Ontdek Hautvillers  

Laat u verleiden door de schoonheid van de historische hoofdstad van Champagne, Hautvillers. In dit kleine dorp, de bakermat van de Champagne en Dom Pérignon, heeft u een adembenemend uitzicht over de Marne-vallei. Gelegen op minder dan 200 kilometer van Parijs, bezoek Hautvillers tijdens uw weekend voor wijntoerisme. Winalist nodigt u uit om wijnbouwers en oogstmachines te ontmoeten, hun kelders en hun wijndomeinen te ontdekken. U vindt de lijst met wijnervaringen die worden aangeboden in Hautvillers.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Hautvillers?

Op zoek naar advies en informatie om deel te nemen aan een proefworkshop, een kelder, een champagnehuis of een wijnmaker bij Hautvillers in Frankrijk te bezoeken? Hautvillers ligt op slechts 2 uur rijden van Parijs. Er zijn veel plaatsen om te bezoeken als je naar Hautvillers komt omdat het een dorp is dat wordt omringd door wijngaarden en wijnhuizen. Het staat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Eerst moet je, als je in Hautvillers aankomt, de abdij van Saint-Pierre d'Hautvillers bezoeken, waar de monnik Dom Pérignon, uitvinder van champagne, gehuisvest is. Je zult dan moeten gaan om de lokale wijnmakers te ontmoeten. Dankzij Winalist vindt u een lijst met wijndomeinen die open zijn voor het publiek in de Champagne-regio (die zich uitstrekt tot Epernay, Reims of zelfs Troyes). De kaart helpt u gebieden te lokaliseren en uw reis in Champagne of via de toeristische route Champagne te plannen! Reserveer uw bezoek, proeverij, ... in het wijndomein van uw keuze hieronder.

Rondleidingen / excursies in de buurt van Hautvillers

Zie op een kaart

wijnproeverijen in de buurt van Hautvillers

Zie op een kaart

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Hautvillers

Zie op een kaart

wandelingen in de buurt van Hautvillers

Zie op een kaart

Oenologische workshops   in de buurt van Hautvillers

Zie op een kaart

maaltijden in de buurt van Hautvillers

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Wil je alle geheimen van de Champagnestreek ontdekken? Winalist staat voor je klaar en biedt je een selectie van nieuwe dingen om te doen in Hautvillers. Laat u in een paar stappen verleiden door de schoonheid van het historische dorp Champagne. Hautvillers, de historische hoofdstad van Champagne, is een van de eerste dorpen die u bezoekt om te begrijpen waar en hoe de geschiedenis van champagne begon.

Opgericht in het jaar 650 en met Dom Pérignon aan het hoofd in 1668, staat het dorp Hautvillers vol met kelders, wijngaarden, wijn- en champagnebars. Kom in contact met wijnprofessionals dankzij het adresboek van Winalist en ontdek dat ze elke dag innoveren om u kennis te laten maken met hun druivenwerkwijze, hun verschillende jaargangen en hun wijngaarden.

Het dorp Hautvillers is charmant en typisch voor champagne. U kunt het dorp bezoeken zonder uw auto te gebruiken, het beste is om alles te voet te doen. De wijnmakers zijn daar zeer aanwezig en openen hun deuren om u rondleidingen door hun kelders, hun wijngaarden te bieden en eindigen hun rondleidingen met het proeven van hun beste wijnen.

U kunt ook een bezoek brengen aan de abdij Saint Pierre, een belangrijke plaats in het dorp en waar Dom Pérignon, de maker van champagne, rust.

Winalist biedt u vervolgens een lijst met wijngaarden om te zien, wijnmakers om te ontmoeten en wijnen om te proeven. Met onze kaart kunt u uw verblijf in Hautvillers organiseren. Stel uzelf geen vragen meer en kom de Champagnestreek ontdekken in al zijn verborgen hoekjes en met al zijn geheimen.

Laatste plekken voor vandaag

Ontdek andere steden in de buurt van Hautvillers

  • Reims Reims

    Reims

  • Troyes Troyes

    Troyes