Ontdek Dijon: de hoofdstad van Bourgondië

Onderweg om Dijon, een van de dertien regionale hoofdsteden van Frankrijk, te ontdekken? Winalist begeleidt u tijdens uw verblijf om u te begeleiden bij uw wijntoeristische activiteiten die ter plaatse moeten worden uitgevoerd. De wijnmakers van Dijon verwelkomen u graag op hun domein om de wijngaard, de geschiedenis van hun land en hun kelder te presenteren, maar ook om u de verschillende wijnen te laten proeven die ze elke dag thuis maken. Hieronder vindt u de lijst met wijngerelateerde ervaringen die door onze partnerhosts worden aangeboden. Reserveer de jouwe nu.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Dijon?

Gelegen op slechts 1,5 uur met de trein van Parijs en 2 uur van Lyon, is Dijon de hoofdstad van Bourgondië en daarmee een van de dertien regionale hoofdsteden van Frankrijk. Bourgondië is een historische regio in Midden-Oost-Frankrijk en een van de belangrijkste wijnbouwgebieden van het land. Bekend om zijn economische, culturele en toeristische troeven, is de stad Dijon ideaal voor het beoefenen van bezoeken aan de wijngaarden en het ontdekken van de gastronomische beurs in de herfst. Het is ook raadzaam om de architectonische stijlen van de stad te observeren, variërend van gotisch tot art deco.

Als je de kans hebt, ga dan naar het Museum voor Schone Kunsten in Dijon, een van de belangrijkste en een van de oudste musea in Frankrijk. Bezoek ook de Saint-Bénigne-kathedraal, een 13e-eeuwse gotisch georiënteerde kerk in het beschermde centrum van Dijon in de Côte-d'Or.

Passeer het Paleis van de Hertogen en de Bourgondische Staten, een groot historisch paleis met een museum erbij. Als je daar bent, vertrek dan niet zonder naar de Philippe le Bon-toren van het paleis van de hertogen te gaan, een 15e-eeuwse toren in klassieke en renaissancestijl onder de hertog van Bourgondië Philippe le Bon.

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Dijon

Zie op een kaart

Oenologische workshops   in de buurt van Dijon

Zie op een kaart

wijnproeverijen in de buurt van Dijon

Zie op een kaart

maaltijden in de buurt van Dijon

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Welke druivensoorten te ontdekken in Dijon?

De Bourgondische wijngaard is een Franse wijngaard die zich uitstrekt over 250 kilometer en gelegen is in Bourgogne-Franche-Comté in de departementen Yonne, Côte-d'Or en Saône-et-Loire.

Bourgondië produceert rode en roséwijnen (31,5%), witte wijnen (60,5%) en crémant (8%). De druivensoorten zijn pinot noir en gamay voor rode wijnen, chardonnay en aligoté voor witte wijnen.

Om meer te weten te komen over de wijngeschiedenis van Dijon, nodigen we u uit om nu uw volgende wijntoerisme-ervaring te boeken. De reservering wordt online gemaakt op Winalist en is direct. Prettig verblijf in Bourgondië!

Ontdek andere steden in de buurt van Dijon

  • Beaune Beaune

    Beaune