Wijntoerisme in Knowledge: Bezoek de wijnhuizen, kelders en wijnbouwers

Aan de voet van de Franse Alpen zijn de Savoie-wijngaarden op een hoogte van 500 meter een originele ervaring voor elke wijnliefhebber. Winalist nodigt je uit om de beste wijnervaringen in Savoie te ontdekken. Bezoek de mooiste wijnkelders, deel unieke momenten met de wijnbouwers met familie, alleen of met vrienden. Op werkdagen en in het weekend bieden onze partners u een wijnervaring aan die bij u past.

Ervaringen om mij heen
Wijnkaart van Savoie

Ontdek de wijnen van Savoie tijdens een authentieke ervaring

Het wijnbouwgebied in Savoie beslaat 2.100 hectare. Er worden 3 regionale benamingen (Savoie, Seyssel, Roussette de Savoie) geproduceerd in de 4 departementen Haute-Savoie, Savoie, Ain en Isère. Tijdens een wandeling in deze wijngaard kunt u de rijkdom van het erfgoed van de regio ontdekken. Oenologische workshops, wijnproeverij vergezeld van kaas of zelfs een weekend in een chalet, de meest authentieke ervaringen zijn te ontdekken onder onze selectie van wijnbouwers. Bergliefhebbers, de wijnbouwlandschappen van Savoye wachten op u voor een uniek verblijf voor wijntoerisme. U vindt altijd een authentieke wijnervaring bij een Winalist-partner.


Om te weten: de Savoyaardse wijngaard is ideaal voor liefhebbers van witte wijn, waarbij minstens 70% van de productie afkomstig is van witte druivensoorten. Een meerderheid van de 23 Savoie-druivensoorten is van lokale oorsprong. Het verhaal gaat echter dat de Savoy fruitvleermuis tijdens de kruistochten uit Cyprus werd geïmporteerd.

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring

De wijnroutes in Savoie

Er zijn 3 wijnroutes in Savoie. De route Chautagne en Jongieux van Chambéry naar Bourget du Lac laat u kennismaken met de wijnen Marestelet, Jongieux en Monthoux. Volg de Rhône naar uw volgende tussenstop: de stad Seyssel en zijn wijnkelders. Vervolg uw weg naar Aix-les-Bains en steek het grondgebied van Roussette over. Als je je reis in Chambéry begint, ga dan naar het zuiden om de wijngaarden van Isère te ontdekken. In Thonon-les-Bains kunt u rond het Meer van Genève gaan en tijdens uw reis smakelijke witte wijnen (marignan, marin, crêpe, etc.) proeven.


Hoe een wijnweekend boeken in Savoie?

Met Winalist is wijntoerisme in Savoie slechts één klik verwijderd! Ontdek dankzij ons zoekplatform de wijngaarden en kastelen die op jou lijken. Selecteer uw volgende bestemming met uw zoekcriteria. Boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze. Zodra uw activiteit is geboekt, ontvangt u een bevestiging en een herinnering. De meeste van onze oogstpartners in de regio heten u welkom op zaterdag en zondag. Winalist is het toonaangevende wijntoerisme-platform in Savoie en Frankrijk.

Wat u moet weten voordat u Savoie bezoekt

+ Hoe een wijnweekend boeken in Savoie?
+ Welke landgoederen en wijnbouwers bezoeken in Savoie?
+ Wanneer kom je naar Savoie?
+ Welk circuit voor een dag in Savoie?

Ontdek andere wijngebieden in Frankrijk