Bezoek de wijnmakerijen en wijnkelders van de Rhône-vallei

Na Bordeaux is het Rhônedal qua volume AOC-wijnen de op één na grootste nationale wijnproducent. Dus wat betreft de te bezoeken kelders, wordt u bediend! Winalist nodigt u uit om langs de oevers van de Rhône de beste wijnervaringen in de regio te ontdekken. Bezoek de mooiste wijnkelders, deel unieke momenten met de wijnbouwers met familie, alleen of met vrienden. Op werkdagen en in het weekend bieden onze partners u de beste wijnervaringen in het Rhônedal.

Ervaringen om mij heen
Wijnkaart van Rhônevallei

Wijntoerisme in het Rhônedal: authentieke wijnbelevenissen

Het wijnbouwgebied in het Rhônedal beslaat 79.000 hectare. Er zijn 68 verschillende benamingen. Je vindt er voornamelijk rode wijn, rosé, weinig witte wijnen en zeldzame mousserende wijnen. Tijdens een wandeling in deze wijngaard kunt u de rijkdom van het erfgoed van de regio ontdekken. Wijnworkshops om de verschillen tussen de belangrijkste druivensoorten (Syrah, Grenache, Cinsault, etc.) te begrijpen, regionale combinaties van eten en wijn , of zelfs totale onderdompeling in een domein voor een weekend. U vindt altijd een authentieke wijnervaring bij een Winalist-partner.

Cijfers om te weten: de regio produceert ongeveer 465 miljoen flessen per jaar, afkomstig uit 6.000 wijnmakerijen. Twee derde van hen is ondergebracht in coöperaties. De Rhônevallei heeft veel wijnen die hoog worden gewaardeerd door specialisten.

wijnproeverijen in de Rhônevallei regio

Bezoeken en proeverijen in de Rhônevallei regio

maaltijden in de Rhônevallei regio

Oenologische workshops   in de Rhônevallei regio

Rondleidingen / excursies in de Rhônevallei regio

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring

De zuidelijke wijnroute van de Rhône begint ten zuiden van Montélimar en eindigt in Avignon. Dit mediterrane gebied is zeer divers in wijnstokken omdat de aard van de bodems zeer gevarieerd is. 13 druivensoorten vormen Drôme, Ardèche en Vaucluse. In het bijzonder ontdekt u de beroemde Châteauneuf-du-Pape, vlakbij Orange . In het dorp en de omgeving zijn verschillende gebieden te bezoeken, evenals een wijnmuseum. Vervolg uw reis richting Avignon en vervolgens richting Nîmes als u nog tijd heeft om deze regio te bezoeken. Ontdek onderweg de wijnen van Château Mourgues du Grès (rood, wit, rosé).
De wijnroute in het noorden van de Rhône-vallei begint in het zuiden van Lyon, meer bepaald in Vienne. Je ontmoet de geweldige wijnen uit de regio van de Syrah-druivensoort (Condrieu, Saint-Joseph, Hermitage ...). Door Malleval en Tain-l'Hermitage over te steken, komt u al snel aan in Valence om prachtige pittoreske landschappen te ontdekken.


Hoe boek je een wijnweekend in het Rhônedal?

Met Winalist is wijntoerisme in het Rhônedal slechts één klik verwijderd! Ontdek dankzij ons zoekplatform de wijngaarden en kastelen die op jou lijken. Selecteer uw volgende bestemming met uw zoekcriteria. Boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze. Zodra uw activiteit is geboekt, ontvangt u een bevestiging en een herinnering. Onze partneroogstmachines openen hun deuren voor het grootste deel op zaterdag en zondag. Winalist is het toonaangevende platform voor wijntoerisme in de Rhône en Frankrijk.

Beste steden om te bezoeken in Rhônevallei

Avignon

Avignon

5 / 5 (3003 beoordelingen)
15 ervaringen

Deze Provençaalse stad pleit voor wijn en deelt deze liefde elk jaar met haar bezoekers tijdens wandelingen en proeverijen in de velden of bij kleine wijnmakers. Als u onder begeleiding van een professional door de wijngaarden wilt wande...


Lyon

5 / 5 (8648 beoordelingen)
24 ervaringen
Lyon

Wat u moet weten voordat u Rhônevallei bezoekt

Hoe boek je een wijnweekend in het Rhônedal? +
Waar ligt het Rhônedal? +
Wat zijn de mooiste kastelen en landgoederen in het Rhônedal? +

Benamingen in Rhônevallei

Wijngebieden in Rhônevallei

Rhône Septentrional Diois Rhône méridional Coteaux-du-Lyonnais

Ontdek andere wijngebieden in Frankrijk