Cognac-wijngaard
Beste wijnproeverijen en wijntours

Populaire wijnhuizen om te bezoeken in Cognac wijngaarden

Cognac Frapin
Cognac Frapin
Cognac Frapin

Cognac Frapin

Prijs: vanaf 15,00 €
1-20
5 /5
(1 beoordelingen)
Les Frères Moine
Les Frères Moine
Les Frères Moine

Les Frères Moine

Prijs: vanaf 5,00 €
1-10
XO Madame
XO Madame
XO Madame

XO Madame

Prijs: vanaf 320,00 €
2-3
Domaine Pasquet
Domaine Pasquet
Domaine Pasquet

Domaine Pasquet

Directe boeking Biologische wijnbouw
Prijs: vanaf 16,00 €
2-12
Toon kaart

Meer filters

Directe boeking
Toon alleen directe boekingslijsten
Tijd van de dag
Type gastheer
Diensten
Annuleringsvoorwaarden
Privé of openbaar?

Privévermeldingen betekent dat u de enige groep op de site bent tijdens uw ervaring. Als de ervaring openbaar is, kun je worden gemengd met andere groepen

What you need to know before visiting the Cognac-wijngaard

Hoe een wijnweekend boeken in Cognac? +

Met Winalist is wijntoerisme in Cognac slechts één klik verwijderd! Ontdek dankzij ons onderzoeksplatform de wijngaarden en kastelen die op jou lijken. Selecteer uw volgende bestemming met uw zoekcriteria. Boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze. Zodra uw activiteit is geboekt, ontvangt u een bevestiging en een herinnering. Winalist is het eerste wijntoerisme-platform in Cognac en Frankrijk.

Wanneer kom je naar de regio Cognac? +

De opkomst is zeer hoog in augustus omdat het hoogseizoen in juli begint en in september eindigt. De ideale maand om te komen is juni, met al zeer aangenaam weer.

Wat te doen op een dag in Cognac? +

'S Morgens een rondleiding door de stad doordrenkt van geschiedenis, gevolgd door een goede lunch met lokale wijn. Leer dan de geschiedenis van regionale wijnen in het Cognac Arts Museum.

Ten slotte dompelt de rondleiding door het kasteel dat François 1er heeft voortgebracht je onder in het tijdperk van de grote koningen van Frankrijk.

Welke wijnmakerijen in de Cognac-wijngaard zijn vandaag open? +
Klik hier om wijnmakerijen, kelders en kastelen te ontdekken die vandaag open zijn in de Cognac-wijngaard.
Wat zijn de wijnmakerijen die groepen accepteren in de Cognac-wijngaard? +
Hier zijn de wijndomeinen die plaats bieden aan groepen van minimaal 8 personen in de Cognac-wijngaard voor een bezoek en proeverij: Bekijk alle wijndomeinen die plaats bieden aan groepen in de regio Cognac-wijngaard.
Wat zijn de meest populaire wijnmakerijen in de Cognac-wijngaard? +
De meest populaire wijnmakerijen in de regio Cognac-wijngaard zijn: Bekijk alle populairste wijnmakerijen in de regio Cognac-wijngaard.
Welke wijnmakerijen bieden ervaringen voor gezinnen in de Cognac-wijngaard? +
De wijndomeinen die de beste wijnervaringen bieden voor gezinnen zijn: Bekijk alle gezinsvriendelijke wijndomeinen in regio Cognac-wijngaard.
Boek uw wijnervaringen in wijnhuizen, musea of rondleidingen in de regio Cognac. Direct boeken zonder kosten.

Bezoek de grote Cognac-landgoederen. Winalist biedt u de beste wijnactiviteiten in de Cognacstreek. Boek een landgoedbezoek met een wijnproeverij om het culturele, architecturale en gastronomische erfgoed te ontdekken.


Onder de wijnstreken van Frankrijk nodigt Winalist u uit om de beste rondleidingen en proeverijen in de Cognacstreek te ontdekken. Bezoek de mooiste wijnkelders, beleef unieke momenten met de wijnboeren als gezin, alleen, met vrienden of kies voor een proeverij in een Cognac château. Doordeweeks en in het weekend bieden onze partners u de beste wijnervaringen.


