Ontdek de Corsicaanse wijngaarden rond Ajaccio

Ajaccio mag trots zijn op haar zonnige wijnen, en aangezien wij er ook trots op zijn, hebben we besloten om u een mooie presentatie te geven. Wanneer u dit Franse mediterrane eiland ontdekt, plan dan een moment om ten volle te genieten van de wijngaarden van Ajaccio. Als u niet weet waar u moet beginnen, laat u dan leiden door onze selectie van wijntoeristische activiteiten, allemaal zo verschillend en uitstekend als elkaar. In de bovenstaande lijst vindt u ongebruikelijke plaatsen die u tijdens uw verblijf niet mag missen.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Ajaccio?

Verken de Ajaccio-wijngaarden, die voornamelijk rode en roséwijnen aanbieden. Liefhebbers van witte wijnen zullen echter ook hun geluk vinden! Domaine Orenga de Gaffory biedt u voor de gelegenheid een bezoek aan de wijnmakerij, van de ontvangst van de bessen tot het bottelen. Als u wilt, heeft u ook de mogelijkheid om een becommentarieerde proeverij van de wijnen van het landgoed te houden. : Cuvées Felice, Cuvées des Gouverneurs, Muscat AOP van Cap Corse en Rappo, vergezeld van lokale producten. Goed om te weten: in Espace Orenga worden elke zomer tentoonstellingen van hedendaagse kunst gepresenteerd. Het is daarom het perfecte moment om wijn en kunst te ontdekken.


Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Ajaccio is de hoofdstad van Corsica, een Frans eiland in de Middellandse Zee. Bereikbaar per vliegtuig of boot, de reis is het waard. Havenstad Ajaccio is de stad waar Napoleon Bonaparte, de Franse keizer, groeide. Hij werd daar gedoopt.


In deze stad zijn meerdere symbolische plaatsen aanwezig, wij raden u aan een rondleiding te doen. Ga eerst naar de Sanguinaires-archipel, de geïsoleerde eilandjes met paden en vuurtoren. Ga dan naar het Fresch-museum met oude meesterwerken of het Nationaal Museum van het Bonaparte-huis. Vergeet niet te wandelen in de kreken van Piana, bestaande uit grote rode rotswanden.

Boek nu uw wijnervaring in Ajaccio op Winalist. De wijnen met AOC-label zullen amateurs en experts bekoren.

Ontdek andere steden in de buurt van Ajaccio