Italië wijnkelder > Wijnhuizen Marche

Marche, Italië
Beste wijnhuizen om te bezoeken

4,9/5 (5885 beoordelingen) Van € 0,00 tot € 23,00 mensen

Zorgeloos reizen met Winalist!

Gegarandeerd de beste prijs Directe beschikbaarheid Gratis afzegging

Ontdek de beste wijntours en proeverijen in Wijnhuizen Marche

Moroder Alessandro - Winalist
Ervaring - Proeverij van 3 wijnen
Conero-proeverijmenu
Emotie - Proeverij van 5 wijnen
Truffel Proeverij Menu
Biologisch
Ancona 5 beoordelingen 4,9

Moroder Alessandro

De geschiedenis van Landgoed Moroder is door de eeuwen heen verloren gegaan. Het jaar van opricht...
Rosso Conero

23,00 € - 65,00 €

Colonnara - Winalist
De Marche om te drinken
Biologisch
Cupramontana
Nieuw

Colonnara

Scoprire Colonnara betekent dat het verhaal en de hele persoon van de decennia in tegenspraak zij...
Rosso Conero Verdicchio superieur

15,00 €

Meer filters


Directe boeking
Toon alleen de lijst met directe boekingen
Privé bezoek Tijdens je ervaring ben je de enige groep ter plaatse.
Bezoekers beoordelingen
Tijd van de dag
Type gastheer
Diensten
Annuleringsvoorwaarden
Excellentieprijs Alleen presentatoren met een uitmuntendheidsprijs

Beste steden om te bezoeken in Marche

Ancona

Beste wijnhuizen in Ancona

4 ervaringen

2329 beoordelingen 4.6
Profiteer van uw bezoek aan Ancona om de wijnen van Marche te ontdekken! Winalist biedt u rondleidingen door de beste wijnhuizen rond Ancona. Geniet van een ...
Ontdekken

Verken de wijnroute van Marche : Lacrima di Morro d'Alba, Terre di Offida, Rosso Conero , enz. Met de wijngaardkaart van Italië kunt u gemakkelijk de beste wijnmakerijtours in Marche vinden! Onze wijndomeinen zijn doordeweeks open en in het weekend helpen u graag hun knowhow te ontdekken door een bezoek aan de kelders, een wijnproeverij of een ongewone wijntoerisme-activiteit. Geniet van een wijnproeverij van Sangiovese en Montepulciano door online te boeken.

Bekijk meer

Appelaties in Marche

Wat je moet weten voordat je Wijnhuizen Marche bezoekt

Where is Marche Wine Region?

Marche is a wine region located in central Italy, along the Adriatic coast. It is situated in the eastern part of the country, bordered by Emilia-Romagna to the north, Tuscany to the west, and Abruzzo to the south. The Marche wine region is characterized by its rolling hills, charming medieval towns, and high-quality wine production, and is known for its crisp Verdicchio wine and full-bodied red wines.

What is a Marche wine?

A Marche wine is a wine produced in the Marche wine region, located in central Italy along the Adriatic coast. Marche is known for its high-quality wine production, and produces a variety of wine styles, including white, red, and sweet wines.

Some of the most famous Marche wines include Verdicchio, a crisp white wine made from the Verdicchio grape variety; full-bodied red wines such as Rosso Conero and Rosso Piceno, which are made from a blend of local grape varieties; and Lacrima di Morro d'Alba, a sweet red wine made from the Lacrima grape variety. These wines are known for their quality and diversity, reflecting the unique terroir and winemaking traditions of the Marche wine region.

Wat moet ik weten voordat ik een wijnmakerij in de regio Marche bezoek?

Als u geïnteresseerd bent in Marche-wijnen, zijn hier enkele belangrijke dingen die u moet weten:

Verdicchio-wijn : Verdicchio, de beroemdste wijn uit de regio Marche, is een knapperige witte wijn gemaakt van de druivensoort Verdicchio. Het staat bekend om zijn heldere zuurgraad, citrusachtige smaken en mineraliteit.

Volle rode wijnen : Marche staat ook bekend om zijn volle rode wijnen, waaronder Rosso Conero en Rosso Piceno, die zijn gemaakt van een mix van lokale druivensoorten, zoals Montepulciano en Sangiovese.

Zoete rode wijn : Lacrima di Morro d'Alba is een zoete rode wijn gemaakt van de Lacrima-druivensoort, bekend om zijn bloemige aroma's en sappige fruitsmaken.

Door het terroir gedreven wijnen : het gevarieerde terroir van Marche, met wijngaarden in verschillende bodems en microklimaten, resulteert in een scala aan wijnstijlen en smaakprofielen, die elk de unieke kenmerken van het lokale gebied weerspiegelen.

Traditionele wijnbereidingstechnieken : Veel wijnmakerijen in Marche gebruiken nog steeds traditionele wijnbereidingstechnieken, zoals handmatig oogsten en rijpen in grote eikenhouten vaten, die bijdragen aan de kwaliteit en het karakter van de wijnen.

Spijscombinaties : Marche-wijnen zijn zeer geschikt om te combineren met de heerlijke keuken van de regio, die bestaat uit verse zeevruchten, lokaal geproduceerd vlees en groenten, en traditionele gerechten zoals vincisgrassi en brodetto di pesce.

Is Marche een bezoek waard?

De regio Marche staat bekend om zijn glooiende heuvels, charmante middeleeuwse stadjes en hoogwaardige wijnproductie. Het biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid, cultureel erfgoed en een heerlijke keuken, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen die Midden-Italië willen verkennen.

Naast de wijnproductie staat Marche ook bekend om zijn rijke culturele erfgoed, met een lange geschiedenis van kunst, literatuur en muziek. Bezoekers kunnen historische bezienswaardigheden en culturele bezienswaardigheden verkennen, waaronder het Romeinse amfitheater in Ancona, het middeleeuwse kasteel in Sirolo en de renaissancepaleizen in Urbino.

Over het algemeen is Marche een gevarieerde en prachtige regio die een unieke reiservaring biedt, met het beste van de wijn, het eten en het culturele erfgoed van Midden-Italië. Als u geïnteresseerd bent in het ervaren van de authentieke charme van Midden-Italië, is Marche zeker een bezoek waard.

Word lid van onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte met onze maandelijkse reisgidsen en tips voor uw wijn- en sterke drankreizen, samen met speciale aanbiedingen!