Ontdek Saint-Émilion en zijn wijngaarden in Bordeaux

Reist u met familie of vrienden naar Saint-Émilion? Voor vakantie of een simpel weekend? We zijn hier om u veel ideeën te geven voor activiteiten die u kunt doen, zodat u van elk moment in Nieuw-Aquitanië kunt genieten. De stad Saint-Emilion staat bekend om zijn ongelooflijke kastelen, onmogelijk om er te komen zonder er een paar te bezoeken! Daarnaast verbergen de meeste kastelen een kelder die u kunt bezoeken en waar u verschillende wijnen kunt proeven. Wacht niet langer en verdwaal in de onderstaande lijst met ervaringen.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen in Saint-Emilion?

Saint-Émilion is een gemeente in het zuidwesten van Frankrijk, gelegen in het departement Gironde in de regio Nouvelle-Aquitaine.

In het hart van het Libournais-land ligt de middeleeuwse stad Saint-Emilion in een regio met wijnheuvels. Ideale locatie om goede wijn te produceren en het land te presenteren aan bezoekers van over de hele wereld! Saint-Émilion is dan ook een gerenommeerde wijngaard, maar niet alleen! Deze stad is ook een prachtig pelgrimsoord, een kloosterstad en een dichtbevolkte economische macht. Dat alles weten maar een paar mensen. Het toeristenbureau van de stad biedt daarom een begeleide wandeling om alles te weten te komen over de geheimen van Saint-Emilion.

Tijdens uw bezoek aan Gironde raden we u aan de Monolithkerk van Saint-Emilion te bezoeken, een oude 11e-eeuwse kerk die volledig in de rots is uitgegraven. Deze kerk is de grootste ondergrondse middeleeuwse kerk van Europa.

Als je na een lang bezoek wilt picknicken in een park, ga dan naar het Parc de l'Épinette, waar je kunt genieten van je maaltijd voor de dolende ganzen.

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Saint-Emilion

Zie op een kaart

Oenologische workshops   in de buurt van Saint-Emilion

Zie op een kaart

maaltijden in de buurt van Saint-Emilion

Zie op een kaart

wijnproeverijen in de buurt van Saint-Emilion

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Laatste plekken voor vandaag

Ontdek andere steden in de buurt van Saint-Emilion