Italië wijnkelder / Wijngaarden in Basilicata

Basilicata, Italië
Beste wijnhuizen om te bezoeken

Ontdek de beste wijntours en proeverijen in Wijngaarden in Basilicata

Carbone Vini
Carbone Vini
Carbone Vini
Bezoek en proeverij

Carbone Vini

Host verified - Winalist
Biologische wijnbouw
Prijs: vanaf 20,00 €
1-50
Elena Fucci
Elena Fucci
Elena Fucci
Ontdek titelwereld
Ontdek Titel Wereld & Oude Vintage

Elena Fucci

Host verified - Winalist
Prijs: vanaf 25,00 €
1-20
Cantine Re Manfredi
Cantine Re Manfredi
Cantine Re Manfredi
Reis om de Gier te ontdekken

Cantine Re Manfredi

Host verified - Winalist
Met redenen omklede wijnbouw
Prijs: vanaf 20,00 €
2-20

Meer filters

Directe boeking
Toon alleen de lijst met directe boekingen
Tijd van de dag
Beoordelingen van bezoekers
Type gastheer
Diensten
Annuleringsvoorwaarden
Privé of openbaar?

De vermelding ‘Privé’ betekent dat jij de enige groep bent tijdens de ervaring. Als de ervaring openbaar is, kun je worden gemengd met andere groepen.

Beste steden om te bezoeken in Basilicata, Italië

Matera
Matera
4.4 / 5 (4600 beoordelingen)
Nog geen ervaringen
Kom en bezoek Matera , een van de meest unieke en aantrekkelijke steden in Italië. Winalist biedt rondleidingen door de beste wijngaarden rond Mantera . Beleef een echte wijnproeverij door online te boeken. Met de wijngaardkaart van Italië ...

Wat je moet weten voordat je Wijngaarden in Basilicata bezoekt

Waar ligt de wijnstreek Basilicata? +

Basilicata is een wijnstreek in het zuiden van Italië, grenzend aan de Ionische Zee in het zuiden en de Apennijnen in het noorden. Het is gelegen in de regio Basilicata, die vaak wordt aangeduid als de "wreef" van het Italiaanse schiereiland. Het wijngebied staat bekend om het produceren van een scala aan rode, witte en mousserende wijnen van lokale druivensoorten, waaronder Aglianico, Primitivo en Moscato, en is een must-visit bestemming voor wijnliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in het ontdekken van de rijke wijncultuur van Zuid-Italië.

What is Basilicata Italy known for? +

Unieke wijnen : Basilicata is de thuisbasis van een scala aan lokale druivensoorten, waaronder Aglianico, Primitivo en Moscato, die worden gebruikt om een reeks rode, witte en mousserende wijnen met een uitgesproken persoonlijkheid te produceren.

Cultureel erfgoed : Basilicata is een regio met een rijk cultureel erfgoed, met een lange en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De regio herbergt verschillende historische bezienswaardigheden en bezienswaardigheden, waaronder kastelen, kerken en andere architectonische schatten, die bezoekers een kijkje geven in het rijke culturele erfgoed.

Natuurlijke schoonheid : Basilicata wordt omgeven door de Apennijnen en biedt adembenemende natuurlijke schoonheid, met een scala aan landschappen, waaronder glooiende heuvels, ongerepte valleien en ruige toppen.

Wat zijn de belangrijkste druivensoorten in de wijnstreek Basilicata? +

Aglianico : Een rode druivensoort die wordt beschouwd als een van de belangrijkste druivenrassen in Italië. Aglianico staat bekend om het produceren van volle, tanninerijke wijnen met een rijk, complex smaakprofiel.

Primitivo : Een rode druivensoort die bekend staat om het produceren van wijnen met een hoog alcoholgehalte en rijke, fruitige smaken, waaronder zwart fruit en kruiden.