Ontdek Cognac tijdens een authentieke ervaring

De regio Charentes, Poitou-Charentes of Cognac verwelkomt u met open armen voor een tijdloze vakantie. De wijngaard van witte wijnen bij uitstek staat vol met oenologen, grote huizen en wijndomeinen die u graag verwelkomen om een uniek moment rond lokale gerechten en drankjes te beleven. Hun wijnen krijgen veel positieve recensies dankzij de beoordelingen van specialisten. Oenologische workshops, bezoeken aan kelders om alles te weten te komen over regionale druivensoorten, of zelfs weekends op het kasteel, van de meest traditionele tot de meest originele ervaringen zijn te ontdekken in onze selectie van partnerwijnbouwers. U vindt altijd een authentieke oenologische ervaring met een Winalistische partner om de vele witte druivensoorten te ontdekken.

Goed om te weten: Cognac is een wijngebied, maar het is ook de naam van een bekende sterke likeur. Deze eau-de-vie is een gecontroleerde oorsprongsbenaming die uitsluitend in deze regio moet worden geproduceerd. Een decreet definieert de crus die gemachtigd zijn om de beroemde Cognac te produceren.

De wijnroutes in Cognac.

In Charente Maritime, Angoulême, Saintes en de stad Cognac behoren tot de essentiële bezoeken in de regio om een cognachuis en de wijnbouwkennis van de regio te ontdekken. Het hele jaar door verwelkomen de grootste huizen u voor verschillende bezoeken en proeverijen (Martell, Henessy, enz.). Door de vele dorpen met Romaanse architectuur, zult u onderweg veel meer vertrouwelijke wijnboeren tegenkomen, die voornamelijk witte wijn produceren van de druivensoorten Ugni Blanc en Colombard. Mis niet om de goede Pineau des Charentes te proeven, een aperitief gemaakt van druivenmost vermengd met eau-de-vie alvorens te rijpen in eiken vaten. De eerste gang “Le Cognac et la vigne” laat u kennismaken met de wijncultuur. Vertrekkend vanuit Saintes, gaat het door Saint-Jean d'Angely, Burie, Cognac en Aigre. Nog steeds vanuit Saintes, brengt de tweede wijnroute je naar Angoulême via Jarnac en Châteauneuf-sur-Charente langs de Charente. De stenen weg van Saintes naar Gémozac of van Cognac naar Blanzac is zo genoemd omdat hij de kalkstenen bodems van de regio doorkruist, terwijl je de Romeinse overblijfselen en de wijnkelders van de Zuid-Charente ontdekt.


Hoe boek je een oenologisch weekend in Cognac?

Met Winalist is het wijntoerisme in Cognac slechts een klik verwijderd! Ontdek dankzij ons zoekplatform de wijngaarden en kastelen die bij u passen. Selecteer uw volgende bestemming met behulp van uw zoekcriteria. Boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze. Zodra uw activiteit is geboekt, ontvangt u een bevestiging en een herinnering. De meeste van onze partnerrooiers verwelkomen u op zaterdag en zondag tijdens uw verblijf. Winalist is het eerste wijntoerismeplatform in Cognac en in Frankrijk.

Tijdens uw verblijf in de Cognacstreek zult u waarschijnlijk willen slenteren door de kastelen en landgoederen langs de wijnroute. De wijndomeinen die in heel Frankrijk op Winalist aanwezig zijn, bieden verschillende activiteiten voor een dag vol ontdekkingen en smaken. Na een rondleiding door een landgoed kunt u bijvoorbeeld de wijnen proeven die rechtstreeks in de wijnkelder van de producent worden geproduceerd, of zelfs picknicken tussen de wijnstokken. U zult ontdekken hoe u de Pineau des Charentes van La Rochelle tot Angoulême het beste kunt waarderen. Van teelt tot botteling, onze partnertelers onthullen generaties lang enkele goed bewaarde geheimen. Er is voor elk wat wils en voor elk budget. Sommige activiteiten zijn ook toegankelijk voor groepen, een prima idee voor een origineel business seminar. De Winalist-zoekmachine biedt verschillende bezoeken aan die worden afgesloten met een proeverij, zowel overdag als in het weekend. Om uw oenologische activiteit te boeken, hoeft u alleen maar uw criteria te selecteren en u te laten begeleiden. Valideer eenvoudig met een paar klikken. Wil je een wijnliefhebber een beleving bieden? Denk dan eens aan de Winalist cadeaukaart! Volledig aanpasbaar, het is een goede verrassing die zeker geldig is op al onze activiteiten.

Bekijk meer