Wijngaard Île-de-France
Beste wijnproeverijen en wijntours

Populaire wijnhuizen om te bezoeken in Ile-de-France wijngaarden

Le Domaine La Bouche Du Roi
Le Domaine La Bouche Du Roi
Le Domaine La Bouche Du Roi

Le Domaine La Bouche Du Roi

Directe boeking
Prijs: vanaf 29,00 €
1-12
5 /5
(1 beoordelingen)
Caves Legrand Paris
Caves Legrand Paris
Caves Legrand Paris

Caves Legrand Paris

Biodynamische wijnbouw
Prijs: vanaf 65,00 €
1-15
La Winerie Parisienne
La Winerie Parisienne
La Winerie Parisienne

La Winerie Parisienne

Prijs: vanaf 75,00 €
1-10
Guena Yogini Et Sommelière
Guena Yogini Et Sommelière
Guena Yogini Et Sommelière

Guena Yogini Et Sommelière

Prijs: vanaf 59,00 €
2-10
Rob Into The Wine
Rob Into The Wine
Rob Into The Wine

Rob Into The Wine

Prijs: vanaf 20,00 €
6-6
Ô Chateau
Ô Chateau
Ô Chateau

Ô Chateau

Prijs: vanaf 69,00 €
1-10
Wepicurien
Wepicurien
Wepicurien

Wepicurien

Prijs: vanaf 35,00 €
6-20
Toon kaart

Meer filters

Directe boeking
Toon alleen directe boekingslijsten
Tijd van de dag
Type gastheer
Diensten
Annuleringsvoorwaarden
Privé of openbaar?

Privévermeldingen betekent dat u de enige groep op de site bent tijdens uw ervaring. Als de ervaring openbaar is, kun je worden gemengd met andere groepen

Beste steden om te bezoeken in Ile-de-France

Paris
Paris
4.8 / 5 (9604 beoordelingen)
11 ervaringen
Ontdek Parijs vanuit een nieuwe hoek. De hoofdstad verbergt veel geheimen: wijngaarden, kelders, proeverijen, niets wordt aan het toeval overgelaten. Winalist biedt u een selectie van adressen in het hart van de hoofdstad waarmee u de wereld ...

Wat u moet weten voordat u Wijngaard Île-de-France bezoekt

Zijn er kelders te bezoeken in Parijs? +

In de wijk Marais produceren de Vignerons de Paris wijn in hun achterwinkel. La Winerie (50.000 flessen die elk jaar worden geproduceerd) is een andere stedelijke wijnmakerij in Montreuil. Hun druiven groeien niet in Île-de-France, maar worden geperst in hun gebouwen.

Hoe wijntoerisme in Parijs te doen? +

Er zijn veel activiteiten waarmee u het Franse wijnterroir kunt ontdekken, zoals wijnproeven of leerworkshops in Parijs. Op een paar kilometer van Parijs ontdekt u ook Chateau-Thierry , een stad aan de poort van de Champagne waar u de champagnekelders kunt bezoeken.

Welke wijnmakerijen in de Wijngaard Île-de-France zijn vandaag open? +
Klik hier om wijnmakerijen, kelders en kastelen te ontdekken die vandaag open zijn in de Wijngaard Île-de-France.
Wat zijn de wijnmakerijen die groepen accepteren in de Wijngaard Île-de-France? +
Hier zijn de wijndomeinen die plaats bieden aan groepen van minimaal 8 personen in de Wijngaard Île-de-France voor een bezoek en proeverij: Bekijk alle wijndomeinen die plaats bieden aan groepen in de regio Wijngaard Île-de-France.
Wat zijn de meest populaire wijnmakerijen in de Wijngaard Île-de-France? +
Welke wijnmakerijen bieden ervaringen voor gezinnen in de Wijngaard Île-de-France? +
De wijndomeinen die de beste wijnervaringen bieden voor gezinnen zijn: Bekijk alle gezinsvriendelijke wijndomeinen in regio Wijngaard Île-de-France.
Welke steden bezoeken we in de Wijngaard Île-de-France? +
De belangrijkste steden om te bezoeken in de Wijngaard Île-de-France zijn:
Boek uw wijnervaringen in wijnhuizen, musea of rondleidingen in de regio Ile-de-France. Direct boeken zonder kosten.

Gelegen in het hart van Frankrijk , cultiveert Île-de-France al sinds de Romeinse tijd wijnstokken op zijn land. Winalist nodigt u uit om de beste oenologische ervaringen van wijnboeren in de regio te ontdekken. Bezoek de wijnkelders in Parijs en boek je proefworkshop in Ile de France . Of ontdek de wijngaarden van Montmartre, in het 18e arrondissement. Verrassend en uniek. De Jardin des Plantes produceert ook wijn, met bijna 250 wijnstokken.

Ontdek de wijnen van de regio Île-de-France

Er zijn veel wijnevenementen in en rond Parijs. U kunt heel gemakkelijk goede wijnhandelaren vinden die u lokale wijnen aanbieden, en anderen uit heel Frankrijk. Sommige wijnen uit Île-de-France krijgen veel positieve recensies. Argenteuil-wijn is meerdere malen verkozen tot de beste wijn van de regio Parijs. Ook de wijngaard Suresnes is bekend in de regio. Wijnstokken groeien in Sceaux, Chaville, Boulogne-Billancourt (Merlot) of zelfs Rueil-Malmaison. U vindt altijd een authentieke wijnervaring met een Winalist-partner.

Wist je dat ? Op het hoogtepunt was 42.000 hectare bedekt met wijnstokken in Île-de-France. En de wijn was van hoge kwaliteit, aangezien hij werd gebruikt om de dorst van de gasten aan de koninklijke tafels te lessen.

De wijnroutes in Île-de-France

Ontmoet elkaar in de Butte Montmartre om je reis te beginnen. Er worden ongeveer 2.000 wijnstokken van Gamay en Pinot Noir geplant. De "Clos Montmartre" produceert 1500 flessen per jaar. Villepinte wordt uw volgende bestemming. Kom en proef een Chardonnay in het hart van het Sausset-park. Neem vervolgens de richting van Suresnes. Sinds de 17e eeuw wordt hier wijn verbouwd. Vandaag verkopen drie cuvées meer dan 4.000 flessen witte wijn per jaar (droog en halfdroog). Bezoek in het Château de Versailles de 20 hectare cabernet- en merlot-wijnstokken. Ontdek ten slotte in Thomery in Seine-et-Marne de gouden Chasselas van Fontainebleau, een druif die sinds het begin van de 18e eeuw wordt verbouwd.


Hoe boek je een oenologisch weekend in Île-de-France?

Voer gewoon uw zoekcriteria in op Winalist! Om de oenologische ervaring te vinden die echt bij u past, selecteren we de beste partnerwijngaarden en -kastelen voor u. Boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze. Zodra uw activiteit is geboekt, ontvangt u een bevestiging en een herinnering. Onze oogstpartners ontvangen u ook grotendeels op zaterdag en zondag. Winalist is het eerste wijntoerismeplatform in Île-de-France.

Bekijk meer

Word lid van onze nieuwsbrief!

Ontvang elke maand onze gratis reisgidsen en tips voor je volgende wijnreis. Oh, en ook speciale aanbiedingen!