Moscato : Een witte druivensoort die wordt gebruikt om een reeks zoete en mousserende wijnen met een fris, fruitig smaakprofiel te produceren.


Welk dialect wordt er in Basilicata gesproken? +

Het dialect dat wordt gesproken in Basilicata, een regio in het zuiden van Italië, staat bekend als Lucaans. Lucaans is een vorm van Italiaans die is beïnvloed door verschillende lokale dialecten en wordt gekenmerkt door zijn kenmerkende woordenschat, grammatica en uitspraak.

Naast Lucaans spreken veel mensen in Basilicata ook Italiaans, de officiële taal van Italië. Het gebruik van Lucaanse en andere lokale dialecten blijft echter een belangrijke rol spelen in de cultuur en het erfgoed van de regio, en wordt vaak gebruikt in alledaagse gesprekken en in traditionele muziek en volkskunst.

Wat zijn leuke weetjes over Basilicata? +

Unieke geografie : Basilicata ligt op de "wreef" van het laarsvormige Italiaanse schiereiland en wordt begrensd door de Apennijnen in het noorden en de Ionische Zee in het zuiden.

Oude geschiedenis : Basilicata heeft een rijke en fascinerende geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. De regio werd bewoond door verschillende beschavingen, waaronder de Grieken, Romeinen en Lucaniërs, en heeft een aantal goed bewaarde oude ruïnes en historische bezienswaardigheden.

Filmlocatie : Basilicata is gebruikt als locatie voor verschillende films en televisieshows, waaronder de Hollywood-film "The Passion of the Christ" en de Italiaanse televisieserie "Il Commissario Montalbano".

Traditionele muziek : Basilicata staat bekend om zijn traditionele muziek, waaronder de tarantella, een snelle volksdans waarvan wordt aangenomen dat deze in de regio is ontstaan.

Unieke keuken : Basilicata staat bekend om zijn traditionele keuken, die wordt gekenmerkt door eenvoudige, stevige gerechten gemaakt van lokale ingrediënten. Enkele van de beroemdste gerechten uit de regio zijn "orecchiette con cime di rapa" (orecchiette met raapstelen) en "pietanze di cavallo" (paardenvleesgerechten).

Welke wijnhuizen in de Wijngaarden in Basilicata zijn vandaag open? +
To discover wineries, cellars and chateaux that are open today in Wijngaarden in Basilicata, click here.
Wat zijn de appelaties van de wijnstreken in Wijngaarden in Basilicata? +
The main wine regions to visit in Wijngaarden in Basilicata are:
Can I visit a winery as a group in Wijngaarden in Basilicata? +
Here are the wine estates in Wijngaarden in Basilicata that can accommodate groups of 8 people or more: View wine tours and tastings in Basilicata.
What are the best wineries for families in Wijngaarden in Basilicata? +
The wine estates that offer the best tours and tastings for families are: View all wineries in Basilicata.
Which cities to visit in Wijngaarden in Basilicata? +
The main cities to visit in Wijngaarden in Basilicata are:

Appelaties in Basilicata

Boek je wijnervaringen in wijnhuizen, musea of rondleidingen in de regio Basilicata. Direct boeken zonder kosten.

Met Winalist kunt u de wijnroute van Basilicata ontdekken, in de buurt van Puglia en ten zuidwesten van Calabrië . Onze wijnboeren, wijndomeinen en partnerkelders zijn doordeweeks en in het weekend open om hun knowhow met u te delen via een bezoek aan de kelders, een wijnproeverij of een bijzondere wijnactiviteit. Met de wijngaardkaart van Italië kunt u gemakkelijk de beste wijnmakerijtours van Potenza en Matera vinden! Geniet van een DOC-wijnproeverij van Aglianico door online te boeken.

Bekijk meer

Word lid van onze nieuwsbrief!

Ontvang elke maand onze gratis reisgidsen en tips voor je volgende wijnreis. Oh, en ook speciale aanbiedingen!