Wijntoerisme in Île-de-France: neem deel aan proefworkshops

Hoewel het niet de bekendste regio is vanwege zijn wijnproductie, heeft Île-de-France sinds de Romeinse tijd wijnstokken op zijn land verbouwd. Winalist nodigt u uit om de beste wijnervaringen van de wijnboeren uit de regio te ontdekken. Bezoek de Parijse wijnkelders en geniet van een proeverij bij een producent in Yvelines. Of ontdek de wijngaarden van Montmartre, in het 18e arrondissement. Verrassend en uniek. De Jardin des Plantes produceert ook wijn, met bijna 250 wijnstokken.

Ervaringen om mij heen
Wijnkaart van Ile-de-France

Ontdek de wijnen van de regio Île-de-France

Wijnevenementen in en rond Parijs zijn talrijk. U kunt heel gemakkelijk goede wijnhandelaren vinden die u lokale wijnen en anderen uit heel Frankrijk aanbieden. Sommige Île-de-France-wijnen krijgen veel positieve meningen. Argenteuil-wijn is meerdere keren verkozen tot de beste wijn in de regio Parijs. De wijngaard van Suresnes is ook bekend in de regio. Wijnstokken groeien in Sceaux, Chaville, Boulogne-Billancourt (Merlot) of Rueil-Malmaison. U vindt altijd een authentieke wijnervaring bij een Winalist-partner.

Wist u ? Op het hoogtepunt was 42.000 hectare bedekt met wijnstokken in Île-de-France. En de wijn was van goede kwaliteit, omdat hij de dorst van gasten aan koninklijke tafels diende te stillen.

wijnproeverijen in de Ile-de-France regio

Oenologische workshops   in de Ile-de-France regio

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring

De wijnroutes in Île-de-France

Ontmoet bij de Butte Montmartre om je reis te beginnen. Er zijn ongeveer 2000 wijnstokken van Gamay en Pinot Noir geplant. De Clos Montmartre produceert jaarlijks 1500 flessen. Villepinte wordt je volgende bestemming. Kom een Chardonnay proeven in het hart van het Sausset-park. Neem dan de richting van Suresnes. Sinds de 17e eeuw wordt er wijn verbouwd. Tegenwoordig verkopen drie cuvées jaarlijks meer dan 4000 flessen witte wijn (droog en halfdroog). Bezoek op het Château de Versailles de 20 hectare Cabernet- en Merlot-wijnstokken. Ontdek ten slotte in Thomery in Seine-et-Marne de gouden chasselas van Fontainebleau, een druif die sinds het begin van de 18e eeuw wordt verbouwd.


Hoe een oenologisch weekend boeken in Île-de-France?

Voer gewoon uw zoekcriteria in op Winalist! Om de wijnervaring te vinden die echt bij u past, selecteren we de beste partner wijngaarden en kastelen voor u. Boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze. Zodra uw activiteit is geboekt, ontvangt u een bevestiging en een herinnering. Onze oogstpartners verwelkomen u ook voor het grootste deel op zaterdag en zondag. Winalist is het toonaangevende wijntoerisme-platform in Île-de-France.

Beste steden om te bezoeken in Ile-de-France

Paris

Paris

4.8 / 5 (9604 beoordelingen)
3 ervaringen

De wens om nieuwe horizonten te zien wordt gevoeld, maar kun je niet aan de andere kant van Frankrijk komen? Vertel ons niet meer. Wij hebben de oplossing: waarom ver gaan als schoonheid dichtbij huis is?


Parijs, hoofds...

Wat u moet weten voordat u Ile-de-France bezoekt

Zijn er kelders te bezoeken in Parijs? +
Hoe wijntoerisme in Parijs te doen? +

Ontdek andere wijngebieden in Frankrijk