Ontdek uw volgende wijntoerisme-circuit in Agen

Het hele jaar door is het goed wonen in het zuiden. Daarom raden we je aan om een eindeloze reis door de zuidelijke wijngaarden te maken. De stad Agen heet u van harte welkom om haar vele wijnbouwers te presenteren die allemaal gepassioneerd zijn door hun beroep en vooral blij zijn om hun wijnstokken en hun wijnen te presenteren. Het is de ideale gelegenheid om te genieten van het mooie weer en te genieten van prachtige landschappen.

Ervaringen om mij heen
Open map

Wat te doen en wat te bezoeken in Agen?

Winalist biedt je een lange lijst met wijnervaringen om te oefenen in Agen en omgeving. Onze partner hosts verwelkomen u graag onder hen. Op het programma: vreugde en goed humeur, herinneringen in je hoofd en anekdotes om je dierbaren te vertellen. Boek nu uw activiteit op ons platform!

wijnproeverijen in de buurt van Agen

Zie op een kaart

Bezoeken en proeverijen in de buurt van Agen

Zie op een kaart

maaltijden in de buurt van Agen

Zie op een kaart

Ben je op zoek naar een specifieke ervaring?

Wat zijn de beste bezoeken aan Agen?

De stad Agen is een gemeente in het zuidwesten van Frankrijk, in het departement Lot-et-Garonne in de regio Nouvelle-Aquitaine. Meestal bekend om zijn pruimen, produceert de stad ook wijn: rosé, rood en wit, er is voor elk wat wils.

Samengesteld uit verschillende druivensoorten zoals Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc voor rode wijn of Sauvignon, Sémillon en Muscadelle voor witte wijn, is de stad Agen rijk aan smaken.


In Agen zijn verschillende mythische plaatsen te ontdekken: het Agen Museum voor Schone Kunsten, de Saint-Caprais-kathedraal of zelfs de Notre-Dame du Bourg-kapel. Na een grote rondrit door de stad is het essentieel om naar de omgeving te gaan om het groen te aanschouwen. De wijnbouwers bieden u een bezoek aan de kelders en wijngaarden, proeverijen of andere activiteiten op het gebied van wijntoerisme, maar bovenal kunnen ze een goed advies zijn voor een nog meer diepgaand bezoek aan de regio. U kunt door sommigen van hen worden ondergebracht, soms zelfs op ongebruikelijke plaatsen zoals in een vat.

Ontdek andere steden in de buurt van Agen