Bezoek aan de kelder van Reims: ontdek de mooiste kelders van de Champagne

Winalist biedt u een selectie van de beste wijnbelevenissen zoals een kelderbezoek in Reims, proeverijen van reims champagne, ... Reims, bekend als de stad van de kroningen en de wereldhoofdstad van de Champagne, is een bruisende stad. Met deze 81 champagnehuizen in de stad en haar omgeving, 200 km aan kelders en krijtputten, heb je de keuze uit verschillende bezoeken. Maak van de gelegenheid gebruik om de witte avond van Crayères bij te wonen die elk jaar in juni plaatsvindt. Ontdek nu de champagnehuizen van Reims en boek uw bezoek aan de kelder van Reims zonder verder uitstel.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Reims?

De stad Reims heeft 30 meter onder de grond, een labyrint van kelders waarin miljoenen flessen worden opgeslagen, waaronder de grootste jaargangen Champagne ter wereld. Het wordt ook aanbevolen om de kelders van deze grote champagnehuizen in Reims te bezoeken, zoals Maison Mumm , Maison Lanson , Maison Ruinart , Maison Pommery om de geheimen van het maken van champagne te ontdekken. Denk aan Champagne Taittinger, een gezinswoning, om de Gallo-Romeinse krijtkelders te ontdekken en voor een kelderbezoek op zondag . Dankzij Winalist, die een lijst heeft samengesteld met huizen die rondleidingen door kelders, proeverijen en andere oenologische ervaringen in Reims aanbieden, heb je de keuze en kun je de wereld van de Champagne grondig ontdekken. U kunt ook de lokale wijnboeren gaan ontmoeten met de 2CV of met de fiets in de Montagne de Reims. Vergeet ook niet om de kathedraal van Reims te bezoeken waar de koningen van Frankrijk werden gekroond.

wijnproeverijen in de buurt van Reims

Zie op een kaart

Rondleidingen / excursies in de buurt van Reims

Zie op een kaart

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Reims

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Wat zijn de beste rondleidingen in de kelder van Reims?

Met 81 champagnehuizen biedt de stad Reims en omgeving een ruime keuze aan kelderbezoeken. De champagnehuizen Ruinart, Taittinger, Krug, Mumm, Veuve Clicquot nodigen u uit in hun kelders voor een rondleiding waarbij u meer leert over het maken van champagne en vaak eindigt met een proeverij van hun champagne cuvées. Deze ervaringen kunnen gratis online geboekt worden op Winalist. Rondleidingen door de wijngaarden zijn ook beschikbaar vanaf het station van Reims.

Hoe kom je naar Reims?

Slechts 45 minuten van Parijs met de trein of 1u30 met de auto, Reims is voor iedereen toegankelijk. De stad Reims biedt bussen om overal te geraken, trams en zelfs gratis pendeldiensten in het stadscentrum. Het station ligt op een steenworp afstand van Place d'Erlon, het belangrijkste plein van de stad. U kunt ook uw auto gebruiken of een taxi bestellen. Aarzel niet om fietstochten te maken, vooral tijdens uw bezoeken aan onze wijnboeren, die u graag begeleiden tijdens dit avontuur!


Laatste plekken voor vandaag

Ontdek andere steden in de buurt van Reims