Rijd langs de wijnroute van de Elzas

Deze wijnregio, gelegen aan de rand van de Vogezen, produceert jaarlijks 1.200.000 hectoliter wijn. Geniet van heerlijke rode, witte en roséwijnen. Met Winalist kunt u snel en eenvoudig uw bezoeken, proeverijen en wijntoeristische activiteiten boeken.

Ervaringen om mij heen

Ontdek het wijntoerisme in de Elzas

Bezoek eenvoudig de mooiste gebieden van de regio met de Elzasser wijnroute en de Winalist. De wijnroute in de Elzas is meer dan 170 kilometer lang van Thann naar Marlenheim. De Elzas staat bekend om zijn heuvelachtige landschappen, zijn steden en kleine dorpjes met middeleeuwse charme vaak geclassificeerd als meer mooie dorpen van Frankrijk als Riquewihr, zijn markten van Kerstmis (waarvan de meest beroemde is die in Straatsburg) en natuurlijk zijn witte wijnen. De geografie van de Elzas, in het oosten van Frankrijk en aan de grens met Duitsland, geeft het een culturele rijkdom, in zijn tradities, zijn dialect, zijn gastronomie ... De schitterende dorpen Ribeauvillé, Hunawihr, Eguisheim en anderen markeren hun troeven door hun helft -betimmerde huizen, hun ambachtswinkels, hun restaurants en hun kelders die het hele jaar open zijn voor het publiek.
Alle ervaringen in Elzas

Onze aanbevolen partners in Elzas

Benamingen in Elzas

Altenberg de Bergbieten Altenberg de Bergheim Altenberge de Wolxheim Brand Bruderthal Eichberg Engelberg Florimont Frankstein Froehn Furstentum Geisberg Gloeckelberg Hatschbourg Goldert Hengst Kaefferkopf Kanzlerberg Kastelberg Kessler Kirchberg de Barr Kirchberg de Ribeauvillé Kitterlé Mambourg Mandelberg Marckrain Moenchberg Muenchberg Ollwiller Osterberg Pfersigberg Pfingstberg Praelatenberg Rangen Rosacker Saering Shlossberg Schoenenbourg Sommerberg Sonnenglanz Spiegel Sporen Steinert Steingrubler Steinklotz Vorbourg Weibelsberg Wineck-schlossberg Winzenberg Zinnkoepflé Zotzenberg

Subregio in Elzas

Liever een op maat gemaakt wijnverblijf?

Laat ons team u een perfecte wijnervaring bieden op basis van uw wensen.