Bezoek de landgoederen en wijnbouwers in de Provence

Ontdek deze wijngaard in het zuiden van Frankrijk, die baadt door de zonnetanks tot een mediterraan klimaat en die een breed scala aan wijnen voorstellen. Winalist helpt u de beste bezoeken, proeverijen en activiteiten in de regio te vinden.

Ervaringen om mij heen

Om welke redenen zou je de Provence kunnen bezoeken?

Deze regio ligt op slechts 3 uur van de hoofdstad. Dit is een regio met 30.000 hectare wijngaarden op de heuvels, valleien en bergen. De gronden zijn voornamelijk kalkstenen en stellen de regio in staat een groot scala aan wijnen voor te stellen. Zelfs als dit een regio is die gespecialiseerd is in het maken van echt fruitige rosé, produceert het ook krachtige rode wijnen en delicate witte wijnen. De benamingen van de regio produceren deze drie soorten wijnen, maar ook enkele versterkte wijnen. Net als in de Côte du Rhône, speelt de mistral met de wijngaard terwijl hij zijn welzijn bevordert. Ontdek deze fantastische bodem en deze heerlijke wijnen dankzij Winalist en zijn grote selectie bezoeken, proeverijen en activiteiten.

Alle ervaringen in Provence

Onze aanbevolen partners in Provence

Ga fietsen bij Provence

Benamingen in Provence

Les Baux-de-Provence Salon-de-Provence Coteaux d'Aix-en-Provence Palette Côtes de Provence Bandol Coteaux Varois Coteaux de Pierrevert Bellet Cassis

Subregio in Provence

Liever een op maat gemaakt wijnverblijf?

Laat ons team u een perfecte wijnervaring bieden op basis van uw wensen.