Château Cormeil-figeac - Winalist
Château Cormeil-figeac

Bezoek Château Cormeil-figeac in Saint-Émilion

Bordeaux Wijnmakerij
Sinds de 17e eeuw is Château Cormeil-Figeac een van de 100 oudste eigendommen in de appellatie Saint-Emilion. Wijn behoort al 4 generaties tot de familie Moreaud en is een familieverhaal dat al meer dan 75 jaar wordt doorgegeven.

Onze wijngaard, gelegen in een historisch wijnbouwgebied in de gemeente Saint-Emilion, is uiterst gelokaliseerd. Het bestaat uit 16 aangrenzende kleine percelen die samen een wijngaard van 25 ha vormen, wat vrij zeldzaam is in Saint-Emilion.
Alle druiven in onze wijnen komen van dezelfde plek, wat een unieke combinatie van pedologische (bodem) en klimatologische kenmerken biedt die nergens anders bestaat. Elke vintage is een nieuwe interpretatie van deze kenmerken en is een kans om onze kennis te verdiepen en te verfijnen.

Eigenaar-wijnbouwer-kweker zijn, betekent werken op het ritme van de natuur, en je interventies redeneren om je aan te passen aan de subtiele combinatie van klimatologische variaties en terroir om een oogst van hoge kwaliteit te garanderen en unieke wijnen te baren.
Onze boerderij is gecertificeerd als High Environmental Value, in omschakeling naar biologische landbouw. Wij zijn een onafhankelijk familiebezit, we verkopen onze wijnen rechtstreeks om de tussenpersoon te elimineren.

Onze wijn

Gebruikte druivenrassen

Merlot Cabernet Franc

Wijnprijzen

15,00€ - 25,00€ per fles

Labels & onderscheidingen

Vigneron Indépendant

Vigneron Indépendant

Neem contact met ons op voor meer informatie over ervaringen op Château Cormeil-figeac

Chat met ons team van reisagenten en ontvang alle informatie die je nodig hebt om je bezoek in Bordeaux te plannen.

Neem contact met ons op
Routebeschrijving

3 Cormeil, Saint-Émilion, France Frankrijk

appellations

Saint-Emilion Grand Cru

Word lid van onze nieuwsbrief!

Ontvang elke maand onze gratis reisgidsen en tips voor je volgende wijnreis. Oh, en ook speciale aanbiedingen!