Ontdek de hoofdstad van Champagne, Epernay

Bekend om zijn beroemde "Avenue de Champagne" en zijn talrijke kelders, zal Epernay u kunnen voldoen aan wijnervaringen. Rondleidingen, bijzondere wandelingen, vernieuwende proeverijen, kelderbezoeken: alles is aanwezig. U zult in staat zijn om dichter bij de ambachtelijke wereld te komen in het gezelschap van de wijnmakers, van tevoren verheugd om de levenscyclus van de wijnstokken en hun manier van werken uit te leggen. Winalist heeft een lijst samengesteld met wijntoeristische activiteiten die je daar kunt doen, bekijk het hieronder en boek meteen je volgende bezoek.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Epernay?

De mooiste laan van Épernay wordt bezield door vele ervaringen: pensions, champagnebars, proeverijen, kelderbezoeken, thematische workshops, winkels. U kunt het het hele jaar door elke dag bijwonen. Voor de fijnproevers zijn er kleine combinaties van eten en wijn beschikbaar in het hart van Épernay. Het meest nieuwsgierige wordt ook geserveerd: het Château Perrier zal in 2020 een museum voor champagnewijn en regionale archeologie huisvesten. Als je Épernay in de winter wilt bezoeken, mis dan de Habits de Lumière niet die de stad in december zal verlichten, vergezeld van straatshows, parade, vuurwerk en optredens van geweldige regionale chef-koks. Voor avonturiers weinig meer: aan het begin van de Avenue de Champagne staat een luchtballon op de grond voor je klaar om je een spectaculair uitzicht over de stad van meer dan 150 meter hoog te bieden, vergezeld van een fluit van champagne.

Oenologische workshops   in de buurt van Epernay

Zie op een kaart

wijnproeverijen in de buurt van Epernay

Zie op een kaart

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Epernay

Zie op een kaart

Rondleidingen / excursies in de buurt van Epernay

Zie op een kaart

maaltijden in de buurt van Epernay

Zie op een kaart

wandelingen in de buurt van Epernay

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Welke kelders te bezoeken in Épernay?

De stad Épernay, geclassificeerd als een "opmerkelijke smaaksite" in 1994 en een Unesco-werelderfgoed in 2015, staat bekend om zijn talrijke kelders. Het heeft 110 kilometer aan kelders, waarvan sommige meer dan 20 meter diep afdalen. Alleen al de kelders van Maison Mercier hebben 18 kilometer en 47 galerijen. Tegenwoordig biedt het Maison een bezoek aan boord van een kleine lasergestuurde trein: origineel maar aangenaam. U kunt ook een bezoek brengen aan Maison J. de Telmont, in de 33 hectare wijngaard die in bezit is, die verschillende wijnworkshops en proeverijen biedt die uw smaakpapillen zullen verrassen. Laat u verleiden door de ervaring!

Laatste plekken voor vandaag

Ontdek andere steden in de buurt van Epernay

  • Reims Reims

    Reims

  • Troyes Troyes

    Troyes