Bezoek Pauillac, de hoofdstad van de Médoc-wijn

Klaar om op avontuur te gaan om de wereld van wijnen en sterke dranken te ontdekken? We nodigen u uit om een tussenstop te maken in het Pays des Grands Crus, meer bepaald in Pauillac, in Nieuw-Aquitanië. Of u nu wordt vergezeld door uw vrienden of uw familie, de hoofdstad van het wijngebied Médoc zal u kunnen vullen met bezoeken aan wijntoerisme. Hieronder vindt u de lijst van onze partnerhosts in Pauillac. Elk van hen zal u hartelijk verwelkomen op hun domein om hun wijnen en wijnstokken aan u te presenteren. Boek nu uw wijnproeverij in Pauillac.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen in Pauillac?

Pauillac is een gemeente in het zuidwesten van Frankrijk. Het is gelegen in het departement Gironde, in de regio Nouvelle-Aquitaine. Bekend als de hoofdstad van de Médoc viticole, is de wijngaard een van de meest prestigieuze ter wereld.

Wanneer u in Pauillac aankomt, mag u de essentiële bezoeken aan kastelen niet missen, hoe talrijk ze ook zijn. Tijdens de bezoeken leert u meer over de wijngeschiedenis van de regio. Ga dan naar het eiland Patiras, een eiland in de monding van de Gironde. Bekijk ook de vuurtoren, gelegen ten noordwesten van het eiland Patiras, die nu is uitgestorven maar die je zal vullen met zijn architectuur.

Wandel door de stad en passeer de Saint-Martin-kerk, de La Fayette-esplanade, de jachthaven, de grot van Artigues zonder de overdekte markt te vergeten die vroeger pastorie was.

wijnproeverijen in de buurt van Pauillac

Zie op een kaart

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Pauillac

Zie op een kaart

Oenologische workshops   in de buurt van Pauillac

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

De Pauillac-wijngaard

We hebben het keer op keer gezegd, en je wist het zeker al, Pauillac is de hoofdstad van de Médoc-wijn. De wijngaard is uniek en bracht in 1855 18 geclassificeerde groeisels voort, waaronder 3 van de 5 geclassificeerde Premiers Grands Crus: Château Mouton Rothschild, Château Lafite Rothschild en Château Latour.

Pauillac is niet alleen een stad vol geschiedenis, maar ook een Franse rode wijn met een oorsprongsbenaming (AOC), geproduceerd rond Pauillac in de Médoc. Bestaat voornamelijk uit Cabernet-Sauvignon-druif vermengd met Merlot, Pauillac-wijnen zijn krachtig, diep en uiterst verfijnd.

Ontdek meer tijdens uw bezoek aan Pauillac dankzij onze wijnbouwers die u graag de geschiedenis van deze stad vertellen. Boek nu uw volgende wijntoerisme-ervaring online bij Winalist. Betalen is veilig en direct boeken. Prettig verblijf in de hoofdstad van de Médoc!

Laatste plekken voor vandaag

Ontdek andere steden in de buurt van Pauillac