Wijntoerisme in Knowledge: Bezoek de wijnhuizen, kelders en wijnbouwers

Aan de voet van de Alpen in Frankrijk zijn de wijngaarden van de Savoie, gelegen tot een hoogte van 500 meter, een originele ervaring voor elke wijnliefhebber. Winalist nodigt u uit om de beste wijnervaringen in de Savoie te ontdekken. Bezoek de mooiste wijnkelders, beleef unieke momenten met de wijnboeren met familie, alleen of met vrienden. Op weekdagen en in het weekend bieden onze partners u een oenologische ervaring die bij u past.

Ervaringen om mij heen
Wijnkaart van Savoie
 • Maison Bonnard
 • Domaine De L'idylle
 • Cave Chez Nathalie
 • Mots et Vins

Bezoeken en proeverijen in de Savoie regio

 • Winery tour and tasting
  Domaine De L'idylle

  Domaine De L'idylle

  Winery tour and tasting

  Van € 8,00 / persoon • 1h00

  onmiddellijke boeking
 • Guided tour of the Alps terroir
  Domaine De L'idylle

  Domaine De L'idylle

  Guided tour of the Alps terroir

  Van € 30,00 / persoon • 2h00

Zie op een kaart Bezoeken en proeverijen Savoie

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring

Wat u moet weten voordat u Savoie bezoekt

Hoe een wijnweekend boeken in Savoie? +
Welke landgoederen en wijnbouwers bezoeken in Savoie? +
Wanneer kom je naar Savoie? +
Welk circuit voor een dag in Savoie? +

Ontdek andere wijngebieden in Frankrijk

Ontdek de wijnen van Savoie tijdens een authentieke beleving

Het wijnbouwgebied in Savoie beslaat 2100 hectare. Er zijn 3 regionale benamingen (Savoie, Seyssel, Roussette de Savoie) geproduceerd in de 4 departementen Haute-Savoie, Savoie, Ain en Isère. Tijdens een wandeling door deze wijngaard kunt u alle rijkdom van het erfgoed van de regio ontdekken. Oenologische workshops, wijnproeven met kaas of zelfs een weekend in een chalet, de meest authentieke ervaringen zijn te ontdekken bij onze selectie van wijnbouwerspartners. Bergliefhebbers, de wijnlandschappen van Savoye wachten op u voor een uniek verblijf in het wijntoerisme. Een authentieke wijnbeleving vind je altijd bij een Winalist-partner.


Goed om te weten: De Savoyaardse wijngaard is ideaal voor liefhebbers van witte wijn, met minstens 70% van de productie afkomstig van witte druivensoorten. Het merendeel van de 23 Savoie-druivensoorten is van lokale oorsprong. Het verhaal gaat echter dat de Savooikruidvleermuis tijdens de kruistochten uit Cyprus werd geïmporteerd.

De wijnroutes in Savoie

Er zijn 3 wijnroutes in Savoie. De route van Chautagne en Jongieux van Chambéry naar de Bourget du Lac laat u kennismaken met de wijnen van Marestelet, Jongieux en Monthoux. Volg de Rhône naar uw volgende tussenstop: de stad Seyssel en zijn wijnkelders. U vervolgt uw weg richting Aix-les-Bains en doorkruist het grondgebied van Roussette. Als u uw reis in Chambéry begint, ga dan naar het zuiden om de wijngaarden van Isère te ontdekken. In Thonon-les-Bains kunt u tijdens uw reis rond het Meer van Genève gaan en smakelijke witte wijnen proeven (marignan, marin, crêpy, enz.).


Hoe een wijnweekend in Savoie boeken?

Met Winalist is het wijntoerisme in Savoie slechts één klik verwijderd! Ontdek dankzij ons zoekplatform de wijngaarden en kastelen die op jou lijken. Selecteer uw volgende bestemming aan de hand van uw zoekcriteria. Boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze. Zodra je activiteit is geboekt, ontvang je een bevestiging en een herinnering. De meeste van onze oogstpartners in de regio verwelkomen u op zaterdag en zondag. Winalist is het toonaangevende platform voor wijntoerisme in Savoie en Frankrijk.

Bekijk meer

Wat zijn de benamingen in het wijngebied Savoie?

+