Wijntoerisme in de Provence: Bezoek de wijngaarden van Zuid-Frankrijk

Bekend om zijn rosé wijnen, is de Provence ook een regio van rode wijnen. Ontdek tussen de Alpen en de Middellandse Zee, van Nice tot Arles, het Provençaalse landschap tussen massieven en olijfbomen. Winalist nodigt je uit om deze spectaculaire regio te ontdekken, genietend van de mooiste landschappen rond een glas wijn.

Ervaringen om mij heen
Wijnkaart van Provence

Ontdek de wijnen van de Provence tijdens een authentieke ervaring

Drie appellations vormen de overgrote meerderheid van de wijnen uit de regio: Côtes de Provence , Coteaux d'Aix-en-Provence en Coteaux de Varois in de Provence . De wijngaard strekt zich uit tussen de Var en de Bouches-du-Rhône, evenals een deel van de Alpes Maritimes. Volgens oude Provençaalse wijntradities worden dus meer dan 12 witte en rode druivensoorten gemengd om 89% roséwijn uit de hele wijnproductie van de regio te persen. Veel roséwijnen vallen op, verzamelen veel positieve meningen en goede cijfers. Workshops wijn maken, proeverijen vergezeld van kaas, weekenden aan zee, de beste ervaringen zijn te ontdekken onder onze selectie van wijnbouwpartners. Liefhebbers van de geuren van het zuiden en het geluid van krekels komen naar de Provence. U vindt altijd een authentieke wijnervaring bij een Winalist-partner.

Bezoeken en proeverijen in de Provence regio

maaltijden in de Provence regio

Oenologische workshops   in de Provence regio

Rondleidingen / excursies in de Provence regio

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring


De wijnroutes in de Provence

De wijnroute Aix-en-Provence tussen Châteauneuf-le-Rouge en Lourmarin laat je de bijzonderheden van het lokale terroir ontdekken. Je leert alles wat er te weten valt over de productie van olijfolie, terwijl je prachtige wijngaarden bezoekt (Chateau Paradis, Chateau de la Galinière) en door prachtige dorpjes gaat voordat je je reis in Lourmarin beëindigt. De Côtes de Provence-route in de regio Saint-Tropez neemt je mee op een rondleiding door de landgoederen van mediterrane boeren en producenten. Het Domaine de la Croix (geclassificeerde groei) is ook een omweg waard. Een paar kilometer voor Saint-Tropez biedt het Château de Saint-Maur u ook enkele prachtige jaargangen. Minder bekend, maar net zo charmant, zullen de Bandol-weg en de mooie wijnroute u ook verbazen.


Hoe een wijnweekend in de Provence boeken?

Met Winalist is het wijntoerisme in de Provence voor u ontworpen: ontdek dankzij ons onderzoeksplatform de wijnervaringen die bij u passen. Selecteer uw volgende bestemming met uw zoekcriteria. Boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze. Zodra uw activiteit is geboekt, ontvangt u een bevestiging en een herinnering. De meeste van onze partneroogsters verwelkomen u op zaterdag en zondag tijdens uw verblijf. Winalist is het toonaangevende wijntoerisme-platform in de Provence en Frankrijk.

Beste steden om te bezoeken in Provence

Aix-en-Provence

Aix-en-Provence

4.3 / 5 (3584 beoordelingen)
8 ervaringen

Bekend als de culturele hoofdstad van de Provence en de favoriete stad van de Fransen om zich te vestigen omdat het goed is om in te wonen, de omgeving is net zo charmant. De aanwezige wijndomeinen verfraaien het pand verder.


Nice

4.7 / 5 (1434 beoordelingen)
7 ervaringen

Nice is een stad in het zuidoosten van Frankrijk. Het is ook de economische en culturele hoofdstad van het departement Alpes-Maritimes aan de Côte d'Azur. Nice ligt tussen de zee en de bergen, dus het is de ideale plek om af te spreken m...

Nice

Wat u moet weten voordat u Provence bezoekt

Hoe een wijnweekend in de Provence boeken? +
Wat zijn de mooiste dorpen in de Provence om te bezoeken? +
Wanneer kom je naar de Provence? +

Benamingen in Provence

Wijngebieden in Provence

Bouches-du-Rhône Haute-Provence Var

Ontdek andere wijngebieden in Frankrijk