Wijntoerisme in Beaujolais: ontdek de wijnboeren uit de regio

Beaujolais is een ideale regio voor een wijngerelateerd verblijf. Proef Beaujolais Nouveau, breng een weekend door op het platteland of maak een rondrit door de wijnkelders met de auto. Winalist biedt u een selectie van de beste ervaringen in de wijngaarden, kastelen en kelders van de Beaujolais-regio. Om te ontdekken met vrienden, alleen of met familie, profiteer zowel in de week als in het weekend van deze opmerkelijke erfgoedregio. De wijnroutes wachten op je!

Ervaringen om mij heen
Wijnkaart van Beaujolais

Bezoek de wijnmakerijen en wijnkelders van Beaujolais

Deze primeurwijn bestaat onder twee appellaties: de Appellation d'Origine Contrôlée Beaujolais en Beaujolais-Village. Wereldwijd te koop vanaf de derde donderdag in november is deze lichte en delicate rode wijn (zeer) gemakkelijk te drinken. Om erachter te komen, ga naar Villefranche-sur-Saône en Beaujeu. De duizenden hectares wijngaarden die aan de Saône grenzen, wachten op u! Je kunt er bepaalde jaartallen direct in de kelder proeven en alles leren over het maken en de geschiedenis van Beaujolais. Met hulp van een gids of direct met de wijnboer. Ontdek de beste Beaujolais-wijnervaringen in slechts een paar klikken.

Wist u ? In de regio worden meer dan 100 festivals gelinkt aan Beaujolais Nouveau georganiseerd. Het beroemdste festival, Les Sarmentelles, vindt plaats in Beaujeu. De winnaar van de jaarlijkse wijnproeverij wint aan gewicht.

Bezoeken en proeverijen in de Beaujolais regio

maaltijden in de Beaujolais regio

Oenologische workshops   in de Beaujolais regio

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring

Hoe een wijnweekend boeken in Beaujolais?

Met Winalist is wijntoerisme slechts één klik verwijderd! Ontdek dankzij ons zoekplatform de Beaujolais-wijngaarden en -kastelen die bij u passen . Selecteer uw volgende bestemming met uw zoekcriteria. Boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze. Zodra uw activiteit is geboekt, ontvangt u een bevestiging en een herinnering. De meeste van onze partneroogsters verwelkomen u voor een wijntoeristisch verblijf op zaterdag en zondag. Winalist is het toonaangevende platform voor wijntoerisme in de Rhône en Frankrijk.


Alles wat je moet weten over Beaujolais

De regio Beaujolais beslaat ongeveer 160.000 hectare, tussen Lyon en Mâcon. 15.000 hectare is bestemd voor de teelt van 12 AOC-wijnen uit de regio. Al duizenden jaren wordt er nieuwe wijn gevierd, deze gewoonte is zo oud als de wijnproductie. Het fenomeen Beaujolais Nouveau ontwikkelde zich in de jaren vijftig. Door een wijziging in de regelgeving is de spreiding van de wijnverspreiding inderdaad geëlimineerd. In 1985 werd voor de derde donderdag van november een decreet vastgesteld betreffende het op de markt brengen van de Beaujolais Nouveau om de verkoop van de 500.000 hectoliter die dat jaar werd geproduceerd te vergemakkelijken. Deze datum is nog steeds van kracht.


Wat betekent "Beaujolais Nouveau"?

Beaujolais Nieuw, naast het grote populaire festival dat ze over de hele wereld vertegenwoordigen, zijn wijnen van AOC Beaujolais en Beaujolais Villages. Dit is een verklaring die is gereserveerd voor rode wijnen en roséwijnen. Ze zijn het resultaat van een nauwkeurige en rigoureuze aanpak. Om aromatische en fruitige wijnen te produceren, voeren de wijnbouwers een korte maceratie uit (niet meer dan 5 dagen) waarvoor speciale knowhow vereist is. Als de kuip te vroeg wordt gepekeld, zijn de wijnen te licht en kleurloos. En omgekeerd zullen de tannines te hard zijn als de tank te laat wordt gepekeld. Veel wijnen uit de Beaujolais-regio krijgen vaak goede cijfers en positieve meningen.

Wat u moet weten voordat u Beaujolais bezoekt

Wat zijn de Beaujolais Nouveau-wijnen? +
Wanneer de Beaujolais-regio bezoeken? +
Wat zijn de mooiste kastelen om te bezoeken in Beaujolais? +

Benamingen in Beaujolais

Ontdek andere wijngebieden in Frankrijk