Het beste wijntoerisme in het zuidwesten

Van het Centraal Massief tot de flanken van de Pyreneeën, de zuidwestelijke wijngaarden omvatten het Baskenland, de Tarn et Garonne (regio Toulouse), de Dordogne, evenals een deel van Aquitaine, Gers en Albigenses. Bezoek de mooiste wijnkelders van de regio, deel unieke momenten met de wijnbouwers met familie, alleen of met vrienden. Op werkdagen en in het weekend bieden onze partners u de beste wijnervaringen in het zuidwesten.

Ervaringen om mij heen
Wijnkaart van Zuid West

Bezoek de wijnmakerijen en ontdek de wijnen van het zuidwesten

De wijngaarden in het zuidwesten zijn vergelijkbaar met die van Bordeaux. Daar zijn bepaalde druivensoorten zoals sauvignon of merlot aanwezig. Bij de ingang van de Pyreneeën valt de zoete wijn op. In de buurt van Toulouse bieden de zeer gevarieerde druivensoorten u de mogelijkheid om gedurende een dag of een weekend vele soorten wijn te ontdekken. In de Dordogne opent het Château de Monbazillac zijn kelder voor u voor een unieke ontdekkingservaring. Een regio rijk aan erfgoed en wijnen, te ontdekken bij alle Winalistische partners. Oenologische workshops om de verschillen tussen de belangrijkste druivensoorten te begrijpen, proeverijen vergezeld van kazen uit de regio of zelfs totale onderdompeling in een domein voor een weekend. Bij Winalist vind je altijd een authentieke wijnbelevenis.

Wist u ? Meer dan 31 Appellations d'Origine Contrôlée komen uit de regio. Jaarlijks worden in het zuidwesten en de 12.500 hectare aan druivenrassen ongeveer 2.800.000 hectoliter geproduceerd. Het zuidwesten biedt zeer goed beoordeelde wijnen, die veel positieve recensies ontvangen.

Bezoeken en proeverijen in de Zuid West regio

maaltijden in de Zuid West regio

Oenologische workshops   in de Zuid West regio

Rondleidingen / excursies in de Zuid West regio

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring


De wijnroutes in het zuidwesten

Met 3 wijnroutes kunt u de 4 subregio's van het zuidwesten bezoeken terwijl u de lokale smaken ontdekt. De Jurançon-wijnroute (Domaine de Cinquai, Clos Lapeyre en wijnbouwers rond Pau ) brengt je naar de producenten van zoete en droge witte wijnen, maar ook naar de grenzen van de Béarn- bergen: een ideale regio voor wandelaars die op hun pad zullen komen watervallen, bospaden en lokale wijnboeren. Geheel in het zuidwesten is de Madiran-wijnroute (Château Barrejat, Château de Viella, Domaine des Maouries, enz.) Meer gericht op rode wijn en gastronomie. Net als in Bordeaux kunt u verschillende wijnen proeven met een sterk karakter aangepast aan de lokale keuken. Eten en smaken wachten op je. De Gaillac-wijnroute (Domaine Duffau, Maison Labastide, Château Maresque, etc.) boven Toulouse is ook een specialist in rode wijn. U vindt er echter enkele sprankelende specialiteiten, evenals roséwijn.


Hoe boek je een wijnweekend in het zuidwesten?

Met Winalist is wijntoerisme in het zuidwesten slechts één klik verwijderd! Ontdek dankzij ons zoekplatform de wijngaarden en kastelen die op jou lijken. Selecteer uw volgende bestemming met uw zoekcriteria. Boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze. Zodra uw activiteit is geboekt, ontvangt u een bevestiging en een herinnering. De partner wijnbouwers en -oogsters heten u ook welkom op zaterdag en zondag. Winalist is het toonaangevende platform voor wijntoerisme in het zuidwesten en in Frankrijk.

Beste steden om te bezoeken in Zuid West

Arcachon

Arcachon

4.9 / 5 (8340 beoordelingen)
8 ervaringen

Arcachon is een badplaats die bekend staat om zijn bekken en zijn oesteroogst. Gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, is het de subprefectuur van het departement Gironde, in Nieuw-Aquitanië. Ten zuiden van de stad ligt de Pilat-duin di...

Wat u moet weten voordat u Zuid West bezoekt

Hoe boek je een wijnweekend in het zuidwesten? +
Welke dorpen te bezoeken in het zuidwesten? +

Wijngebieden in Zuid West

Dordogne / Bergerac Aveyron Garonne Gascogne Béarn / Pays Basque

Ontdek andere wijngebieden in Frankrijk