Champagne Telmont - Winalist
Champagne Telmont

Bezoek Champagne Telmont in Damery

Champagne Wijnmakerij
Champagnehuis Telmont, opgericht in 1912, is gevestigd in Damery, in de buurt van Épernay. Gecreëerd na de opstanden in de Champagne door Henri LHôpital, een moedige wijnbouwer, blijft het huis vandaag familie en visionair: Bertrand LHôpital, manager kelder en wijnbouw, vertegenwoordigt de vierde generatie.
Het huis claimt een gedragslijn: de wijn is goed als de aarde mooi is. Zo lanceert Telmont, na in 2017 zijn eerste AB-certificaat (biologische landbouw) te hebben behaald op een deel van zijn percelen, en na de verwerving van een meerderheidsbelang door de Rémy Cointreau-groep, in 2021 een ongekend project in Champagne: "In de naam van de aarde". Het doel: een champagne van zeer hoge kwaliteit produceren, met veel respect voor het milieu. De uitgevoerde acties hebben betrekking op de omschakeling op biologische wijnbouw van 100% van zijn landgoed en de percelen van zijn wijnbouwpartners, het behoud van de biodiversiteit en de drastische vermindering van zijn ecologische voetafdruk. Initiatieven zijn al genomen en zullen worden versterkt: afschaffing van geschenkdozen en andere onnodige verpakkingen, vermindering van het gewicht van flessen, afschaffing van doorzichtige flessen die geen niet-gerecycled glas bevatten en flessen van speciale formaten, afschaffing van luchtvracht voor het transport van flessen of het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Het Huis wil in 2030 klimaatpositief zijn en in 2050 nettopositief.
De wijnen van het huis worden bepaald door een unieke stijl, luchtig en gestructureerd, tussen spanning en frisheid, en door een subtiele en evenwichtige zuurgraad, die zorgt voor een indrukwekkende lengte in de mond. Een Telmont-champagne is niet te weelderig en niet te wijnachtig, maar gestructureerd, toegankelijk en verfijnd. Het heeft een unieke aanwezigheid, gekenmerkt door zijn paradox: een gestructureerd lichaam en opmerkelijke lichtheid.

Onze wijn

Gebruikte druivenrassen

Chardonnay Pinot Meunier Pinot Noir

Wijnprijzen

20,00€ - 174,00€ per fles

Neem contact met ons op voor meer informatie over ervaringen op Champagne Telmont

Chat met ons team van reisagenten en ontvang alle informatie die je nodig hebt om je bezoek in Champagne te plannen.

Neem contact met ons op
Routebeschrijving

CHAMPAGNE J. DE TELMONT, Avenue de Champagne, Damery, France Frankrijk

Word lid van onze nieuwsbrief!

Ontvang elke maand onze gratis reisgidsen en tips voor je volgende wijnreis. Oh, en ook speciale aanbiedingen!