Champagne Telmont

Champagne Damery, Frankrijk
4 beoordelingen 5,0
Champagne Telmont
Champagnehuis Telmont, opgericht in 1912, is gevestigd in Damery, in de buurt van Épernay. Gecreëerd na de opstanden in de Champagne door Henri LHôpital, een moedige wijnbouwer, blijft het huis vandaag familie en visionair: Bertrand LHôpital, manager kelder en wijnbouw, vertegenwoordigt de vierde generatie.
Het huis claimt een gedragslijn: de wijn is goed als de aarde mooi is. Zo lanceert Telmont, na in 2017 zijn eerste AB-certificaat (biologische landbouw) te hebben behaald op een deel van zijn percelen, en na de verwerving van een meerderheidsbelang door de Rémy Cointreau-groep, in 2021 een ongekend project in Champagne: "In de naam van de aarde". Het doel: een champagne van zeer hoge kwaliteit produceren, met veel respect voor het milieu. De uitgevoerde acties hebben betrekking op de omschakeling op biologische wijnbouw van 100% van zijn landgoed en de percelen van zijn wijnbouwpartners, het behoud van de biodiversiteit en de drastische vermindering van zijn ecologische voetafdruk. Initiatieven zijn al genomen en zullen worden versterkt: afschaffing van geschenkdozen en andere onnodige verpakkingen, vermindering van het gewicht van flessen, afschaffing van doorzichtige flessen die geen niet-gerecycled glas bevatten en flessen van speciale formaten, afschaffing van luchtvracht voor het transport van flessen of het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Het Huis wil in 2030 klimaatpositief zijn en in 2050 nettopositief.
De wijnen van het huis worden bepaald door een unieke stijl, luchtig en gestructureerd, tussen spanning en frisheid, en door een subtiele en evenwichtige zuurgraad, die zorgt voor een indrukwekkende lengte in de mond. Een Telmont-champagne is niet te weelderig en niet te wijnachtig, maar gestructureerd, toegankelijk en verfijnd. Het heeft een unieke aanwezigheid, gekenmerkt door zijn paradox: een gestructureerd lichaam en opmerkelijke lichtheid.
Labels & onderscheidingen
Hoogst gewaardeerd door bezoekers
5,0 De favoriet van onze bezoekers

Over

Champagne Telmont - Winalist

CHAMPAGNE J. DE TELMONT, Avenue de Champagne, Damery, France

Wijnen van Champagne Telmont

Wijnprijzen: € 20,00 -€ 174,00/fles

Réserve Brut
Champagne
Réserve Brut
€ 47,00
Réserve Rosé
Champagne
Réserve Rosé
€ 56,75
Blanc de Blancs
Champagne
Blanc de Blancs
€ 131,00
Blanc de Blancs Vinothèque OR
Champagne
Blanc de Blancs Vinothèque OR
€ 213,00
Blanc de Noirs
Champagne
Blanc de Noirs
€ 121,00
Réserve de la Terre
Champagne
Réserve de la Terre
€ 66,00

Hoogst gewaardeerd door bezoekers
5,0 Keuze van bezoekers: Hoogst gewaardeerd Deze host kreeg geweldige recensies! Een must-see tijdens een bezoek aan de regio.

Recensies van Champagne Telmont
4 beoordelingen
Deze recensies zijn automatisch vertaald. Ze kunnen dus fouten bevatten.
Eleonore Vlag fr
5,0
Geprivatiseerde proefworkshop "lekkernijen rond een bubbel" 5 jaar geleden

De dag was erg goed georganiseerd, we hebben een geweldige tijd gehad! Ik zal de ervaring volgend jaar met veel plezier herhalen!


Martine Vlag fr
5,0
Puzzle Hunting trail Curiocity vineyard or village 5 jaar geleden

Ons kleine uitje in de Grand Est bracht ons naar het huis van Champagne J. de Telmont in Damery. We voelden ons zeer welkom met veel glimlachen. We vertrokken in de wijngaarden onder leiding van Bertrand en Philippe. Doordrenkt van hun woorden en uitleg heeft champagne voor ons geen geheimen meer. Terug op het terrein werden we uitgenodigd om een onvergetelijke Champagne-hotpot te proeven, vergezeld van de uitstekende nectars van het huis. We aarzelen niet


Søren Vlag us
5,0
The Instant Prestige 5 jaar geleden

We waren verheugd om te worden ontvangen door Lucile die ons het uitwerkingsproces van champagne uitlegde. We hebben veel dingen geleerd en de wijnen zijn echt uitzonderlijk. Als het je eerste keer in Champagne is, is het een must om een meester te worden!


Clémence Vlag fr
5,0
Puzzle Hunting trail Curiocity vineyard or village 5 jaar geleden

Onze eerste keer in Champagne. En tot slot denk ik dat de proeverij van het J. de Telmonthuis een verplichte stap is voordat je de streek gaat ontdekken. We hebben alle stadia van het maken van een champagne kunnen ontdekken, maar ook de verschillende soorten champagne leren onderscheiden. De prijs is grotendeels gerechtvaardigd in vergelijking met de kwaliteit van het afgelopen moment! We raden het aan!

Veelgestelde vragen
Is Champagne Telmont vandaag geopend?
Wij nodigen je uit om de beschikbaarheid van bezoeken te controleren door hier te klikken .

Misschien vind je ook iets leuks in Champagne

Ontdek steden in de buurt van Champagne Telmont

Word lid van onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte dankzij maandelijkse reisgidsen en tips voor je reizen met wijn en sterke drank. Oh, en ook speciale aanbiedingen!

Toonaangevende website voor wijn en sterke drank
liefhebbers en wereldreizigers.

+1400 wijnhuizen en distilleerderijen zorgvuldig uitgekozen wereldwijd.

Eenvoudig boeken zonder kosten en gratis annuleren.