Dominio Di Bagnoli Ss Az.agr.

Rondleiding en proeverij

2h00
25,00 €

per persoon

Gratis afzegging tot 7 dagen voor.

Over de ervaring

2h00

2 - 50 personen

3 proeverijen
Bezoek en proeverij
Beschikbaar vanaf: Engels,  Italiaans
Rondleiding door het complex, inclusief: tuinen van Villa Widmann, wijngaard en boomgaard, historische graanschuren en historische kelders
Aan het einde van het bezoek, begeleide proeverij van onze wijnen.
N.3 wijnen vergezeld van vleeswaren en kazen.

Wat zit er allemaal in

3 proeverijen
proeverij
Gids

Over de gastheer

Door de eeuwen heen ging de landbouw door in Dominio di Bagnoli. Tegenwoordig omvat het 600 hectare gecultiveerd en akkerland en wijngaarden. De eeuwenoude kelders, prachtige Italiaanse tuinen en uitgestrekte wijngaarden zijn een voorbeeld van de verbinding tussen kunst, geschiedenis en territorium. Tegenwoordig staat Dominio di Bagnoli bekend om het respect voor de natuur dat wordt gebruikt bij de landbouwproductie. De Brolo herbergt zeldzame vogelsoorten, het heeft een verzameling autochtone druivensoorten en een museum over historische vormen van druiventraliewerk. De wijngaarden zijn voorzien van graszoden om bodemerosie te voorkomen en om het evenwicht in het ecosysteem te ondersteunen. Het gecultiveerde land wordt geflankeerd door aanplantingen van bomen die zich 150 kilometer uitstrekken. Door hun fytozuiverende werking helpt dit de Venetiaanse lagune te beschermen tegen vervuiling. Resterend snoeiafval en afvalproducten van de veehouderij worden gebruikt om duurzame energie op te wekken. De wijnmakerij verwerkt verschillende soorten druiven en produceert zowel rode als witte wijnen. Sommige wijnen zijn jong en fris, andere worden gerijpt in grote eikenhouten vaten. De belangrijkste druivensoort is de zeer oude, autochtone druif genaamd "Friularo di Bagnoli", die tegenwoordig een lokale DOCG-wijn is. Deze wijn onderscheidt zich zowel door zijn zuurgraad als door zijn tannines. Het is extreem veelzijdig en bevordert een lange veroudering. De Friularo di Bagnoli-druiven leveren een gestructureerde en complexe wijn op, met een breed bouquet en een bijzondere geur van morellen. Gevinifieerd als witte wijn levert het een verrassende, frisse, minerale, gouden spumante op. Een zeldzame metodo classico van een oude, autochtone, Italiaanse, rode druif.

Dingen om te weten

Betaling: Je betaald niets totdat de gastheer je boeking heeft bevestigd.
Annulering: Volledige terugbetaling van de boeking als de annulering plaatsvindt tot 7 dagen vóór het begin van de ervaring.
Proeverij: Geen wijnproeverij voor minderjarige kinderen.

Winalistische zaken

Hulp nodig bij het boeken van een seminar, teambuilding of iets anders?

Onze reisagent zal contact met je opnemen om de mogelijkheden persoonlijk met je door te nemen.

Winalistische zaken

Waar bevindt de ervaring zich?

Rondleiding en proeverij - Winalist

63 Piazza Guglielmo Marconi


Word lid van onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse reisgidsen en tips voor uw wijn- en sterke drankreizen, samen met speciale aanbiedingen!

Toonaangevend platform voor wijn- en sterke drankliefhebbers, evenals wereldreizigers.

+1450 wijnhuizen en distilleerderijen zorgvuldig uitgekozen wereldwijd.

Eenvoudig boeken zonder kosten en gratis annuleren.