Wijntoerisme in Cognac: Bezoek de wijnhuizen en wijnboeren

De wijnen van Cognac zijn meer dan 76.000 hectare wijngaarden en maar liefst 6 appellaties, verdeeld over 4 departementen: Dordogne, Deux-Sèvres, Charente en Charente-Maritime. Winalist nodigt u uit om de beste wijnervaringen in de Cognac-regio te ontdekken. Bezoek de mooiste wijnkelders, deel unieke momenten met de wijnbouwers met familie, alleen of met vrienden. Op werkdagen en in het weekend bieden onze partners u de beste wijnervaringen.

Ervaringen om mij heen
Wijnkaart van Cognac

Ontdek Cognac tijdens een authentieke ervaring

De Charentes-regio verwelkomt u met open armen voor een tijdloos haakje. De witte wijn wijngaard bij uitstek zit vol met wijnexperts, grote huizen en wijndomeinen die u graag verwelkomen om een uniek moment te beleven rond het eten en drinken van de regio. Hun wijnen krijgen veel positieve meningen dankzij de beoordelingen van de specialisten. Bij onze selectie van wijnbouwers komen wijnworkshops, kelderbezoeken om alles te weten te komen over regionale druivensoorten of zelfs weekends in het kasteel, ervaringen van de meest traditionele tot de meest originele. U vindt altijd een authentieke wijnervaring bij een Winalist-partner.

Goed om te weten: Cognac is een wijnstreek, maar het is ook de naam van een bekende sterke alcohol. Deze eau-de-vie is een gecontroleerde oorsprongsbenaming die uitsluitend in deze regio mag worden geproduceerd. Een decreet beperkt de jaargangen die zijn geautoriseerd om de beroemde Cognac te produceren.

Bezoeken en proeverijen in de Cognac regio

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring

De Cognac wijnroutes

Angoulême, Saintes en Cognac zijn enkele van de must-see bezoeken in de regio. Het hele jaar door verwelkomen de grootste huizen u voor verschillende rondleidingen en proeverijen (Martell, Henessy, etc.). Terwijl je de vele dorpen met romaanse architectuur doorkruist, zul je onderweg een groot aantal meer vertrouwelijke wijnbouwers tegenkomen, die voornamelijk witte wijn produceren die gemaakt is van Ugni Blanc en Colombard-druivensoorten. Mis het niet om de goede Pineau des Charentes te proeven, een aperitief gemaakt van druivenmost gemengd met cognac voordat het gerijpt wordt in eikenhouten vaten. De eerste route genaamd "Le Cognac et la vigne" laat u kennismaken met de wijncultuur. Vanuit Saintes gaat het door Saint-Jean d'Angely, Burie, Cognac en Aigre. Nog steeds startend vanuit Saintes, brengt de tweede wijnroute je naar Angoulême via Jarnac en Châteauneuf-sur-Charente langs de Charente. De stenen route van Saintes naar Gémozac of van Cognac naar Blanzac is zo genoemd omdat hij de kalkstenen bodems van de regio doorkruist, terwijl je de Romeinse overblijfselen en wijnkelders in het zuiden van de Charente ontdekt.


Hoe een wijnweekend boeken in Cognac?

Met Winalist is wijntoerisme in Cognac slechts één klik verwijderd! Ontdek dankzij ons zoekplatform de wijngaarden en kastelen die op jou lijken. Selecteer uw volgende bestemming met uw zoekcriteria. Boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze. Zodra uw activiteit is geboekt, ontvangt u een bevestiging en een herinnering. De meeste van onze partneroogsters verwelkomen u op zaterdag en zondag tijdens uw verblijf. Winalist is het toonaangevende platform voor wijntoerisme in Cognac en Frankrijk.

Wat u moet weten voordat u Cognac bezoekt

Hoe een wijnweekend boeken in Cognac? +
Wanneer kom je naar de regio Cognac? +
Wat te doen op een dag in Cognac? +

Ontdek andere wijngebieden in Frankrijk