Boek de beste wijnkelders in de Champagne

Winalist biedt u een lijst met de beste kelderbezoeken, wijnproeverijen, wandelingen in het hart van de Champagne-wijngaarden om de wijnbouwers, wijnbouwers, producenten, oogsters of huizen van de Champagne-appellatie te ontdekken. Organiseer gewoon uw weekend- of wijntoerisme-verblijf door een gratis champagne-ervaring te reserveren, beschikbaar op zaterdag of zondag. In december kunt u ook de kerstmarkt in Reims ontdekken. Ontdek snel de meningen en prijzen van de grootste cuvées van Champagne.


Ervaringen om mij heen
Wijnkaart van Champagne

Wat te bezoeken op de Champagne-wijnroute?

Winalist biedt een zeer groot aantal ervaringen rond wijntoerisme. Je kunt een heel weekend wijntoerisme doen of bijvoorbeeld een paar uur lang een rondleiding door de champagnekelder van Reims. Om uw keuze te maken, niets eenvoudiger, kunt u de zoekbalk gebruiken, evenals de verschillende opties die voor u beschikbaar zijn: aantal personen, prijs, soort ervaring ... U kunt ook gemakkelijk kelderrondleidingen en proeverijen vinden in Champagne zodat u de beste cuvées van de regio kunt proeven.

De beroemde Champagnekelders zijn in Reims vooral gegroepeerd met de krijtgrotten van champagne Taittinger, Epernay met bijvoorbeeld het beroemde huis Moët et Chandon, Troyes en in de omgeving, met maar liefst 120km galerijen gewijd aan het conserveren van champagne. U kunt ook een wandeling maken door de wijngaard op de Champagne-wijnroute om open gebieden te vinden ! Of loop in de voetsporen van de beroemde monnik Dom Pérignon in de straten van Hautvillers.


Reims ligt op 45 minuten van Parijs met de TGV (met de trein) of 1,5 uur met de auto. Zodra je aankomt, bezoek je de beroemde kathedraal en neem je de tijd om de lokale wijnboeren te ontmoeten. Dankzij Winalist vindt u in Champagne (die zich uitstrekt tot Epernay of Troyes) een lijst van voor het publiek toegankelijke wijndomeinen . Onze interactieve kaart helpt u de gebieden te lokaliseren en uw activiteiten in Champagne of via de toeristische route van Champagne te plannen.

Bezoeken en proeverijen in de Champagne regio

Rondleidingen / excursies in de Champagne regio

maaltijden in de Champagne regio

Oenologische workshops   in de Champagne regio

wandelingen in de Champagne regio

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring

Champagne druivensoorten om te weten

Pinot Noir groeit op de kalkstenen bodems van de Montagne de Reims en de Côte de Bar . Met aroma's van rood fruit, geeft het body aan wijnen. Meunier is meer aanwezig in de Marne-vallei en brengt een vleugje ronding in de melanges. Ten slotte is Chardonnay een witte druivensoort die ongeveer 30% van de champagnewijngaarden vertegenwoordigt, waarvan het overgrote deel aan de Côte des blancs te vinden is.Hoe een wijnweekend in Champagne boeken?

Met Winalist is wijntoerisme in Champagne slechts één klik verwijderd! Ontdek de partner wijngaarden en kastelen in de regio, voor een ervaring die bij je past. Selecteer uw volgende bestemming met uw criteria en boek uw ervaring op de datum en op het tijdstip van uw keuze, zonder reserveringskosten. De meeste van onze oogstpartners openen hun deuren op zaterdag en zondag. Winalist is het toonaangevende platform voor wijntoerisme in Champagne en Frankrijk.


De Champagnestreek bestaat uit meer dan 340 Champagnehuizen, waarvan de overgrote meerderheid zich in de Marne bevindt . Winalist biedt u een kaart van Champagne-wijngaarden om gemakkelijk de ervaring te vinden die bij u past, met familie, vrienden, stel of alleen.

Boek nu uw Winalistische wijnervaring in Champagne en ontdek de prijzen van de best beoordeelde wijnen in de Champagnestreek.

Beste steden om te bezoeken in Champagne

Epernay

Epernay

4.8 / 5 (8803 beoordelingen)
95 ervaringen

De mooiste laan van Épernay wordt bezield door vele ervaringen: pensions, champagnebars, proeverijen, kelderbezoeken, thematische workshops, winkels. U kunt het het hele jaar door elke dag bijwonen. Voor de fijnproevers zijn er kleine co...


Reims

4.9 / 5 (9254 beoordelingen)
52 ervaringen

De stad Reims heeft 30 meter onder de grond, een labyrint van kelders waarin miljoenen flessen worden opgeslagen, waaronder de grootste jaargangen Champagne ter wereld. Het wordt ook aanbevolen om de kelders van deze grote champagnehuizen...

Reims

Troyes

Troyes

4.4 / 5 (9751 beoordelingen)
15 ervaringen

De omgeving van Troyes, de historische hoofdstad van de Champagne, verbergt prachtige wijngaarden. De dichtstbijzijnde is 10 kilometer van de stad, in Montgueux. Je proeft er heerlijke mousserende wijnen, want de Aube is na de Marne de tw...

Wat u moet weten voordat u Champagne bezoekt

Wanneer Champagne bezoeken? +
Welk toeristisch circuit om Champagne in een weekend te bezoeken? +
Hoe vind je de wijnroute in Champagne? +
Is it possible to visit cellars with children? +

Wijngebieden in Champagne

Vitryats Hills Côte de Sézanne Côte des Bar Côte des Blancs Montagne de Reims Vallée de la Marne

Ontdek andere wijngebieden in Frankrijk