Beste rondleidingen en proeverijen in de buurt van Calvi op Corsica

Heb je besloten om het leuk te hebben met je familie en vrienden op een Frans eiland? Dan nodigen we u uit om Corsica te ontdekken: de mooie stranden, de landschappen, zonder de culinaire specialiteiten en de wijngaarden te vergeten. Zodat uw verblijf buitengewoon is, ondersteunen wij u bij uw keuze van wijntoeristische activiteiten die worden uitgevoerd in Calvi, in het noordwesten van Corsica. U kunt onze partnerhosts ontmoeten binnen hun domein. Ze verwelkomen je voor een bezoek aan de kelder en de wijngaard, voor een proeverij of een andere ervaring die je vooraf hebt gekozen. Boek nu uw activiteit op Winalist.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken rond Calvi?

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Bezoek de Corsicaanse wijnbouwers?

De Corsicaanse wijngaard heeft een echte geschiedenis omdat hij bloeide van de 6e eeuw tot 1873. Op deze datum kwam de phylloxera-crisis die ervoor zal zorgen dat de wijngaard terugloopt van 30.000 hectare in 1873 tot 8.500 hectare in 1950. De wijngaard zal nog steeds worden herbouwd en zal wacht ongeveer 27.000 hectare in 1976.

In deze wijngaard vindt u verschillende nobele druivensoorten op het eiland: Sciaccarellu, een zwarte druif die rond Ajaccio is gevestigd en Sartène, Niellucciu, een rode druif die de bron is van Patrimonio-wijnen, en die meer voorkomt in Oost-Corsica. Ten slotte is er Vermentinu, een grote witte druivensoort genaamd Malvoisie de Corse.

Om meer te ontdekken, ga naar Calvi om een wijntoerisme-ervaring te oefenen en de geschiedenis van Corsicaanse wijnbouwers te ontdekken. Activiteiten kunnen online worden geboekt op Winalist, betaling is veilig en gratis. Goed verblijf op Corsica!

Ontdek andere steden in de buurt van Calvi