Wijnroute Elzas: Bezoek wijndomeinen en wijnbouwers

Bezoek dankzij Winalist de mooiste regio's van de Elzas langs de wijnroute. De Elzas-wijnroute strekt zich uit over 170 kilometer van Thann tot Marlenheim. Deze regio staat bekend om zijn heuvelachtige landschappen, de steden en kleine dorpjes met middeleeuwse charme die vaak worden geclassificeerd als de mooiste dorpen van Frankrijk, zoals Riquewihr . De kerstmarkten zijn ook niet te missen (de bekendste is Straatsburg ) en natuurlijk zijn de witte wijnen wereldberoemd.

Boek nu uw wijnervaring in de Elzas op Winalist!

Ervaringen om mij heen
Wijnkaart van Elzas

Proef Elzasser wijnen tijdens een authentieke ervaring

Winalist nodigt uit tot het ontdekken beste rondleidingen en proeverijen van de Elzas wijnen door middel van een aantal unieke wijn ervaringen.

Begeef je op de wijnroute met je privéchauffeur en ontdek de open dagen bij de Elzasser wijnboeren . En waarom zou u uzelf niet trakteren op een romantisch of familieweekend in Kaysersberg in de Haut-Rhin?


De kerstmarkten in de Elzas en zijn wijnkelders.

Weet u nog steeds niet wat u moet bezoeken of wat u moet doen in de Elzas? Kom en ontdek de meest magische kerstmarkten, waaronder die van Straatsburg of die van Colmar , de favoriete stad van wijnliefhebbers in de Elzas.

De beste tijd om te gaan is zonder aarzelen tijdens de feestdagen. De kerstmarkt van Colmar is een echte instelling en er is geen gebrek aan lokale wijnoogsters. De kerstmarkt in Straatsburg is een van de grootste van Europa!

Met vrienden, familie of geliefden is dit een ervaring die je niet mag missen. Onze partnerproducenten verwelkomen u het hele jaar door voor een verblijf in een wijntoerisme of een weekend.


Wist u ? Er is een koningin van de Elzaswijnen. Een soort “Miss Alsace”, maar dan voor wijn. Ter gelegenheid van de 6e Colmar Wine Fair in 1954 werd deze titel voor het eerst geboren. Verschillende jonge vrouwen hadden toen de missie om ambassadeurs te zijn voor Elzas-wijnen in heel Frankrijk.


Bezoeken en proeverijen in de Elzas regio

Rondleidingen / excursies in de Elzas regio

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring

Wijnen in de Elzas: Wit in de kijker


De meeste Elzasser wijnen zijn droge witte wijnen met fruitige aroma's en bloemige tonen. Het is ook de regio die de meeste crémants produceert, vandaar de beroemde "crémant d'Alsace". Er zijn 51 grands crus, zoals Kaefferkopf of Altenberg.

Tegenwoordig wordt er meer dan 15.000 hectare verbouwd voor de productie van wijn.


De 7 druivenrassen uit de Elzas

Pinot blanc is een uitgebalanceerde en delicate wijn, terwijl Muscat d'Alsace een droge, fruitige witte kleur heeft. Gewurtztraminer is de ster van zoete wijnen. Het past goed bij volle kazen. Wat Riesling betreft, het is de koning van droge witte wijnen, ideaal bij zeevruchten en wit vlees. De minder bekende Pinot Gris is een wijn met bloemige aroma's, terwijl de Sylvaner licht en zeer verfrissend is. Pinot Noir is de enige druivensoort die rode wijn produceert in de Elzas. De aroma's zijn fruitig.


Beste steden om te bezoeken in Elzas

Strasbourg

Strasbourg

5 / 5 (1163 beoordelingen)
10 ervaringen

Straatsburg is de hoofdstad van de regio Elzas-Champagne-Ardennen-Lotharingen (Grand-Est) in het noordoosten van Frankrijk. De stad is ook de officiële zetel van het Europees Parlement. Gelegen nabij de grens met Duitsland, sport het Dui...


Colmar

4.1 / 5 (3444 beoordelingen)
8 ervaringen

Colmar is een stad ten noordoosten van Frankrijk, in de regio Grand Est. Het ligt dichtbij de grens met Duitsland en biedt prachtige landschappen. De oude stad heeft steegjes die volledig bedekt zijn met kasseien en de vakwerkhuizen geven...

Colmar

Riquewihr

Riquewihr

4.8 / 5 (1457 beoordelingen)
10 ervaringen

Tussen de bezoeken aan de landgoederen, de proeflokalen, de kelders, de wijnateliers, ben je niet klaar om je te vervelen. Tijdens je wandelingen in de stad Riquewihr zul je alle geheimen van de wijnbouwers kunnen ontdekken. Je krijgt ook...


Kayserberg

4.9 / 5 (5898 beoordelingen)
8 ervaringen

Kaysersberg is een voormalige Franse gemeente in de regio Grand Est, in het departement Haut-Rhin. Sinds 1 januari 2016 zijn de voormalige gemeenten Kaysersberg, Kientzheim en Sigolsheim samengekomen tot één gemeente, die van Kaysersber...

Kayserberg

Wat u moet weten voordat u Elzas bezoekt

Hoe een wijnweekend in de Elzas boeken? +
Welke dorpen te bezoeken in de Elzas? +
Wanneer Elzas bezoeken? +
Hoe vindt u de wijnroute van de Elzas? +

Benamingen in Elzas

Wijngebieden in Elzas

Nederrijn Haut-Rhin

Ontdek andere wijngebieden in Frankrijk