Bezoek de wijngaarden, kastelen en wijnkelders van Lotharingen

Lorraine, een klein wijnbouwgebied tussen de Maas, Moezel en Meurthe-et-Moezel, heeft een paar druivensoorten (chardonnay, pinot noir, gamay, auxerrois) en een gematigd klimaat. Bezoek de mooiste wijnkelders van de regio, deel unieke momenten met de wijnbouwers met familie, alleen of met vrienden. Doordeweeks en in het weekend bieden onze partners u de beste wijnervaringen in Lotharingen.

Ervaringen om mij heen
Wijnkaart van Lorraine

Ontdek de wijnen van Lorraine tijdens een authentieke ervaring

Kent u grijze wijn? Als je het nog nooit hebt geproefd, dan is dit de kans om naar Lorraine te gaan! Lorraine, gelegen in het oosten van Île-de-France, is een regio die deze lokale specialiteit produceert, waarvan Vin gris de Toul de bekendste is. Het is een regio doordrenkt van geschiedenis, te ontdekken dankzij alle wijnbouwers en wijnhandelaren die partners zijn van Winalist. Oenologische workshops om de verschillen tussen de belangrijkste druivensoorten te begrijpen, proeverij vergezeld van kazen uit de regio of zelfs totale onderdompeling in een domein voor een weekend. Lorraine wijnen krijgen vaak veel positieve recensies en goede cijfers van specialisten. Op Winalist.fr vind je altijd een authentieke wijnervaring.

Wist u ? In de jaren 1830 verbouwde Lorraine zijn wijnstokken op 34.000 hectare. In navolging van de oorlogen die elkaar in de regio volgden, gebruikt Lorraine vandaag slechts 180 hectare voor wijnproductie.

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring


De wijnroutes in Lotharingen

Ontdek de wijnbouwkundige rijkdom van Lotharingen aan de Moezel-wijnroute. De AOC Côtes de Toul, verdeeld over 8 productiedorpen, zijn te vinden in de buurt van Laxou en Toul (Domaine de l'Ambroisie, Domaine Claude Vosgien, Domaine Régina, enz.). Tussen Metz en Luxemburg groeien de Moezel AOC en de druivensoorten Pinot Noir en Gris. De rode, witte en roséwijnen van de regio zijn te ontdekken in de kelders van de wijnboeren van Marange Silvange, Malling of zelfs Rodemack.


Hoe een wijnweekend boeken in Lorraine?

Met Winalist is wijntoerisme in Lotharingen slechts één klik verwijderd! Ontdek dankzij ons zoekplatform de wijngaarden en kastelen die op jou lijken. Selecteer uw volgende bestemming met uw zoekcriteria. Boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze. De meeste van onze partneroogsters verwelkomen u op zaterdag en zondag tijdens uw verblijf. Zodra uw activiteit is geboekt, ontvangt u een bevestiging en een herinnering. Winalist is het toonaangevende wijntoerisme-platform in Lotharingen en Frankrijk.

Wat u moet weten voordat u Lorraine bezoekt

Hoe een wijnweekend boeken in Lorraine? +
Welke wijnmakers of landgoederen te bezoeken in Lotharingen? +

Ontdek andere wijngebieden in Frankrijk