Maak kennis met de wijnmakers van Montpellier en omgeving

In het zuidoosten van Frankrijk heet Montpellier u van harte welkom om zijn stranden, zijn monumenten maar ook zijn wijnwereld te presenteren. Tussen wijnproeverijen, wijnworkshops, aperitief met de wijnmakers (of gewoon uw geliefden), zult u een heilig verblijf doorbrengen. Om dit te doen, heeft Winalist een geweldige lijst met ervaringen samengesteld om uit te voeren wanneer je naar deze zonnige stad komt. Je kunt degene die je leuk vindt direct op onze site boeken dankzij online vooruitbetaling. Fijn verblijf in Zuid-Frankrijk!

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen tijdens uw verblijf in Montpellier?

Montpellier is een stad in het zuiden van Frankrijk, op slechts 10 kilometer van de Middellandse Zee. Ideale stad om uit te rusten met familie of vrienden aan het water, wijnliefhebbers of professionals zullen er ook van genieten. Wat betreft bezoeken, in Montpellier wordt u bediend.

Wanneer je aankomt in de stad, ga dan naar het Musée Fabre om een verzameling Europese aardewerkkunst te ontdekken. Loop vervolgens naar Place de la Comédie, dat in de zomer erg levendig is. U kunt ook zitten en een drankje drinken in een van de vele bars op het plein. Overweeg de Arc de Triomphe in de buurt van het stadscentrum, die sterk lijkt op die van Parijs, in miniatuur. In de buurt zijn de Promenades du Peyrou en de Jardin des Plantes, die u niet mag missen om de schoonheid van de natuur te ontdekken.

Rondleidingen / excursies in de buurt van Montpellier

Zie op een kaart

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Montpellier

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Welke wijnreizen rond Montpellier?

De agglomeratie van Montpellier concentreert meer dan de helft van het wereldwijde wijnonderzoek. De wijncultuur in de Languedoc is erg sterk en de bekende wijnen ontbreken niet in de regio: Saint-Chinian, Faugères, Corbières, etc.


Languedoc is 's werelds grootste producent van rassenwijnen en de leider in lokale wijnen in Frankrijk. De belangrijkste druivensoorten waaruit de wijngaarden bestaan, zijn rode wijn: grenache, syrah, cinsault, carignan en mourvèdre. Voor witte wijn zijn het grenache blanc, roussanne, bourboulenc en marsanne.


Er zijn ook veel gebieden die u graag in hun cultuur verwelkomen om de geschiedenis van hun wijnstokken dieper uit te leggen. Op het programma: proeven, kelderbezoek en gegarandeerd plezier !!


Boek nu uw toekomstige wijnervaring in Montpellier op Winalist. De reservering is direct en de online betaling is veilig. Wacht niet langer, geniet ervan!

Ontdek andere steden in de buurt van Montpellier