Sordo Giovanni

De grote wijnen van de Langhe en Roero

2h00
2 beoordelingen 4,5
25,00 €

per persoon

Gratis afzegging tot 72 uur voor.

Over de ervaring

2h00

1 - 100 personen

Bezoek en proeverij
Beschikbaar vanaf: Engels,  Italiaans
Bij deze wijnproeverij kon je de verschillende eigenaardigheden van twee verschillende terroirs proeven. Twee geweldige witte wijnen: ​

Roero Arneis D.O.C.G.

Langhe Sauvignon DOC


Na drie wijnen van Piemontese inboorlingen die door de jaren heen de Piemontese wijnbouw hebben gemaakt:

Barbera d'Alba D.O.C. o Dolcetto d'Alba D.O.C.

Nebbiolo d'Alba DOC

Barolo D.O.C.G.

Wat zit er allemaal in

proeverij
Gids

Over de gastheer

De Azienda Agricola Giovanni Sordo ligt in het hart van de bekende regio Barolo, in de gemeente Castiglione Falletto - op slechts enkele kilometers van Alba, in de provincie Cuneo. Het is een door een familie gerunde wijnmakerij, tussen de derde en de vierde generatie, nu in de bekwame handen van Giorgio - de zoon van Giovanni - de derde generatie van een familie die al meer dan een eeuw wijnen verzorgt en produceert. Het landgoed werd in 1912 gesticht door de overgrootvader Giuseppe, maar de echte ommekeer kwam met zijn zoon Giovanni die - samen met zijn vrouw Maria, de echte getuige van het familieverhaal - verschillende wijngaarden van Nebbiolo kocht voor Barolo - de Sorì in Piemontese taal – een van de beste in de wijnstreek Barolo. De bodem van deze wijngaarden – een compacte kalkhoudende mergel – is rijk aan micronutriënten die – samen met het unieke microklimaat van de regio Langhe – een perfecte omgeving creëren voor de teelt van Nebbiolo-druiven. Het is een krachtige en moeilijke druif die geweldige wijnen kan geven met krachtige aroma's en een groot verouderingspotentieel.
Vandaag bezit de familie Sordo 53 hectare, verspreid over de gemeenten Castiglione Falletto, Serralunga d'Alba, Monforte d'Alba, Barolo, Novello, La Morra, Verduno, Grinzane Cavour en Vezza d'Alba.
Sordo is uniek: het is de enige bestaande wijnmakerij die kan bogen op 8 verschillende soorten Barolo - de crus - waarvan de wijngaarden zich bevinden in de gebieden van 5 verschillende gemeenten in het wijndistrict Barolo.
Bij Sordo's worden alleen apparatuur van de laatste generaties gebruikt voor de fermentatie, opslag en botteling, samen met een enorme kelder - 135 grote vaten van 50 tot 120 hl - om een perfecte rijping en veroudering van de wijn te garanderen.
Grote vaten, gemaakt van Slavonisch eiken, zijn het geheim van deze honderdjarige wijnmakerij: dit hout gaat – dankzij zijn zachte karakter – niet op in de wijn die zijn authentieke smaak behoudt, zodat wat u in uw glas zult aantreffen de echte smaak is van ons terroir. Dit is wat traditie betekent - een gewoonte voortzetten die onze voorouders ons hebben aangeleerd - net zoals de familie Sordo al meer dan 100 jaar doet.
Elke stap van de productie - van de wijngaarden tot de kelder - volgt precies het proces dat wordt gegeven door de traditie - die sindsdien de steunpilaar van de familie is geweest.

Dingen om te weten

Betaling: Je betaald niets totdat de gastheer je boeking heeft bevestigd.
Annulering: Volledige restitutie van de reservering als de annulering plaatsvindt tot 72 uur vóór het begin van de ervaring.
Proeverij: Geen wijnproeverij voor minderjarige kinderen.

Winalistische zaken

Hulp nodig bij het boeken van een seminar, teambuilding of iets anders?

Onze reisagent zal contact met je opnemen om de mogelijkheden persoonlijk met je door te nemen.

Winalistische zaken

Waar bevindt de ervaring zich?

De grote wijnen van de Langhe en Roero - Winalist

Via Alba Barolo, 175, Castiglione Falletto, Province of Cuneo, Italy


Recensies van De grote wijnen van de Langhe en Roero
2 beoordelingen
Deze recensies zijn automatisch vertaald. Ze kunnen dus fouten bevatten.
Thomas Vlag us
5,0
7 maanden geleden


Hanna Vlag us
4,0
een jaar geleden

Word lid van onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse reisgidsen en tips voor uw wijn- en sterke drankreizen, samen met speciale aanbiedingen!

Toonaangevend platform voor wijn- en sterke drankliefhebbers, evenals wereldreizigers.

+1500 wijnhuizen en distilleerderijen zorgvuldig uitgekozen wereldwijd.

Eenvoudig boeken zonder kosten en gratis annuleren.