+1400 wijnhuizen en distilleerderijen zorgvuldig uitgekozen wereldwijd.

Eenvoudig boeken zonder kosten en gratis annuleren.