Domaine De La Font Des Pères
9 foto's
Domaine De La Font Des Pères

Bezoek Domaine De La Font Des Pères in Le Beausset

Provence Wijnmakerij
Er werd verteld dat in het midden van de XIII eeuw observantine monniken waren geïnstalleerd op deze uitzonderlijke site, rijk aan natuurlijke hulpbronnen.
Religieus, maar toch boeren, plantten, vanwege het bewustzijn van de rijke grond van de heuvel, talloze korpsen en vervolgens verschenen de eerste wijnstokken.
Vernoemd naar zijn natuurlijke bronnen (La Font) en de mensen die het exploiteerden (Les Pères), begon het verhaal van La Font des Pères.
Tegenwoordig wordt het verhaal van LFDP voortgezet door Caroline en Philippe Chauvin. In 2010 vielen ze onder de charme van de site, die zich in een regio bevond die ze al sinds de jaren 80 uit hun hoofd kenden.
Door hun succes hebben ze hun land meer dan verdubbeld tot 14 ha.
De wijnkelder werd vergroot met de beslissing om rechtstreeks aan het publiek en aan de boerderijen te verkopen. Het grootste deel van de productie werd op de site verkocht en profiteerde van de schoonheid van de site om klanten aan te trekken.
Aan de voet van de site kochten ze 4 villa's en renoveerden ze om het wijntoerisme verder te ontwikkelen.
Gastronomie en kwaliteitswijnen, toegevoegd aan een vriendelijke en ontspannen sfeer, zijn het recept voor succes en het schrijven van nieuwspagina's van het voortdurende verhaal van LFDP.

Onze wijn

Druivensoorten gebruikt

Grenache Noir Cinsaut Mourvèdre Vermentino Carignan

Wijnen prijzen

€ 12,00 - € 73,00 per fles
De weg vragen

1306 Chemin de Pontillaou Frankrijk

About the wine growers

Winegrowers

appellations

Bandol Côtes de Provence

Foto's van de wijnmakerij

  • Gourmet visit

Andere ervaringen in Provence