Lorraine wijngaard
Beste wijnproeverijen en wijntours

Populaire wijnhuizen om te bezoeken in Lorraine wijngaarden

Maison Lelièvre
Maison Lelièvre
Maison Lelièvre

Maison Lelièvre

Biologische wijnbouw
Prijs: vanaf 18,00 €
1-6
Toon kaart

Meer filters

Directe boeking
Toon alleen directe boekingslijsten
Tijd van de dag
Type gastheer
Diensten
Annuleringsvoorwaarden
Privé of openbaar?

Privévermeldingen betekent dat u de enige groep op de site bent tijdens uw ervaring. Als de ervaring openbaar is, kun je worden gemengd met andere groepen

Wat u moet weten voordat u Lorraine wijngaard bezoekt

Hoe een wijnweekend boeken in Lorraine? +

Met Winalist is wijntoerisme in Lotharingen slechts één klik verwijderd! Ontdek dankzij ons onderzoeksplatform de wijngaarden en kastelen die op jou lijken. Selecteer uw volgende bestemming met uw zoekcriteria. Boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze. Zodra uw activiteit is geboekt, ontvangt u een bevestiging en een herinnering. Winalist is het toonaangevende platform voor wijntoerisme in Lotharingen en Frankrijk.

Welke wijnmakers of landgoederen te bezoeken in Lotharingen? +

Het Château de Hattonchâtel, dat ook een woonplaats is met zijn prestigieuze hotel. Mis het Château de Gombervaux tussen Commercy en Vaucouleurs niet, evenals de Rocher de Dabo, een emblematische plek in de regio. Het Château de Lunéville, "Petit Versailles" in Lotharingen, opent ook het hele jaar door zijn deuren voor u.

Rodemack, zijn citadel en zijn middeleeuwse tuin zijn te ontdekken. Een van de mooiste dorpen van Frankrijk in Lotharingen, is Pont-à-Mousson, bekend om zijn geweldige entertainment aan het einde van het jaar. Een hoog cultuuroord, verfraaid met een jachthaven als je in de verleiding komt door een tochtje met een schuit.

Welke wijnmakerijen in de Lorraine wijngaard zijn vandaag open? +
Klik hier om wijnmakerijen, kelders en kastelen te ontdekken die vandaag open zijn in de Lorraine wijngaard.
Wat zijn de meest populaire wijnmakerijen in de Lorraine wijngaard? +
De meest populaire wijnmakerijen in de regio Lorraine wijngaard zijn: Bekijk alle populairste wijnmakerijen in de regio Lorraine wijngaard.
Welke wijnmakerijen bieden ervaringen voor gezinnen in de Lorraine wijngaard? +
De wijndomeinen die de beste wijnervaringen bieden voor gezinnen zijn: Bekijk alle gezinsvriendelijke wijndomeinen in regio Lorraine wijngaard.
Boek uw wijnervaringen in wijnhuizen, musea of rondleidingen in de regio Lorraine. Direct boeken zonder kosten.

Lorraine, een klein wijngebied in Frankrijk , heeft een paar druivensoorten (Chardonnay, Pinot Noir, Gamay, Auxerrois) en een gematigd klimaat. Bezoek de mooiste kelders van Lotharingen , deel unieke momenten met de wijnboeren met familie, alleen of met vrienden. Op weekdagen en in het weekend bieden onze partners u de beste wijnervaringen in Lotharingen.

Ontdek de wijnen van Lotharingen tijdens een authentieke ervaring

Ken je de grijze wijn? Als je het nog nooit hebt geproefd, is dit de kans om naar Lotharingen te gaan! Lorraine, gelegen ten oosten van het Ile-de-France, is een regio die deze lokale specialiteit produceert, waarvan de meest bekende de Vin gris de Toul is. Het is een regio met een rijke geschiedenis, te ontdekken dankzij alle Winalistische partnerwijnbouwers en wijnhandelaren. Oenologische workshops om de verschillen tussen de belangrijkste druivensoorten te begrijpen, proeven met kazen uit de regio of zelfs een totale onderdompeling in een domein voor een weekend. De wijnen van Lotharingen krijgen vaak veel positieve meningen en goede cijfers van specialisten. Op Winalist.fr vindt u altijd een authentieke wijnervaring.

Wist je dat ? In de jaren 1830 verbouwde Lorraine zijn wijnstokken op 34.000 hectare. Na de opeenvolgende oorlogen in de regio, gebruikt Lorraine vandaag slechts 180 hectare voor wijnproductie.


De wijnroutes in Lotharingen

Ontdek de wijnbouwrijkdom van Lotharingen aan de Moezelwijnroute. De AOC Côtes de Toul verspreid over 8 producerende dorpen kan ontdekt worden in de buurt van Laxou en Toul (Domaine de l'Ambroisie, Domaine Claude Vosgien, Domaine Régina, enz.). De Moezel AOC en de druivenrassen Pinot Noir en Gris groeien tussen Metz en Luxemburg. De rode, witte en roséwijnen van de streek zijn te ontdekken in de kelders van de wijnboeren van Marange Silvange, Malling of Rodemack.


Hoe boek je een oenologisch weekend in Lotharingen?

Met Winalist is het wijntoerisme in Lotharingen slechts een klik verwijderd! Ontdek dankzij ons zoekplatform de wijngaarden en kastelen die bij u passen. Selecteer uw volgende bestemming met behulp van uw zoekcriteria. Boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze. De meeste van onze partnerrooiers verwelkomen u op zaterdag en zondag tijdens uw verblijf. Zodra uw activiteit is geboekt, ontvangt u een bevestiging en een herinnering. Winalist is het toonaangevende wijntoerismeplatform in Lotharingen en Frankrijk.

Bekijk meer

Word lid van onze nieuwsbrief!

Ontvang elke maand onze gratis reisgidsen en tips voor je volgende wijnreis. Oh, en ook speciale aanbiedingen!