Château Yon-figeac
7 foto's
Château Yon-figeac

Boek je bezoek op
Château Yon-figeac

Bordeaux Wijnmakerij / wijnboer Saint-Émilion
In de schaduw van zijn prachtige 19e-eeuwse residentie en zijn toren, bestendigt dit Château Grand Cru Classé van Saint Emilion de traditionele knowhow in elke vintage, op zoek naar hoge kwaliteit. Sinds de overname in 2005 door de heer Alain Château, zijn er belangrijke technische en architecturale werken aan dit kasteel uitgevoerd voor een volledige renovatie van de operationele gebouwen.

De wijn wordt bewerkt met delicatesse en regelmaat van stijl, zonder ooit het idee van terroir te verdraaien dat zo belangrijk is in de ogen van de heer Château en zijn team. Uit dit constante werk komt een vlezige en smakelijke Grand Cru Classé, met een groot verouderingspotentieel, evenals een fruitige en frisse tweede wijn.

Dankzij het gebruik van Merlot en Cabernet Franc in zijn melanges, neemt Château Yon Figeac de codes van de klassieke Saint Emilion over. Het unieke van dit Château wordt bepaald door het gebruik van Petit Verdot, een atypische druivensoort in Saint-Emilion die zowel een mooie afdronk als een zeer interessante kruidige toets geeft.

Bij het betreden van het pand, wordt u begroet door een werk van de kunstenaar Cécile Pitois, dat de dualiteit vertegenwoordigt die wordt gevormd door de zon en de regen bij het bereiken van een prachtige vintage, parallel aan de dualiteit van man en vrouw.

Onze wijn

Druivensoorten gebruikt

Petit Verdot Merlot Cabernet Franc

Wijnen prijzen

€ 10,00 - € 36,00 per fles

Labels & onderscheidingen

Wijngaarden en ontdekking

Wijngaarden en ontdekking

Officiële onderscheiding voor een geweldige bestemming voor wijntoerisme
Haute Valeur Environnementale

Haute Valeur Environnementale

De weg vragen

Château Yon Figeac, À Yon, Saint-Émilion, France Frankrijk

Foto's van de wijnmakerij / wijnboer

  • Château Yon-figeac
  • Traditioneel bezoek
  • Ontdekking van het terroir

Beoordelingen van gasten

5
(3 beoordelingen)
User Avatar
Toni M. Vlag fr 1 maand geleden
Traditioneel bezoek (Als een koppel)

Recibimos una llamada personal para reprogramar la visita, ofreciéndonos un horario alternativo. La atención fue excelente, con explicaciones precisas y detalladas. Muy recomendable.


User Avatar
Pauline L. Vlag fr 12 maanden geleden
Traditioneel bezoek (Als een koppel)

Visite très agréable, très bien expliquée. La personne qui organise la visite et vraiment compétente et à l'écoute, elle sait répondre à toutes nos questions. Domaine intéressant à découvrir. Je recommande !!!


User Avatar
Pin L. Vlag fr een jaar geleden
Traditioneel bezoek (Met vrienden)

Super visite et explications très claires !! je recommande

Veelgestelde vragen

Is Château Yon-figeac vandaag geopend? +
Wij nodigen u uit om de beschikbaarheid van bezoeken te controleren door hier te klikken .
Is Château Yon-figeac in het weekend geopend? +
Château Yon-figeac is in het weekend geopend. Om in realtime te kijken of er nog beschikbaarheid is voor een bezoek aan Château Yon-figeac, klik hier .
Welke soorten ervaringen worden voorgesteld door Château Yon-figeac? +
Château Yon-figeac only proposes bezoeken en proeverijen:
Moet ik reserveren om Château Yon-figeac te bezoeken? +
Om zeker te zijn van je plek en om in de beste omstandigheden te worden ontvangen, is het beter om te reserveren voordat je er naartoe gaat. U kunt tot 15 uur tevoren gratis reserveren door hier te klikken .
Wat zijn de annuleringsvoorwaarden voor Château Yon-figeac? +
U kunt uw boeking kosteloos annuleren tot 2 uur voor het begin van uw ervaring. Na deze deadline nodigen we u uit om contact met ons op te nemen zodat onze teams u kunnen helpen.
Biedt Château Yon-figeac ervaringen voor groepen aan? +
De maximale opvangcapaciteit van Château Yon-figeac is 20 persoon(en). Voor meer informatie en boeken, klik hier . U kunt ook een specifiek verzoek indienen als uw groep groter is door hier te klikken
Wat is de prijs van een bezoek op Château Yon-figeac? +
De prijs van Château Yon-figeac ervaringen varieert tussen € 12,00 en € 25,00. Voor meer informatie en het boeken van een bezoek en proeverij, klik hier
Misschien vind je het ook leuk in Bordeaux
Kom en ontdek Château Yon-figeac in Saint-Emilion. Het kasteel en zijn kelders, volledig gerenoveerd en omgeven door 24 ha wijnstokken, bieden een uitzonderlijke omgeving voor bezoeken. Laat u het verhaal vertellen van dit 200 jaar oude pand en leer de bijzonderheden kennen die Château Yon-Figeac tot een emblematische Grand Cru Classé van Saint-Emilion maken. Om alle bezoekers te verbazen, worden er verschillende wijntoeristische activiteiten aangeboden.

De wijnen van Château Yon-Figeac

De eerste wijn van het huis die zijn naam draagt, is een hooggeplaatste Saint-Émilion Grand Cru. De resulterende complexiteit past perfect bij rood vlees of chocoladedesserts. De tweede wijn, getiteld Les Roches de Yon, is een koelere wijn die ook door Merlot wordt gedomineerd.

Bekijk meer