Wijntoerisme op Corsica: bezoek wijnboeren en wijnkelders

Het eiland van schoonheid staat vol met wijndomeinen. Bezoek een van de mooiste regio's van Frankrijk en proef de beste wijnen van het Corsicaanse land. Boek uw rondleidingen, proeverijen en activiteiten snel en gemakkelijk met Winalist. Doordeweeks of in het weekend kunt u met rondleidingen en wandelingen in het hart van de wijngaarden de culturele en smaakschatten van Corsica ontdekken.
Boek nu uw Winalistische wijnervaring op Corsica.

Ervaringen om mij heen
Wijnkaart van Corse

Welke wijndomeinen te bezoeken in Corsica voor een verblijf in de oenologie?

Neem de tijd om Corsica te bezoeken. Het is een woest land en reizen zijn soms lang! Allereerst laat het zuiden van Corsica u Bonifacio , Porto-Vecchio, Ajaccio of zelfs Propriano ontdekken. Daar kunt u genieten van een glas Sartène of Figari. Op Corsica dragen de Appellations d'Origine Contrôlée vaak de naam van de regio waar ze groeien. Aan de westkust zijn Calvi en Île-Rousse twee plaatsen om te weten. Het is gewoon prachtig en heel exotisch. Ontdek Bastia in het noorden van Corsica. En in de buurt biedt de kelder van Domaine Orenga de Gaffory een becommentarieerde proeverij en een rondleiding om alles te begrijpen over het maken van Muscat AOP, Cap Corse of zelfs Rappo.


Dankzij Winalist vindt u een lijst met wijndomeinen op Corsica die voor het publiek toegankelijk zijn in de Haute Corse of in Zuid-Corsica. Onze interactieve kaart helpt u bij het lokaliseren van de landgoederen en het plannen van uw activiteiten, of vindt een volledig uitgeruste wijnproeverij!

Wist u ? In Corsica begon de wijncultuur in de 6e eeuw voor Christus. Eerst ontwikkelden de Grieken, daarna de Romeinen en vervolgens de monniken in de middeleeuwen de wijnbouw op Corsica.


Bezoeken en proeverijen in de Corse regio

Verfijn uw zoekopdracht op type ervaring


Corsicaanse wijndruivenrassen om te weten

Nielluciu is een uit Italië afkomstige rode druif die een complexe, krachtige en heldere rode wijn geeft. De wijnen van deze druif zijn dik en rond (zoals Grenache), en deze druif geeft ook heerlijke rosés. Syrah wordt gebruikt in melanges als een sterk verbeterende druivensoort, dankzij de tonen van zoethout en violet. Muscat is beroemd in de hele Middellandse Zee. Het is de beste druivensoort voor het maken van de zeer fijne wijnen van de regio, bekend om hun delicate aroma's van witte druiven en citrusvruchten. Sciaccarellu is een van de belangrijkste druivensoorten van alle rosé- en rode AOC's op Corsica. Deze wijnen zijn evenwichtig, elegant van kleur en soms levendig in de mond. Deze wijnen worden hoog gewaardeerd en krijgen veel positieve recensies. Ten slotte is Vermentinu de belangrijkste druivensoort voor alle Corsicaanse witte wijn-AOC's. Om jong te drinken, staan deze wijnen met bloemige en soms minerale tonen bekend om het maken van geweldige mediterrane witte wijnen.


Hoe een wijnweekend op Corsica boeken?

Met Winalist is wijntoerisme in Corsica slechts één klik verwijderd! Ontdek de partner maquis en kustwijngaarden in de regio, voor een ervaring die bij u past. Selecteer uw volgende bestemming aan de hand van uw criteria en boek uw ervaring op de datum en tijd van uw keuze, zonder reserveringskosten. Onze oogstpartners heten u ook welkom op zaterdag en zondag om in het weekend wijn te ontdekken. Winalist is het toonaangevende wijntoerisme-platform in Corsica en Frankrijk.

Beste steden om te bezoeken in Corse

Patrimonio

Patrimonio

4 / 5 (3973 beoordelingen)
3 ervaringen

Ajaccio

4.8 / 5 (8820 beoordelingen)
3 ervaringen

Verken de Ajaccio-wijngaarden, die voornamelijk rode en roséwijnen aanbieden. Liefhebbers van witte wijnen zullen echter ook hun geluk vinden! Domaine Orenga de Gaffory biedt u voor de gelegenheid een bezoek aan de wijnmakerij, van de on...

Ajaccio

Wat u moet weten voordat u Corse bezoekt

Hoe een wijnweekend op Corsica boeken? +
Wanneer Corsica bezoeken? +
Welk toeristisch circuit om de Corsicaanse wijnbouwers te bezoeken? +

Benamingen in Corse

Wijngebieden in Corse

Noord Corsica Zuid-Corsica

Ontdek andere wijngebieden in Frankrijk