Breng een weekend of wijnreis door in Avignon

Even uitwaaien in de Provence, de omgeving ontdekken en van de gelegenheid gebruik maken om goede lokale wijnen te proeven? Je bent op de juiste plek. We laten u Avignon ontdekken zoals u het nog nooit had gezien of voorgesteld: bezoeken aan landgoederen, originele activiteiten in de wijngaarden, ontmoetingen met wijnmakers die meer verwelkomen dan elkaar en natuurlijk wijnproeverijen die uw smaakpapillen zullen prikkelen. Ben je klaar ? Bekijk dus de lijst met de beste ervaringen hieronder die we aanbieden om uw verblijf gewoonweg magisch te maken.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Avignon?

Deze Provençaalse stad pleit voor wijn en deelt deze liefde elk jaar met haar bezoekers tijdens wandelingen en proeverijen in de velden of bij kleine wijnmakers. Als u onder begeleiding van een professional door de wijngaarden wilt wandelen, raden wij u aan om naar het Domaine des Romarins te gaan. Gelegen in Domazan (een paar kilometer van Avignon), neemt de wijnmaker van het landgoed u graag mee om zijn wijngaarden te verkennen. Op het programma: rondleiding met gids en wijnproeverij op het landgoed in totaal 2 uur. Een extraatje: het bezoek is gratis voor jongeren onder de 18, dus aarzel niet om uw kinderen terug te brengen zodat ze de wijnwereld kunnen ontdekken en een goede reden kunnen proeven.

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Avignon is een stad met een rijke geschiedenis en daarom rijk aan culturele bezoeken. We raden je daarom aan om tijdens je vakantie het Pausenpaleis te bezoeken, gelegen in het centrum van de stad en met fresco's uit de 14e eeuw. Je kunt deze tour volgen met een gids of op een virtuele tour. Je hoeft alleen maar de juiste plaatsen te scannen om de geschiedenis van de fresco's te ontdekken. Steek vervolgens de Pont Saint-Bénézet over, beter bekend onder de naam "Pont d'Avignon", een overblijfsel van de brug over de Rhône dat uit vier bogen bestaat. Ontmoet in de Notre-Dame des Doms-kathedraal die dateert uit de 12e eeuw en beschermt de graven van de pausen. Als je meer verbonden bent met "kunst", nodigen we je uit voor een rondleiding in het Musée du Petit Palais in Avignon, een museum gewijd aan middeleeuwse schilderkunst en beeldhouwkunst.

Boek zonder vertraging uw volgende bezoek aan Avignon en zijn omgeving op Winalist.

Laatste plekken voor vandaag

Gourmet Tasting
Domaine De Grangeneuve

Domaine De Grangeneuve

Gourmet Tasting

Van € 6,00 / persoon • 1h00

onmiddellijke boeking
Bijeenkomst van wijngaarden
Les sensations vigneronnes

Les sensations vigneronnes

Bijeenkomst van wijngaarden

Van € 60,00 / persoon • 2h00

5 (1)
Bezoek en speciale proeverij
Quinta Do Tedo

Quinta Do Tedo

Bezoek en speciale proeverij

Van € 24,00 / persoon • 1h00

Ontdek andere steden in de buurt van Avignon